اعلام آمادگی ترکیه برای تامین برق سوریه و لبنان
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد آنکارا برای حل مشکلات تامین برق در سوریه تلاش میکند و آماده است برق این کشور را تامین کند.
آلپارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، اظهار کرد: اکثر مردم برق مورد نیاز خود را با استفاده از ژنراتورها تامین میکنند، بنابراین نیاز بسیار جدی برای برق وجود دارد.
ترکیه برق برخی از نقاط شمال سوریه را تامین میکند. ترکیه وعده داده است به این کشور جنگ زده کمک کند. به گفته بایراکتار، ترکیه همچنین آماده است برق لبنان را تامین کند.
تیمی از مقامات دولتی ترکیه در سوریه حضور دارند و تماسهایی در سطوح عالی با حاکمان فعلی این کشور دارند. وزیر انرژی ترکیه گفت: تیم ترکیهای، درباره همکاری انرژی با سوریه و چگونگی استفاده از منابع نفت و گاز طبیعی سوریه برای تامین نیرو گفتوگو کرده است.
شرکت ترکیهای «کارپاورشیپ» که نیروگاههای برق دارد، به رویترز گفت: یکی از گزینهها برای تامین برق برای سوریه است. این شرکت در بیانیهای گفت: مذاکراتی میان کشورها در جریان است و جایگزینها ارزیابی شدهاند. هنوز زود است در این مرحله چیزی بگوییم.
ترکیه همچنین اعلام کرده است که میخواهد در احیای تولید نفت و گاز در سوریه شرکت کند. بایراکتار هفته گذشته گفته بود ما سرگرم بررسی استفاده از نفت خام و گاز طبیعی برای بازسازی سوریه هستیم. قصد داریم به همتایان خود بگوییم چطور میتوانیم از این نظر، مشارکت کنیم. هدف ما، توسعه این پروژهها است. طبق تخمین مقامات ترکیه، سطح فعلی تولید نفت در سوریه، حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است که حدود پنج درصد سطح تولید حدود دو دهه قبل است. بر اساس گزارش اویل پرایس، بایراکتار همچنین گفته بود برنامههایی برای خطوط لوله جدید نفت و گاز میان سوریه و ترکیه وجود دارد.
سرمایهگذاری میلیاردر مکزیکی در نفت و گاز آمریکا
کارلوس اسلیم که ثروتمندترین مرد آمریکای لاتین است، یک میلیارد دلار در شرکتهای نفت و گاز آمریکایی در سال ۲۰۲۴، سرمایهگذاری کرد.
اسلیم، ۶۰۲ میلیون دلار در شرکت پالایشی «پی بی اف انرژی» که در نیوجرسی مستقر است، سرمایهگذاری کرد و سهم خود را به ۲۵ درصد افزایش داد و همچنین سهام شرکت تولیدکننده نفت «تالوس انرژی» به ارزش ۳۲۶ میلیون دلار را خریداری کرد.
شرکت «گروپو کارسو» این میلیاردر مکزیکی، سال گذشته، توافق کرد سهم شرکت «پترو بال» در دو میدان نفتی بزرگ در جنوب مکزیک را به مبلغ ۵۳۰ میلیون دلار خریداری کند و سرمایهگذاری خود در تولید انرژی را گسترش دهد. تحت این قرارداد، «گروپو کارسو» ۵۰ درصد سهم در میدان نفتی «ایچالکیل» و «پوکوچ» را خریداری خواهد کرد.
طبق اعلام این شرکت، این میدانها معادل حدود ۱۶ هزار و ۳۵۰ بشکه در روز نفت تولید میکنند. ارزش سهام شرکت «گروپو کارسو» پس از اعلام این قرارداد، جهش یافت و به رکورد بالایی رسید. اندرس مانوئل لوپز، رئیس جمهور مکزیک، با وجود اینکه در ابتدا منتقد اصلاحات انرژی بود که اکتشاف را به روی سرمایهگذاری خصوصی باز میکنند، اما از این قرارداد استقبال کرد.
سیاستهای ملی گرایانه اوبرادور، خصومت فزاینده دولت مکزیک با شرکتهای خارجی را به دنبال داشته است. شرکت بازرگانی کالا و نفت «ترافیگورا»، سال گذشته، ناچار شد کسب و کار تجارت نفت خود در مکزیک را به دلیل افت سود، جمع کند. افت شدید سود «ترافیگورا» در مکزیک، به دلیل یارانههای سوخت دولت این کشور بود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت «برکشایر هاتاوی» وارن بافت، به سرمایهگذاری در سهام نفت و گاز ادامه میدهد. این شرکت دو هفته قبل، سهام شرکت «اکسیدنتال پترولیوم» را خرید و ۲۶۰ میلیون سهم این شرکت به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را در اختیار دارد و به ششمین سهامدار بزرگ آن تبدیل شده است.
پس از ۱۰ سال وقفه؛
نیجریه فعالیت ۴ پالایشگاه دولتی از سر میگیرد
نیجریه از فعالیت دوباره یک پالایشگاه نفتی پس از یک دهه تعطیلی خبر داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، نیجریه اعلام کرد که پس از یک دهه تعطیلی بخشی از فعالیتهای پالایشگاه نفت «واری» را از سر گرفته است.
تعطیلی ۱۰ ساله این پالایشگاه یکی از دلایل شکستهای طولانیمدت نیجریه، بزرگترین تولیدکننده نفت آفریقا و عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، در تأمین سوخت مورد نیاز بازارهای داخلی بوده است که باعث شد بزرگترین صادرکننده نفت خام آفریقا بیشتر سوخت مورد نیاز خود را از خارج وارد کند.
دولت نیجریه وعده داده است پالایشگاههای رو به اضمحلال خود را که سالها مورد بیتوجهی، آسیب و سوءمدیریت قرار گرفتهاند، احیا کند.
مله کیاری، مدیرعامل شرکت دولتی نفت (انانپیسی) در بازدید از این واحد پالایشی با مقامهای دولتی، تنظیمگران و خبرنگاران گفت: فعالیت این واحد صنعتی از سرگرفته شده اما هنوز به ظرفیت ۱۰۰ درصدی نرسیده است.