روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۴ دي - شماره 4757

رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان تهران:

مطالبات انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران به بیش از 5/2 همت رسید

 رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران با اشاره به مطالبات بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومانی انبوه سازان استان، از کندی در اجرای مسکن‌های حمایتی به دلیل عدم همراهی بانک‌ها در ارائه تسهیلات خبر داد.
ایرج رهبر در نشست خبری افزود: این انجمن سابقه زیادی در اجرای مسکن حمایتی مهر، اقدام ملی و نهضت ملی مسکن داشته، بازوی وزارت راه و شهرسازی در این عرصه بوده و پیشرو انبوه‌سازان است.
وی گفت: در زمان حضور آقای اسلامی در راس وزارت راه و شهرسازی، قرارداد اجرای 20 هزار واحد مسکونی در قالب جهش تولید مسکن با این وزارتخانه به امضا رسید که با ارزیابی انبوه‌سازان واجد شرایط مالی و فنی، 11 هزار و 300 واحد آنها در قالب نهضت ملی مسکن توسعه یافت و در دست ساخت است.
رهبر خاطرنشان‌کرد: در ابتدا با مشکل واگذاری زمین در قالب 99 ساله به دلیل وجود معارضان و ... مواجه بودیم که اکنون برطرف شده است، اما اکنون مشکل اصلی عدم همراهی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات است.
وی هشدار داد: اگر این وضعیت تداوم داشته باشد، موفق به تکمیل پروژه ها نخواهیم شد و این مساله را به وزارت راه و شهرسازی نیز اطلاع داده‌ایم.
رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران توضیح داد: به دلیل عدم توانایی مالی کافی متقاضیان نهضت ملی مسکن، آن مبلغی که باید مستمرا در اختیار سازندگان قرار نمی‌گیرد و بر این اساس کارها به کندی پیش می رود.
وی خاطرنشان‌کرد: در زمان آقای اسلامی، استفاده از توان مالی انبوه‌سازان برای پیشبرد پروژه‌ها پیشنهاد شد، به‌طوری که بتوانند به همان نسبت از پروژه‌ها سهم بگیرند.
این مقام صنفی گفت: ابتدا با این پیشنهاد موافقت شد، اما در چند سال اخیر عملیاتی نشده است.
وی یادآور شد: تسهیلات بانکی که در آغاز در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفت 150 میلیون تومان بود که ابتدا به 350 میلیون و سپس 550 میلیون تومان افزایش یافت. در آن زمان حدس می‌زدیم که مردم حداکثر بتوانند تا 250 میلیون تومان آورده نقدی بیاورند که به معنای ساخت واحد 100 متری با 800 میلیون تومان بود.
رهبر خاطرنشان کرد: امروز اما پروژه‌ها با تورم مواجه شده که دست‌کم 1.5 میلیارد تومان تمام می‌شود. در اینجا پیشنهاد دادیم که 700 میلیون تومان دیگر را انبوه ساز تزریق کرده و در پروژه مشارکت داشته باشد و به اندازه سرمایه‌اش در پروژه سهم بگیرد.
وی افزود: بانک‌ها موظفند 20 درصد تسهیلات خود را برای طرح‌های مسکن ارائه کنند، این در حالی است که 16 بانک اصلا به وظایف خود عمل نکردند.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران با انتقاد از بانک ملی که به کمتر از یک درصد تعهدات خود در استان تهران عمل کرده، گفت: اکنون پروژه ها صرفا با آورده نقدی مردم به پیش رفته است که به طور میانگین 15 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی ادامه‌داد: وقتی مردم این میزان پیشرفت فیزیکی را می‌بینند، نسبت به ادامه پروژه دلسرد شده و دیگر مشارکت نمی‌کنند.
رهبر تصریح کرد: با وجود فشارهای مضاعف مجلس شورای اسلامی و وزارت راه و شهرسازی، اما تاکنون بانک به تعهد خود عمل نکرده است.
وی با اشاره به طلب 2.5 همتی انبوه‌سازان استان تهران در این پروژه‌ها، تاکید کرد: انبوه سازان از محل آورده خود هزینه کردند تا پروژه نخوابد، این در حالی است که چشم‌انداز روشنی برای آن متصور نیستیم.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران تصریح‌کرد: انتظار می رود از سایر ظرفیت‌ها همچون صندوق ملی زمین و مسکن برای تداوم تکمیل پروژه‌ها استفاده شود، اما در غیر این صورت و عدم همراهی بانک، به دلیل بلاتکلیفی این پروژه به تعطیلی کشیده خواهد شد.
وی همچنین گفت: اجرای پیش فروش‌ها می‌تواند گزینه‌ای برای نجات این پروژه‌ها باشد.
اصلی‌ترین پروژه‌های نهضت ملی مسکن استان تهران در رباط کریم، اسلامشهر، پاکدشت، نصیرشهر و پیشوای ورامین در دست اجراست
لزوم مشارکت دادن انبوه سازان در تامین مالی پروژه‌ها
«میرشفیعی» دیگر عضو انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران در ادامه گفت: از 20 هزار واحد مسکونی که طی سال های 1399 و 1400 در قالب جهش تولید مسکن با وزارت راه و شهرسازی قرارداد منعقد کردیم، سه هزار واحد به مرحله تحویل نهایی رسیده است.
وی بیان‌داشت: اکنون از حدود 11 هزار واحدی که در استان تهران در دست ساخت داریم، انبوه‌سازان بیش از 2.5 همت از کارفرما مطالبه دارند.
میرشفیعی با بیان اینکه این مبلغ اکنون متاثر از تورم با کاهش ارزش مواجه شده، خاطرنشان کرد: انبوه سازان می‌توانستند در راستای تولید مسکن و ایجاد اشتغال گام برندارند و این مبالغ را صرف خرید ارز، سکه و سایر فعالیت‌های سفته‌بازانه کنند، اما نکردند؛ بنابراین امروز انتظار می‌رود به مشکل آنان رسیدگی شود.
وی درخصوص قیمت تمام شده واحدها نظر دیگری داشت و اظهار داشت: سال گذشته میلگرد کیلویی 20 هزار تومان بوده و امسال به 33 هزار تومان افزایش یافته است؛ با تورمی که در سایر مصالح ساختمانی نیز شاهدیم امروز بدون در نظر گرفتن هزینه های جانبی، ساخت هر واحد 100 متر مربعی نهضت ملی مسکن 2.8 میلیارد تومان تمام می‌شود.
عضو انجمن انبوه سازان مسکن استان تهران اضافه‌کرد: حتی اگر قرار باشد بانک‌ها 800 میلیون تومان تسهیلات بدهند، متقاضی باید 2 میلیارد تومان آورده نقدی بیاورد که رقم بسیار بالایی است.
وی گفت: در شرایط فعلی افزایش روزافزون قیمت تمام شده مسکن، راهکار انجمن این است که علاوه بر آورده نقدی افراد و آنچه دولت به این پروژه  ها تزریق می‌کند، مبالغ باقی مانده از سوی انبوه‌سازان تامین شود

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه