روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۳ دوشنبه ۱۰ دي - شماره 4747

استاد دانشگاه تهران در گفت و گو با کائنات

دفاع مردم از وطن به معنای رضایت نسبت به ورود به جنگ نظامی نیست


 استاد تمام دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: با توجه به معضلات و چالش های بسیار جدی که در حوزه اقتصاد داریم و کمبودها، ناتوانی های مدیریتی، ناکارآمدی نظام سیاسی، بحران های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیست قطعا چنین جامعه ای آنقدر بحران دارد که نباید به جنگ و بحران دیگری ورود کند.
تقی آزاد ارمکی جامعه شناس و تحلیلگر مسائل اجتماعی در گفت و گو با کائنات در خصوص این موضوع که آیا جامعه ایران آمادگی ورود به جنگ نظامی دیگری را دارد، گفت: متاسفانه شاهد آمار دهی های برخی از نظامیان مبنی بر این موضوع هستیم که بخش قابل توجهی از مردم آمادگی ورود به جنگ را دارند یا مخالفتی برای جنگ نظامی با اسرائیل ندارند. مساله حائز اهمیت این است که چنین آمارهایی نباید از سوی نظامیان اعلام شود بلکه مراکز آمار مرتبط با علوم اجتماعی یا جامعه شناسان و محققان اجتماعی یا مرکز سنجش افکار عمومی باید این موارد را اعلام کند.
وی در این باره خاطر نشان کرد: برای کشور بد است که برخی نظامیان در همه چیز دخالت می کنند و به نوعی خواهان آن هستند که همه چیز را تصاحب کنند و براساس نظریات خود به جامعه تحمیل کنند. از سوی دیگر جمع آوری آمار و نحوه آمار دهی در این موضوع بسیار حساس واقعا مهم است.
استاد تمام دانشگاه تهران و جامعه شناس گفت: بی تردید می توان گفت جامعه تمایل ندارد وارد جنگ شود. اگر قرار است آماری در این باره گرفته شود طرح پرسش از مردم بسیار مهم است که آیا مردم مایل به ورود به جنگ نظامی هستند؟
تقی آزاد ارمکی گفت: واقعیت این است که نباید قراری برای ورود ایران به جنگ نظامی منطقه ای باشد چرا که جامعه خواهان جنگ نیست هر چند ممکن است برخی ورود به جنگ نظامی را ساده انگاری کنند اما این موضوع باید باز شود جامعه حاضر است وارد جنگ شود؟ و چه میزانی از مردم جامعه از رویکرد ورود به جنگ نظامی حمایت می کنند؟
 وی در این باره توضیح داد: اساسا افکار عمومی علاقه ای به جنک ودرگیری نظامی ندارد، بلکه مردم جهان مایل به آشتی با جهان و عبور از جنگ و تحریم ها هستند چون جامعه در ابتدای انقلاب در دهه شصت تجربه جنگ با عراق را داشته است.
تقی آزاد ارمکی گفت: متاسفانه بخش اعظم کشور همچنان خراب و ویران است و بعد از گذشت سه دهه از پایان جنگ هشت ساله دولتها هنوز نتوانسته اند شهرهای جنگ زده غرب و جنوب را ساماندهی کنند بنحوی که برخی از مردم این شهرها همچنان بلاتکلیف و جنگ زده هستند. مشاغل در این شهرها بازسازی نشده و آثار جنگ همچنان در جامعه ایرانی دیده می شود.
استاد تمام دانشگاه تهران گفت: مردم در هشت سال جنگ تحمیلی شهید داده اند، بسیاری مفقودالاثر شدند و بسیاری همچنان از جراحت های به جا مانده از جنگ رنج می برند پس اینگونه نیست که جامعه آماده جنگ باشد یا از جنگ استقبال کند اما اگر ناخواسته وارد جنگ شویم با اسرائیل یا هر کشوری در برابر دشمن مقاومت می کنیم.
وی در این باره گفت: مردم ایران در چنین هنگامه ای اختلافات را کنار می گذارند تا سرزمین مادری خود را حفظ کنند؛ تا ایران از دست نرود چرا که دوستدار وطن هستند؛ اما این موضوع هم به معنای آن نیست چون مردم از وطن خود دفاع می کنند پس مردم نسبت به ورود به جنگ رضایت دارند؛ چرا که جنگ کشور را ده ها سال از توسعه دور می کند.
وی در پایان گفت و گو خاطر نشان کرد: با توجه به معضلات و چالش های بسیار جدی که در حوزه اقتصاد داریم و کمبودها، ناتوانی های مدیریتی، ناکارآمدی نظام سیاسی، بحران های اجتماعی، فرهنگی و محیط زیست قطعا چنین جامعه ای آنقدر بحران دارد که نباید به جنگ و بحران دیگری ورود کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه