نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:
حل ناترازی انرژی در ۴ ماه امکانپذیر نیست
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ضمن مناسب ارزیابی کردن عملکرد وزارت نفت در تأمین سوختزمستانی، تأکید کرد: رفع مشکل ناترازی انرژی زمانبر است و در ۳ یا ۴ ماه قابل حل نیست.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، رمضانعلی سنگدوینی درباره مدیریت سوخترسانی وزارت نفت طی چهار ماه اخیر گفت: ممکن است مردم از برخی خاموشیها دلخور باشند، اما وقتی در بطن ماجرا قرار بگیریم درک میکنیم که به واقع عملکرد وزارت نفت و مجموعه صنعت نفت در این شرایط، عملکرد مناسب و مطلوبی بوده است.
وی افزود: مگر میشود ناترازی را ظرف سه یا چهار ماه برطرف کر، بیشک حل این چالش زمانبر است، همچنین معتقدم وزارت نفت از لحاظ مدیریتی وضع مطلوبی دارد و شخص وزیر نفت نیز از جنس صنعت نفت است، مشکلات را درک میکند و درصدد رفع آنهاست.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: مهمترین موضوع در حوزه انرژی، توجه به بهینهسازی مصرف است که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن اشاره میشود، همچنین ایجاد سازمان بهینهسازی مصرف انرژی امری الزامی است. سنگدوینی با اشاره به موضوع توجه به سرمایه انسانی صنعت نفت بیان کرد: افزایش تولید نفت و گاز و توسعه در صنعت نفت در گرو رسیدگی به مشکلات معیشتی سرمایه انسانی این صنعت که نزدیک به ۷۰ درصد بودجه کشور را تأمین میکند، است از این رو باید بیشازپیش به این بخش توجه کرد. وی در پایان ضمن تشکر بابت همراهی مردم در پیوستن به پویش ۲ درجه کاهش دمای محیط گفت: همکاری مردم سبب شد چند میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفهجویی شود.
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی پاسخ داد؛
ماجرای انتصابهای کلیدی
با پایه الف و بالاتر صنعت نفت چیست؟
معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی تاکید کرد: مطابق با بند ۵-۰۲-۱ فصل ۵ قانون مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان صنعت نفت، همه سمتهای کلیدی سازمانی مدیران با پایه الف و بالاتر با تأیید وزیر نفت منصوب میشوند و این قانون جز لاینفک قوانین نفت طی دهههای اخیر است.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، صدیقه خزایی با اشاره برخی شبههافکنیها در فضای مجازی با موضوع اینکه همه انتصابهای گرید الف به بالا با دستور وزیر باید انجام شود، گفت: ضمن نادرست دانستن اصل این موضوع، بهمنظور آگاهی عمومی کارکنان صنعت نفت باید برای برخی افراد بیاطلاع یادآوری کنم که مطابق با بند ۵-۰۲-۱ فصل ۵ قانون مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارکنان همه سمتهای کلیدی با پایه الف و بالا شامل انتصاب معاونان وزیر، مدیران عامل چهار شرکت اصلی، مدیران شرکتهای فرعی و در مجموع انتصاب در سمتهای کلیدی پس از بررسی برنامهریزی نیروی انسانی شرکت اصلی و تأیید مدیر یا مدیرعامل ذیربط تنها با تصویب وزیر نفت منصوب میشوند. وی ادامه داد: مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان صنعت نفت مربوط به سمتهای با پایه الف و بالا تیرماه ۱۳۹۵ از سوی وزارت نفت بررسی و تأیید شده است. بر اساس این گزارش، بهتازگی بعضی از رسانهها در فضای مجازی با انتشار خبری نادرست با عنوان «دستور عجیب پاکنژاد؛ خالصسازی مهمتر از تأمین سوخت/همه انتصابها در گریدهای A به بالای نفت با دستور مستقیم وزیر انجام شود»، تلاش دارند فضای عمومی صنعت نفت آن هم در شرایط اوج مدیریت ناترازی و مدیریت مصرف از سوی وزارت نفت را مسموم کنند.
معاون وزیر نفت در امور گاز خبر داد؛
ثبت رکوردی تازه در تولید و انتقال گاز شیرین ایران
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه تولید گاز شیرین در پالایشگاههای کشور به حدنصاب ۸۶۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، گفت: با آرایش مناسب شبکه، رکورد روزانه انتقال گاز به رکورد ۸۶۵ میلیون مترمکعب رسید.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، سعید توکلی با بیان اینکه از زمان آغاز بهکار دولت چهاردهم تولید گاز در پالایشگاههای کشور افزایشی قابلتوجه داشته است، گفت: در این بازه زمانی حدنصابهای پرشماری ثبت شده که تازهترین رکورد تولید روزانه گاز شیرین در پالایشگاههای گاز کشور بیش از ۸۶۵ میلیون مترمکعب است.
وی افزود: در بخش انتقال گاز هم با بهکارگیری حداکثری ظرفیت خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار و انتخاب آرایش مناسب در شبکه، رکورد انتقال گاز به ۸۶۵ میلیون مترمکعب در روز رسید. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به طرح پویش کاهش ۲ درصدی مصرف گاز در سراسر کشور اظهار کرد: به یقین این پویش به پایداری شبکه گاز کمک میکند و سبب میشود مردم بهویژه در مناطق محروم و دورافتاده از این نعمت خدادادی استفاده بهینه کنند.
توکلی تصریح کرد: با توجه به کاهش دما و افزایش مصرف گاز در سراسر نقاط کشور، صرفهجویی موضوعی اساسی و مهم است که باید جدی تلقی شود و این مهم به حل مشکل ناترازی انرژی و حفظ سرمایههای ملی کمک میکند. وی با اشاره به اینکه رعایت دمای رفاه مهمترین ضامن گذر از زمستان با جریان پایدار گاز طبیعی است، بیان کرد: صرفهجویی در مصرف انرژی به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است، دمای ۱۸ تا ۲۱ درجه مناسبترین دمای فضای داخلی ساختمانهاست و اگر مردم عزیز این موضوع مهم را رعایت کنند به یقین تا حد زیادی مشکلات مربوط به ناترازی انرژی برطرف میشود.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی اعلام کرد؛
رشد تولید برق نیروگاههای حرارتی
همزمان با کاهش مصرف سوخت
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه تولید امسال نیروگاههای حرارتی با رشد دو درصدی نسبت به سال گذشته به 276 میلیون مگاوات ساعت رسیده است، گفت: سوخت معادل مصرفی نیروگاهها برای تحقق این رقم تنها یک درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
اسماعیل نمازی افزود: این مهم حاکی از آن است که نیروگاههای کشور و مجموعه وزات نیرو به سمت افزایش راندمان، استفاده از نیروگاههای راندمان بالا و توسعه بخش بخار نیروگاههای کشور در حال حرکت است و این روند موجب شده که با سوخت کمتری بتوانیم انرژی بیشتری تولید کنیم. وی با اشاره به اینکه تولید برق 9ماهه امسال نیروگاههای حرارتی با رشد 2.1 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز 276 میلیون مگاوات ساعت عبور کرده است، ادامه داد: از این میزان تولید 57 درصد آن مربوط به واحدهای سیکلترکیبی(راندمان بالا) است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش 1.3 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 158 میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
نمازی با بیان اینکه سهم عمده تولید برق امسال بر عهده نیروگاههای سیکلترکیبی با راندمان بین 45 تا 55 درصد بوده است، افزود: نیروگاههای سیکلترکیبی به عنوان واحدهای تولیدکننده برق دوستدار محیط زیست شناخته میشوند. در این نیروگاهها تبدیل واحدهای گازی به سیکلترکیبی از کارآمدترین روشهای بهبود راندمان نیروگاههای حرارتی کشور به شمار میآید که نهتنها برای صنعت برق، بلکه برای محیطزیست و صرفهجویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سالهای آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود.
مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه 94 درصد تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، گفت: میزان تولید برق واحدهای گازی در در طی 9ماهه امسال با افزایش پنج درصدی نسبت به سال گذشته به 54 میلیون مگاوات و سهم تولید واحدهای بخاری نیز به 64 میلیون مگاوات ساعت رسیده است.
مجارستان از مسیر ترانزیت گاز اوکراین
دست نمیکشد
نخستوزیر مجارستان از تداوم مذاکرات درباره انتقال گاز روسیه از خاک اوکراین خبر داد. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، ویکتور اوربان گفت: مجارستان در حال مذاکره با مسکو و کییف برای حفظ مسیر ترانزیت گاز از خاک اوکراین است، اگرچه واردات گاز روسیه با خط لوله ترک استریم انجام میشود و او نمیخواهد این مسیر را رها کند.
خط لوله ترانزیتی اوکراین یکی از آخرین مسیرهای اصلی انتقال گاز روسیه به اروپاست، اما کییف در نظر دارد با اتمام مهلت این قرارداد ترانزیت پنجساله در پایان سال جاری میلادی که گاز را به اسلواکی، جمهوری چک و اتریش میرساند، تمدید نکند. اوربان در نشستی توجیهی گفت: در حال امتحان گزینهای هستیم که اگر گاز تا زمانی که وارد خاک اوکراین نشده است، برند روس نداشته باشد، بلکه در مالکیت خریداران باشد، چگونه است، بنابراین گازی که وارد اوکراین میشود دیگر گاز روسیه نیست، بلکه گاز مجارستان خواهد بود. نخستوزیر مجارستان تصریح کرد: مذاکرات ادامه دارد و مشخص نیست آیا روسیه و اوکراین آن را میپذیرند یا خیر، اما مجارستان از مسیر ترانزیت اوکراین برای گاز دست نمیکشد. مجارستان در سال ۲۰۲۴ میلادی حدود ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز روسیه را با خط لوله ترک استریم و مقادیر اضافی از طریق رومانی وارد کرده است. اوربان گفت: مجارستان همچنین حدود یک تا یک میلیارد تا یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز در داخل تولید میکند. رابرت فیکو، نخستوزیر اسلواکی، بهتازگی درباره بحران گاز بهدلیل مخالفت کییف با تمدید قرارداد ترانزیت گاز روسیه به اروپا از خاک اوکراین هشدار داد.