مجوز احداث 9300 مگاوات نیروگاه برای صنایع صادر شد
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژیبر توانیر از صدور 7500 مگاوات نیروگاه حرارتی و 1800 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برای صنایع خبر داد.
سید زمان حسینی اظهار داشت: در سال 1400 با یک ناترازی قابل ملاحظه در تولید و مصرف برق در کشور مواجه شدیم که به منظور کاهش این ناترازی، وزارتخانههای نیرو و صمت تفاهم نامهای امضا کردند که به موجب آن صنایع انرژیبر، حداقل 10 هزار مگاوات نیروگاه احداث کنند که 9 هزار مگاوات آن حرارتی و مابقی تجدیدپذیر باشد.
وی با بیان اینکه این تفاهم نامه تبدیل به قانون شد، گفت: در ماده 4 قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور که سال 1401 به تصویب رسید، عنوان شده که صنایع انرژیبر مکلف به احداث نیروگاه برای تأمین برق خود هستند و چنانچه این کار را انجام ندهند، تأمین برق آنها در زمان کمبود برق جزو تعهدات دولت محسوب نمیشود.
مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع انرژیبر شرکت توانیر در ادامه از صدور مجوز احداث نیروگاه برای 18044 صنعت و شرکت انرژیبر خبر داد و تصریح کرد: براساس مجوزهای صادره، در حال حاضر 7500 مگاوات نیروگاه در دست اجراست که 2 هزار مگاوات آن به شبکه سراسری برق متصل شده و این رقم تا اوج بار سال آینده به 3 هزار مگاوات خواهد رسید.
حسینی به عنوان نمونه از شرکت فولاد مبارکه یاد کرد که در سال 1400 برای احداث 1000 مگاوات نیروگاه حرارتی درخواست داد و تاکنون 600 مگاوات آن به بهره برداری رسیده است. این شرکت همچنین در حال احداث 600 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است که 40 مگاوات آن به بهره برداری رسیده است.
وی افزود: تاکنون برای 1800 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع مجوز صادر شده که 900 مگاوات آن در حال اجراست و 70 مگاوات آن به شبکه متصل شده است.
سخنگوی صنعت آب خبر داد:
کاهش 34 درصدی
بارشهای کشور
سخنگوی صنعت آب کشور، با اعلام کاهش 34 درصدی بارشها نسبت به میانگین بلندمدت گفت: بارندگی در استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر با کاهش چشمگیری روبهرو بوده است.
به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، «عیسی بزرگزاده» ادامه داد: میزان بارشهای دریافتی کشور تا 14 دی ماه 1403، فقط 50.7 میلیمتر بوده است که نشاندهنده کاهش 34 درصدی نسبت به میانگین درازمدت (76.4 میلیمتر) و هشت درصدی نسبت به سال آبی گذشته (46.9 میلیمتر) است.
وی افزود: این آمار نشان میدهد که کشور پاییز خشکی را پشت سر گذاشته است و احتمال جبران این کمبود در زمستان نیز چندان امیدبخش نیست.
استانهای با بیشترین و کمترین بارندگی
سخنگوی صنعت آب خاطرنشان کرد: در میان استانها، گیلان، مازندران و گلستان با بیشترین بارشها، شرایط نسبتاً بهتری دارند اما استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر با کاهش چشمگیر بارندگی روبهرو هستند. بهطوری که سیستان و بلوچستان 77 درصد، هرمزگان 76 درصدی و بوشهر 67 درصدی کاهش بارندگی نسبت به میانگین نرمال را تجربه میکنند.
بزرگزاده، موجودی مخازن سدها تا 15 دی ماه 1403 را حدود 22.5 میلیارد مترمکعب معادل 44 درصد پرشدگی برشمرد و گفت: این عدد نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد را نشان میدهد.
وی با اشاره به وضعیت پنج سد مهم پایتخت، ادامهداد: سدهای تهران اکنون با پرشدگی 18 درصدی و رشد 24 درصدی نسبت به سال قبل، همچنان نیازمند مدیریت مصرف هستند.
سخنگوی صنعت آب افزود: مجموع 13 سد مهم حوزه دریاچه ارومیه با 511 میلیون مترمکعب آب، تنها 31 درصد پرشدگی دارند که البته نسبت به سال گذشته 28 درصد افزایش یافته است.
به گفته بزرگزاده، ورودی سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تا 15 دی ماه 1403، معادل 5.25 میلیارد مترمکعب بوده که با کاهش 2 درصدی نسبت به سال گذشته روبهرو بوده است. این در حالیست که خروجی سدها در همین تاریخ 7.30 میلیارد مترمکعب بوده که رشد 4 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد.
سخنگوی صنعت آب بر ضرورت مدیریت مصرف 15 تا 20 درصدی در سراسر کشور به ویژه کلانشهرها تاکید کرد و گفت: اگر این مدیریت انجام نشود، عبور از بحران کمآبی دشوار خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: با توجه به این آمار و شرایط، حرکت به سوی استفاده بهینه و مدیریت منابع آب، بهویژه در استانهای درگیر بحران، حیاتی به نظر میرسد.