مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد؛
ضرورت تقویت ذخیرهسازی گاز در منطقه شرق کشور
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اهمیت تقویت مدیریت فنی و ذخیرهسازی گاز، بر آیندهنگری در بهرهبرداری از مخازن تأکید کرد و گفت: باید با تلاش مضاعف، تأمین گاز استانهای شمال شرقی کشور در زمستان پیشرو بدون مشکل انجام شود.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، حمید بورد در نشستی تخصصی در منطقه عملیاتی خانگیران به بررسی طرحهای تولید و توسعه شرکت نفت و گاز شرق پرداخت.
وی در این نشست با قدردانی از تلاشها و انضباط کاری کارکنان نفت و گاز شرق اظهار کرد: توجه به مسائل رفاهی خانوادههای کارکنان و آموزش فرزندان آنان، بهویژه در مناطق دورافتادهای مانند سرخس، از اولویتهای مهم است که نباید نادیده گرفته شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر ضرورت تقویت مدیریت فنی منطقه و ارائه راهکارهای عملیاتی برای افزایش طول عمر مخازن گاز گفت: باید با آیندهنگری و پیش از کشف مخازن جدید، راهکارهای تازهای برای بهبود مدیریت فنی عملیاتی این منطقه پیدا کنیم تا بهرهوری افزایش یابد و ذخیرهسازی گاز با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گیرد.
بورد در ادامه به تأمین گاز استانهای شمال شرقی کشور در زمستان پیشرو اشاره کرد و افزود: با توجه به پیشبینی یک زمستان سرد و خاص، باید تلاش مضاعفی انجام دهیم تا انتقال گاز به این استانها بدون مشکل انجام شود. مشهد بهعنوان شهری توریستی و زیارتی، نقش مهمی در این زمینه دارد. با همکاری هتلها در کاهش مصرف گاز، میتوان به همت ملی برای مدیریت مصرف سوخت کمک کرد.
گفتنی است مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران پیش از این نشست، با حضور در منطقه شرق کشور از میدان گازی توس، دکل ۹۱ فتح، مرکز اندازهگیری CMF و چاههای ۴۷ و ۸۵ خانگیران بازدید کرد.
صرفهجویی
۱۰ میلیون مترمکعبی گاز
در پتروشیمی اروند
شرکت پتروشیمی اروند با استفاده از فناوری پیشرفته نانو به کمک شرکتهای دانشبنیان و بهکارگیری عایقهای آیروژل برای نخستینبار در صنعت پتروشیمی کشور، موفق به صرفهجویی سالانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز با هدف کاهش ناترازی انرژی در خطوط و تجهیزات خود شده است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، این پتروشیمی با استفاده از عایقهای آیروژل که از سوی شرکتهای دانشبنیان داخلیسازی شده است، توانسته با کاهش هدررفت انرژی در سیستمهای تولیدی، مقدار قابلتوجهی گاز طبیعی را در فرآیندهای مختلف ذخیرهسازی کند. این پروژه همسو با تلاشهای شرکت برای کاهش ناترازی انرژی و بهبود بهرهوری مصرف منابع انرژی انجام شده است.
عایقهای آیروژل که در صنایع مختلف بهعنوان یکی از کارآمدترین عایقها شناخته شدهاند، بهدلیل ضریب انتقال حرارت بسیار پایین توانستهاند بهطور مؤثری از اتلاف انرژی جلوگیری کنند، در نتیجه، استفاده از این فناوری در پتروشیمی اروند نهتنها به کاهش هزینهها و بهبود کارایی تولید کمک کرده، بلکه در راستای حفاظت از منابع انرژی کشور نیز مؤثر واقع شده است.
شرکت پتروشیمی اروند با بهکارگیری این عایقهای نانو در فرآیندهای تولیدی، توانسته سالانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی صرفهجویی کند. این مقدار صرفهجویی نهتنها در کاهش هزینههای تولید مؤثر است، بلکه در کاهش فشار بر منابع انرژی کشور و جلوگیری از هدررفت آنها نیز نقشی حیاتی دارد.
با توجه به تأثیرات قابلتوجه در کاهش مصرف انرژی، بازگشت سرمایه این پروژه در کمتر از دو ماه به وقوع پیوسته است. این رقم نشاندهنده تأثیر مثبت استفاده از فناوریهای نوین در کاهش هزینههای عملیاتی و افزایش بهرهوری است.
گفتنی است، آیروژلها بهدلیل داشتن ضریب انتقال حرارت بسیار پایین، از بهترین عایقها در زمینه جلوگیری از اتلاف انرژی هستند. این ویژگیها سبب شده است این نوع عایقها، در مقایسه با سایر عایقهای مشابه جهانی، به گزینهای مناسب برای استفاده در صنایع با مصرف انرژی بالا تبدیل شوند. استفاده از این فناوری در پتروشیمی اروند، سبب کاهش چشمگیر در مصرف انرژی و هزینهها شده و راهکاری بلندمدت برای بهینهسازی مصرف انرژی در صنایع است.