روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ شنبه ۶ بهمن - شماره 4763

نقش محوری در تامین۷۰درصد ارز کشور

گره‌گشایی‌های جزیره خارگ

   جزیره مرجانی خارک حدود یک میلیون سال پیش در اثر حرکات زیر سطحی به‌وجود آمده است. این جزیره که حدود ۳۵ کیلومتر از ساحل گناوه فاصله دارد، از نظر تقسیمات کشوری از توابع شهرستان بوشهر است و حدود ۸ کیلومتر طول و ۴ کیلومتر عرض دارد. ارتفاع جزیره از سطح دریا حدود ۳ متر و آب و هوای آن مرطوب و بیشتر با بادهای شرجی همراه است. به علت نزدیکی به مناطق نفت‌خیز، موقعیت خوب دریایی و عمق مناسب برای پهلوگیری نفتکش‌های عظیم، جزیره خارک مناسب‌ترین مکان برای صدور و بارگیری نفت‌خام تشخیص داده شد و پس از عقد قرارداد با کنسرسیوم نفت در سال ۱۳۳۷ نخستین اقدام‌های پروژه ساخت اسکله‌های بارگیری و مخازن ذخیره‌سازی نفت خام در آن آغاز شد و نخستین قطره نفت خام در سال ۱۳۴۰ وارد این جزیره شد. در دهه ۱۳۳۰ پس از عقد قرارداد با کنسرسیوم نفت و آغاز پروژه‌های ساخت مخازن ذخیره‌سازی نفت خام و اسکله‌های بارگیری، ابتدا اسکله شرقی به شکل L ساخته و سپس به شکل (T) تکمیل شد. این اسکله قابلیت پهلودهی هم‌زمان ۶ نفتکش تا ظرفیت ۲۷۵ هزار تن را دارد. اسکله آذرپاد در غرب جزیره و در دریا با فاصله حدود ۱۴۵۵ متر از ساحل با چهار پهلوگیر ساخته شده است. نفتکش‌های تا ظرفیت ۵۰۰ هزار تن از این اسکله برای بارگیری و حمل نفت استفاده می‌کنند. اسکله آذرپاد مجهز به سیستم کمک ناوبری پیشرفته، سیستم اطفای حریق خودکار و نیمه‌خودکار و سیستم چرخشی و گرمایشی سوخت به‌منظور جلوگیری از لخته شدن است. این اسکله اکنون قابلیت پهلودهی ۳ نفتکش با ظرفیت‌های ۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تن را به‌طور هم‌زمان دارد. از ویژگی‌ مهم جزیره خارک که آن را به‌عنوان محلی ممتاز برای ذخیره‌سازی و صادرات نفت خام تبدیل کرده، وجود ارتفاعات مناسب برای احداث مخازن نفت خام و همچنین نزدیکی به مناطق نفتخیز جنوب است. در منطقه عملیاتی خارک بیش از ۴۰ مخزن ذخیره‌سازی نفت خام با ظرفیت ۲۰ میلیون بشکه وجود دارد که نفت خام ارسالی از مناطق نفتخیز جنوب که با خطوط لوله زیردریایی وارد خارک می شود را ذخیره‌سازی می‌کند.
۷۰درصد ارز کشور
 از جزیره خارگ تامین می شود
مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران گفت: پایانه صادراتی جزیره خارگ، به‌عنوان تامین‌کننده بیش از ۷۰ درصد ارز مورد نیاز کشور و نقطه اتصال به مشتریان جهانی، از اهمیت حیاتی برخوردار است.
عباس اسدروز در نشست بررسی راهکارهای افزایش تعامل با جامعه خارگ اظهار کرد: برنامه‌ریزی هدفمند و توسعه متوازن برای کاهش مسائل مردم خارگ نیازمند تمرکز بیشتر بر مسئولیت‌های اجتماعی و آینده‌نگری در این حوزه است
وی بیان کرد: شرکت پایانه‌های نفتی ایران باید علاوه بر انجام وظایف تخصصی خود، نقش مؤثری در کاهش مشکلات مردم این منطقه ایفا کند.
مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران تصریح کرد: توسعه متوازن زمانی محقق می‌شود که محیط پیرامونی نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد و این شرکت باید با رویکردی انسان‌محور و اخلاق‌مدار، در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی مردم خارگ تلاش کند.
اسدروز ادامه داد: در این حوزه بهره‌گیری از تجربیات مدیران پیشین بسیار حائز اهمیت بوده و دعوت از مدیران اسبق برای تبادل تجربیات، اقدامی ارزشمند است که می‌تواند علاوه بر تقویت روحیه همدلی و اخلاق‌مداری در محیط‌های اداری، به بهبود برنامه‌ریزی‌ها و کاهش چالش‌ها کمک کند.
وی یادآور شد: این نشست‌ها فرصتی مناسب برای مرور دستاوردهای گذشته و برنامه‌ریزی دقیق برای آینده است.
اسدروز تصریح کرد: برای تحقق اهداف کلان وزارت نفت در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، باید از شعارزدگی و اقدامات نمادین پرهیز کرد.
وی گفت: برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند، بر اساس دانش روز و تجربیات گذشته، لازمه ارتقای کیفی مسئولیت‌های اجتماعی است.
در این نشست، معارفیان، هویداپور، باقری‌مقدم، حقیقی، پیرزاده و ستایشی، مدیران اسبق عملیات عمومی با بیان خاطرات و تجربیات خود، بر اهمیت تقویت تعاملات میان نسل‌های مدیریتی و توجه ویژه به نیازهای مردم خارگ تأکید کردند.
این نشست، که به ابتکار دشتی‌زاده، سرپرست فعلی مدیریت عملیات عمومی برگزار شد، فرصتی برای مرور تجربیات، برنامه‌ریزی آینده و تقویت نقش شرکت پایانه‌های نفتی ایران در توسعه متوازن جزیره خارگ و ارتقای کیفی مسئولیت‌های اجتماعی بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه