رئیس کل گمرک:
ترخیص کالای گمرکی
با تودیع ضمانتنامه بانکی امکانپذیر شد
رئیس کل گمرک اعلام کرد: ترخیص کالای گمرکی با تودیع ضمانتنامه بانکی امکانپذیر شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی - اظهار کرد: با توجه به تسهیلگری که در حوزههای واردات و صادرات داریم، اعلام کردیم میتوانیم علاوه بر اینکه به واحدهای تولیدی اجازه دادیم اجازه تاسیس انبار اختصاصی بدهیم، میتوانیم با ترخیص نسیه برای واحدهایی که دچار مشکل کمبود نقدینگی هستند تا ۶۰ درصد محموله های وارداتی شان را ترخیص کنیم و مابقی را پس از شش ماه که کالا را تولید کردند از گمرک ترخیص کنند.
وی افزود: اخذ ضمانتنامهها بانکی را برای فعالان اقتصادی در نظر گرفتیم و فعالان برگزیده اقتصادی بتوانند ثبتنام کنند.
به گفته معاون وزیر اقتصاد، یکی از مزیتهای این موضوع این است که فعالان برگزیده اقتصادی هر زمانی که کالایشان را به گمرک اظهار میکنند، به مدت یک سال حقوق ورودی گمرک را با تودیع ضمانت نامه بانکی ترخیص کنند.
آغاز مجدد ریل گذاری راه آهن چابهار- زاهدان پس از دو سال وقفه
معاون شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل از آغاز مجدد ریل گذاری در پروژه راه آهن چابهار-زاهدان پس از دو سال وقفه خبر داد.
عباس خطیبی با اشاره به آغاز مجدد عملیات ریل گذاری در پروژه راه آهن چابهار - زاهدان اظهار کرد: راه آهن چابهار - زاهدان به عنوان یکی از ابر پروژههای زیربنایی کشور در جریان انجام عملیات ساخت و توسعه به دلیل کمبود منابع مالی و برخی موانع با مشکل تأمین ریل مواجه بود، به همین دلیل اگرچه سایر بخشها مانند زیرسازی و ساخت ایستگاهها تحت عملیات اجرایی قرار داشت، اما عملیات ریل گذاری با وقفه دو ساله مواجه بود.
وی افزود: با روی کار آمدن دولت چهاردهم و تخصیص منابع مالی به راه آهن چابهار - زاهدان، همچنین صدور دستور شروع عملیات ریل گذاری توسط وزیر راه و شهرسازی در سفر قبلی به استان سیستان و بلوچستان، تاکنون حدود ۲۵ کیلومتر از خاش به ایرانشهر و ۳ کیلومتر نیز در مسیر برگشت عملیات بالاست ریزی و ریل گذاری انجام شده است که در مجموع به ۲۸ کیلومتر میرسد. معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: حدود ۴۵ کیلومتر عملیات بالاست ریزی در این محدوده انجام شده است.
خطیبی یادآور شد: حدفاصل سفر قبلی وزیر راه و شهرسازی تا به امروز علاوه بر انجام عملیات مذکور، از چابهار به سمت نیکشهر نیز حدود ۱۶ کیلومتر عملیات تراورس چینی هم انجام شده است. وی با اشاره به علل توقف ریل گذاری طی دو سال گذشته تصریح کرد: ما در دو سال گذشته به خاطر محدودیت منابع مالی چارهای بجز انجام عملیات زیرسازی و سایر بخشها نداشتیم تا تکلیف تمرکز منابع بر روی راه آهن چابهار - زاهدان و خرید ریل و تأمین تراورس مشخص شود. وی افزود: در جریان سفر قبلی وزیر راه و شهرسازی و پس از بررسی پروژه راه آهن چابهار - زاهدان مشخص شد که برای تکمیل این خط ریلی به ۲۰ همت نیاز است و بلافاصله پس از تصویب آن، دستور آغاز عملیات ریل گذاری توسط دکتر صادق صادر شد و سازمان برنامه و بودجه نیز کمکهای خوبی در این مدت انجام داد.
معاون شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور خاطرنشان کرد: مجموع اقدامات فوق پایداری تأمین منابع را برای ما رقم زد تا به تکمیل بخشهای روسازی که نسبت به سایر بخشها از پیشرفت کمتری برخوردار بود بپردازیم.
خروج سالانه ۲۰۰ میلیون دلار ارز
برای واردات پنبه به کشور
مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون ۷۰ هزارتن پنبه کسری نیاز صنعت نساجی وارد شده است.
محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به کاهش سطح زیرکشت پنبه نسبت به سال قبل، قطعی برق در تابستان و عدم آبیاری به موقع مزارع وشیوع آفات در برخی مناطق عملکرد تولید کاهش و خسارت به مزارع پنبه وارد شد به طوریکه پیش بینی می شود حداکثر تولید به ۶۰ هزارتن برسد.
او موجودی پنبه در کارخانجات پنبه پاک کنی گلستان را ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن اعلام کرد و افزود: اکنون ۸۵ تا ۹۰ درصد محصول منطقه مغان، ۶۰ تا ۶۵ درصد خراسان و فارس برداشت شده است، اما وزارت جهاد آمار دقیقی از میزان موجودی پنبه در کارخانجات اعلام نکرده است، هرچند برآورد می شود که رقم آن زیادی نباشد.
کاویانی با اشاره به تاثیر حذف ارز نیما بر تولید پنبه بیان کرد: از زمانی که ارز نیما برداشته شد، اختلاف فاصله ارز نیما و آزاد منجر به افزایش قیمت شد،هرچند هنوز واردکنندگان پنبه با ارز جدید پنبه نیاوردند و ممکن است این امر یک ماه طول بکشد. اما با توجه به آنکه تمامی گلایه کشاورزان برآن بود که با ارز آزاد ادوات کشاورزی را خریداری و محصول را با ارز نیما عرضه می کنند، امیدواریم حذف ارز نیما در افزایش کمی و کیفی محصول اثر بگذارد.
مدیرعامل صندوق پنبه میانگین قیمت هرکیلو پنبه وارداتی را ۲ دلار اعلام کرد و افزود:بنابر آمار سالانه حداقل ۱۰۰ هزارتن پنبه با ارزش ۲۰۰ میلیون دلار وارد می شود که اگر دولت به بخش کشاورزی و صنعت کمک کند، امکان تولید در حد نیاز بازار داخل وجود دارد.
او با بیان اینکه توسعه زراعت پنبه بدون استفاده از ماشین آلات برداشت امکان پذیر نیست، گفت:با توسعه ماشین آلات برداشت امیدواریم این کار راحت تر انجام بشود و صنعت نساجی بتوانند پنبه مورد نیاز در داخل تامین کند. اما متاسفانه امسال حذف ارز نیما زمانی انجام شد که کشاورران گاها محصول تولیدی را به زیر قیمت تضمینی فروختند و به همین خاطر تصمیم داشتند که سال آینده سطح زیرکشت کمتری داشته باشند، از این رو انتظار نداریم کشت بهاره پنبه افزایش داشته باشد اما با افزایش قیمت پنبه در سال آینده امیدواریم کشت تابستانه افزایش یابد و در صورت تداوم قیمت ها، کشاورزان سطح زیرکشت بیشتری به پنبه تخصیص دهند اما بازهم این امر بستگی به قیمت سایر محصولات دارد؟
کاویانی با بیان اینکه مسئله اقتصادی برای توسعه هر زراعتی اولویت نخست است،افزود: نوسانات نرخ ارز در آینده بر سطح زیرکشت و تولید اینمحصول اثر گذار خواهد بود.
مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه در شرایط کنونی کمتر از سک سوم پنبه مورد نیاز از داخل تامین می شود، تصریح کرد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون ۷۰ هزارتن پنبه وارد شده و همواره پیش بینی می شود که تا پایان سال به ۱۰۰ هزارتن برسد، کمااینکه سال قبل ۱۰۸ هزارتن واردات داشتیم.
انباشتگی ۱۷۰ هزارراس دام سنگین
در واحدهای دامداری
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران گفت: امسال افزایش حجم واردات گوشت منجر به انباشتگی دام در واحدهای دامداری و رکود بازار داخل شده است.
جواد آزاد مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران از انباشتگی دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری خبر داد و گفت: بنابر آمار ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار راس دام سنگین در واحدهای دامداری انباشت شده که براین اساس خرید تضمینی با قیمت منطقی در راستای حمایت از دامدار باید انجام شود.
او قیمت کنونی هرکیلو گوساله را ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزارتومان و دام سبک ۲۷۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هرکیلو لاشه گوساله با استخوان باید ۳۵۰ هزارتومان باشد و از آنجاکه دولت قیمت خرید تصمینی گوشت ۵ تیکه را ۴۲۰ هزارتومان اعلام کرده، این نرخ مورد اعتراض دامداران قرار گرفته است چراکه قیمت تمام شده هرکیلو گوساله زنده برای دامدار بدون احتساب سود ۱۸۱ هزارتومان که براین اساس گوشت ۵ تیکه باید ۴۵۰ هزارتومان از دامدار خریداری شود.
آزاد خرید تصمینی دام را یکی از عوامل رونق بازار گوشت اعلام کرد و گفت: تقاضای دامداران آن است که قیمت خرید گوشت افزایش یابد تا انباشتگی دام کاهش یابد.
مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران کشور با اشاره به انباشتگی دام ناشی از افزایش حجم واردات گوشت بیان کرد: معاونت دام در حال پیگیری است چرا که واردات بدلیل تخصیص ارز موجب شده تقاضا برای خرید گوشت داخل کاهش یابد که همین امر عامل اصلی نوسان قیمت است. به گفته او، در سنوات گذشته ۱۰ درصد کسری نیاز گوشت کشور وارد می شد که امسال این رقم به ۲۰ درصد رسیده است، درحالیکه اگر ارزی که به دام خارجی می دهند، آن را تحت عنوان یارانه به تولید داخل دهند، دیگر نیازی به واردات نداریم.
آزاد با بیان اینکه خرید تضمینی دام با ۱۰ هزارراس آغاز شده است، افزود: امکان تامین ۱۰۰ درصدی گوشت گوساله از منابع داخل وجود دارد به طوریکه در صورت حمایت دولت، نیازی به واردات نداریم. مدیرعامل اتحادیه صنعت دامپروران کشور با بیان اینکه امسال ۹۳۰ هزارتن گوشت در داخل تولید می شود، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال ۱۷۰ هزارتن گوشت وارد شده و پیش بینی می شود که تا پایان سال به ۲۰۰ هزارتن برسد، درحالیکه شاخص اصلی بازار قیمت و سود دامدار است که در صورت حمایت دولت نیازی به واردات گوشت گوساله نداریم و امکان تامین ۱۰۰ درصدی از منابع داخل وجود دارد.
او نیاز سالانه گوشت کشور را یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: اگر سود تولیدکننده دیده نشود، تولیدکنندگان رغبتی به تولید ندارند، به همین خاطر باید به فکر حمایت از دامدار باشیم.