روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۶ دي - شماره 4751

طرح استیضاح وزرا در شرایط فعلی سیاسی بر خلاف منویات رهبری است

  عضو فراکسیون مستقلین مجلس گفت: طرح استیضاح وزرا در شرایط فعلی اقدامی کاملا سیاسی و بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب است. احمد فاطمی با بیان این که استیضاح وزرا در شرایط فعلی اقدامی کاملا سیاسی و پوپولیستی است، افزود: دولت چهاردهم چهار ماه است که کار خود را آغاز کرده و نمایندگان به جای استیضاح باید به دولت فرصت دهند تا برنامه های خود را اجرایی کند.
عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در شرایط فعلی نیازمند وحدت و همدلی هستیم ولی از طرح این استیضاح ها پیام وحدت مخابره نمی شود.
فاطمی خاطرنشان کرد: عده ای تندرو در مجلس حضور دارند که فکر می کنند با فحش دادن و رفتارهای پوپولیستی و اقداماتی از این دست می توانند به اهدافشان برسند ولی قطعا با این کارها راه به جایی نمی برند و موفق نخواهند شد.
نماینده بابل در مجلس اظهار داشت: ما در مجلس بر عملکرد دولت نظارت می کنیم و طبق وظیفه قانونی خود نظارت بر حسن اجرای قوانین را در دستور کار خود داریم اما استیضاح در شرایطی که دولت کار خود را آغاز کرده زود هنگام است و با انگیزه های سیاسی انجام می شود.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب همواره بر تعامل سازنده بین قوا تأکید کرده اند و طرح استیضاح های اخیر بر خلاف منویات رهبر معظم انقلاب در این راستا است.
استیضاح راه‌حل بازار ارز نیست
 مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود و نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس ، گفت: استیضاح برای وزرای دولت پزشکیان را زود می‌دانم چون دولت تازه کار را شروع کرده است. اظهارنظر کردن و قضاوت کردن خوب است، اما با توجه به مدت کمی که دولت روی کار آمده، زود است. از سوی دیگر با توجه به شعار همدلی و وفاقی که ما دادیم، اینکه یک مرتبه به سمت استیضاح برویم درست نیست و قضاوت، قضاوت نادرستی است.
او با اشاره به ابزارهای نظارتی مجلس تصریح کرد: مجلس ابزارهای نظارتی متفاوتی دارد مانند تذکر و سوال. بنابراین مجلس باید به سمت استفاده از سایر ابزارهای نظارتی‌اش برود. یک وزیری که ۴ ماه سر کار آمده است چه اقدامی در این مدت می‌توانسته انجام بدهد که یک مرتبه بدون استفاده از سایر ابزارهای نظارتی، به سمت استیضاح بروند؟ استفاده از ابزار استیضاح با توجه به زمان کم حضور وزرا در مسند کار ابزار مناسبی نیست. نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس به تاثیر استیضاح وزیر اقتصاد در بازار اشاره و تاکید کرد: استیضاح وزیر اقتصاد قطعا در بازار تاثیر منفی دارد. استیضاح شرایط بازار را بدتر می‌کند که بهتر نمی‌کند. مجلس باید وضعیت را مدیریت کند که یک مرتبه یک نگاه سیاسی منجر به اتفاقات دیگری نشود. لاهوتی به استیضاح‌های مطرح در مجلس اشاره کرد و گفت: استیضاح دو وزیر به صورت جدی در مجلس مطرح است. یکی استیضاح وزیر اقتصاد و دیگری استیضاح وزیر نفت. جریان سیاسی مخالف دولت، استیضاح این وزرا را جدی گرفته‌اند. اگر سوال یا تذکر به وزرا مطرح بود این اقدامات را سیاسی نمی‌دانستم، بلکه این اقدام را استفاده از ابزارهای نظارتی می‌دانم. اما چون استیضاح بسیار زود است، بنابراین این اقدامات را سیاسی می‌دانم.
او با اشاره به سیاست‌های ارزی دولت، گفت: دولت باید تلاش کند که با تک نرخی کردن ارز به معیشت مردم لطمه وارد نشود. اما در مجموع سیاست‌های ارزی دولت غلط نیست. البته تفاوت نگاه در خصوص سیاست‌های ارزی زیاد است با تک نرخی کردن ارز جلوی رانت و فساد را می‌توان گرفت. در همین راستا دولت ارز ترجیحی را کاهش داده است و ارز ترجیحی که در سال جاری ۱۸ میلیارد دلار است را برای سال آینده به ۱۲ میلیارد دلار کاهش داده است. منتها به نظر من با عدد پایین‌تر نیز قابل مدیریت بود.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه خاطرنشان کرد: باید تفاوت میان ارز را ریشه‌کن کرد چون موجب فساد می‌شود. از سوی دیگر تک نرخی کردن ارز باعث می‌شود که نگاه به واردات کاهش پیدا و نگاه به صادرات در بلندمدت افزایش پیدا کند. منتها همه تلاش دولت باید این باشد که نگذارد به زندگی مردم آسیب وارد شود.
دولت باید از همه ظرفیت‌ها استفاده ‌کند
جعفر قادری، رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ نیز گفت: مجلس متشکل از ۲۹۰ نفر است و نگاه‌ها و دیدگاه‌ها کاملا متفاوت است. ۱۰ نفر می‌توانند تقاضای استیضاح بدهند و استیضاح نیز اعلام وصول شود. من استیضاح وزیر اقتصاد را امضا نکردم، اما کلیت مجلس نسبت به عملکرد اقتصادی دولت نگاه خوبی ندارد و به نظر می‌رسد که دولت از همه ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کند. او ادامه داد: در شرایط کنونی نماینده هم تحت فشار است. ناترازی برق و گاز از یک‌سو و از سوی دیگر ناترازی ارزی، مشکل ایجاد کرده است و بر این اساس نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تحت فشار هستند. البته ما انتظار نداریم که دولت شق‌القمر کند، اما انتظار داریم از تمامی ظرفیت‌ها استفاده کند. قوانین از جمله قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها، قانون تسهیل مجوزها و برنامه هفتم برای اجرا است و بنا نیست که در تاقچه گذاشته شود و به آن عمل نشود. بحث ما این است که چرا دولت برای تسهیل فضای کسب‌وکار، اقدام نمی‌کند و چرا در هیات مقررات‌زدایی تشکیل جلسه نمی‌دهد و چرا در بحث مسکن با ۵ ماه تاخیر جلسه را برگزار می‌کند؟
رئیس کمیسیون ویژه جهش تولید تاکید کرد: تلاشم می‌کنیم فضا را به گونه‌ای پیش ببریم تا حل شود. در ابتدای کار مجلس به تمامی وزرای دولت رای داد، اما دولت باید در اولویت‌بندی کارها، شناسایی کارهای کلی و کلان و ترجیح مسائل کلی و کلان بر مسائل ریز و جزئی دچار خطا شده است. بر این اساس انتظار نداریم مسائل جزئی بر مسائل کلی و کلان سایه بیندازد.
تعامل دولت و مجلس برای حل مشکلات کشور ضروری است
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت: مجلس از تمام توان و ظرفیت خود برای کمک به دولت استفاده می‌کند و معتقد است که تعامل بین دولت و مجلس ضروری است و می‌تواند به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک کند.
موسی غضنفرآبادی درمورد تعامل بین دولت و مجلس، گفت: مقام معظم رهبری کمک به دولت‌ها برای تحقق اهداف و برنامه‌هایشان را یک تکلیف برای همه دستگاه‌ها عنوان کرده‌اند و در این شرایط نیز همه ما باید به دولت کمک کنیم تا بتواند برنامه‌های خود را به خوبی پیش ببرد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: رهبر انقلاب درمورد دولت چهاردهم به ریاست آقای پزشکیان فرمودند که «موفقیت دولت، موفقیت همه ماست» بنابراین شرایط امروز کشور اقتضا می کند که به دولت کمک کنیم و مجلس هم از تمام توان و ظرفیت خود برای کمک به دولت استفاده می کند و معتقد است که تعامل بین و همکاری بین قوای مقننه و اجرایی می تواند به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک کند.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: شرایط منطقه‌ای، بین‌المللی و داخلی به گونه‌ای پیش می‌رود که ما باید تلاش کنیم تا مردم آسیبی در حوزه مسائل اقتصادی نبینند؛ چون مردم از نظر معیشت نگرانی‌هایی دارند و مجلس هم در این زمینه نگرانی‌هایی دارد که امیدواریم با همدلی دولت، مجلس و پای کار آمدن مردم، نخبگان و متخصصان به راحتی از این مشکلات عبور کنیم.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه