ایران روابطش با روسیه، چین و هند را گسترش میدهد
قرارداد ترکمانچای دیگری نوشته نمی شود!
سخنگوی دولت گفت: ایران با کشورهای عضو بریکس، مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه، مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه میدهد، اما این بهمعنای چشمپوشی از غرب نیست. فاطمه مهاجرانی در گفتوگویی اظهار کرد: امیدواریم در ۱۷ ژانویه سند جامع همکاریهای ایران و روسیه امضا شود. وی ادامه داد: براساس گفتوگوها و هماهنگیهای انجامشده، ازجمله هم در متن سند و هم در حاشیه سفر رئیسجمهور به کازان و گفتوگوهای تفصیلی ایشان با اعضا، رئیسجمهور کشورمان به روسیه سفر خواهد کرد. در این سفر دو موضوع شامل کریدور شمال-جنوب که کارهایش انجام شده و در حال پیشرفت است و انتقال گاز روسیه به ایران که مورد توافق طرفین است، اجرایی میشود. سخنگوی دولت افزود: موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک ایران کشور ما را به چهارراه جهانی تبدیل کرده است. ایران از مسیرهایی است که جریان ترانزیت و تبادل کالا در آن همواره بوده است. شاهد آن «جاده ابریشم» است. ما نیز از چنین موقعیت سرزمینی که نصیبمان شده در راستای گسترش کریدورها استفاده میکنیم. مهاجرانی از آغاز بررسی احداث راهآهن آستارا - رشت سخن گفت و افزود: مسیر مذکور در حال بررسی است و وزارت کشور ایران با جدیت در حال دنبال کردن آن است، اما ابعاد این پروژه به حدی مهم است که شخص رئیسجمهور یا معاون اول آن را دنبال میکند. فعلا در حال فراهم کردن زیرساختها ازجمله تملک زمینها هستیم. بخشی از مسیر خط آهن که در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد در سفر چندی قبل وزیر راه و شهرسازی ایران به این استان بازدید شد و در دستور کار وزارتخانه مذکور است.
تشکیل کارگروهی برای بررسی موانع سرمایهگذاری
مهاجرانی از دستور پزشکیان جهت تشکیل کارگروهی برای بررسی موانع سرمایهگذاری خبر داد و گفت: رئیسجمهور دستور دادهاند کارگروهی تشکیل شود تا در مورد سرمایهگذاری و رفع موانع سرمایهگذاری در طرحهای پیشران، بررسیهای لازم انجام شود. این کارگروه در حال شناسایی موانع است و سعی میکند این موانع را به حداقل برساند. البته هر کشوری زمانی که در حال جذب سرمایهگذار خارجی است باید تضامینی داشته باشد که از انجام کامل تعهدات سرمایهگذاری اطمینان پیدا کند یا اینکه موضوع بازپرداخت سرمایهگذاری چگونه باشد یا کم و کیف اجرای پروژه چگونه خواهد بود. مهاجرانی با اشاره به دیدار رئیسجمهور ایران و نخستوزیر هند، گفت: نشست رئیسجمهور ایران با نخستوزیر هند نشان میدهد روابط خوبی با کشورهای عضو بریکس داریم. با چین هم روابط گستردهای داریم به شکلی که سند ۲۵ ساله در سال ۲۰۲۱ بین ایران و چین امضا شد. این سند موجب گسترش روابط دو کشور میشود. کشورهایی که با یکدیگر منافع مشترک دارند، در شرق دنیا هستند که بعضا اقلیمهای مشترکی دارند و ریشههای فرهنگی درهمتنیده میان آنها وجود دارد. این کشورها در موارد متعددی میتوانند مسائل فیمابین را بهتر حل کنند. سخنگوی دولت تأکید کرد: ایران با کشورهای عضو بریکس، مشخصا کشورهای چین، هند و روسیه، مراودات بسیار خوبی دارد و به گسترش روابط اقتصادی با هر سه کشور ادامه خواهیم داد، البته سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران سیاست خارجی متوازن است و طبیعتا اولویت را به شرق و کشورهای همسایگان میدهیم، هرچند این سخن بهمعنای چشمپوشی از غرب نیست.
نمیخواهیم قرارداد ترکمانچای دیگری بنویسیم
وی محور سیاست خارجی کشورمان را مبتنی بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت دانست و تأکید کرد: قطعا به کشورهای همسایه اولویت میدهیم. بسیاری از مسائل درصورت همکاری با کشورهای همسایه برای ما بسیار ارزانتر تمام میشود و البته برای ارتباط با غرب هم مشکلی نداریم. ایران همواره اهل گفتوگو و مذاکره است و رفتار و عملکردمان در گذشته نیز نشان داده که ایران هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکرده و اهل تعامل است، اما اگر نگاهها برد-برد و متوازن نباشد دیگر نمیتوان اسم هیچ تعاملی را همکاری گذاشت و طبیعتا ایران و روسیه نیز باید از تفاهمنامهها منتفع شود. مهاجرانی ادامه داد: مردم ایران بسیار آگاهند و واکنشهایی که نشان میدهند کاملا نشان میدهد که آیا مردم رضایت دارند یا خیر؟ به همین دلیل سیاستگذاران حوزه سیاست خارجی و مشخصا دولت در امضای هر سندی به این مسئله مهم دقت میکنند، البته که هر سند جامعی که قرار است تدوین شود حتما نیازمند تصویب در مجلس شورای اسلامی است و درخصوص سند همکاری جامع ایران و روسیه نیز قطعا این مسیر طی میشود. سخنگوی دولت در عین حال متذکر شد: نمیخواهیم قرارداد ترکمانچای دیگری بنویسیم، ایران این مسیر را طی کرده و قراردادهای گلستان و ترکمانچای را از سر گذرانده است. در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی، نباید فراموش کنیم که ملت ایران عزتمند زیسته و غیراز عزتمندی را تاب نمیآورد به همین دلیل سند همکاری جامع ایران و روسیه با همین رویکرد نوشته شده و منافع ایران در آن لحاظ شده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور:
دولت برق تجدیدپذیرها را به قیمت خوب خریداری می کند
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: دولت برق تولیدشده از انرژیهای تجدیدپذیر را به قیمت خیلی خوب خریداری می کند.«محمدجعفر قائم پناه» در جریان بازدید از چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران افزود: هر چه تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر تولید کنند، دولت خریداری آن است. وی به دیدار خود از وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: وزیر نیرو و معاون های وی توضیح لازم در خصوص ناترازی ها را دادند.معاون اجرایی رئیس جمهور ادامهداد: اکنون نیز برای دیدن دستاوردهای فعالان انرژی های تجدیدپذیر به نمایشگاه آمده ام. قائم پناه، زودبازده ترین برق تولیدی را از انرژیهای تجدیدپذیر دانست وخاطرنشانکرد: به دلیل مصرف زیاد برق، تولید گاز با مشکل روبهرو می شود و از طرف دیگر سوخت های فسیلی آلودگی ایجاد می کنند. وی اضافهکرد: بر این اساس استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: انرژی های تجدیدپذیر هم ناترازی ها را برطرف می کند و هم آسیب به محیط زیست را کاهش می دهد. قائم پناه اظهار داشت: اقدام های خوبی در این زمینه در جریان است و امید است سال آینده بخش عمده ای از کمبود انرژی مان برطرف شود.