روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۸ دي - شماره 4745

مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران خبر داد؛

اجرای پروژه پایش لحظه‌ای زنجیره تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی


  مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از اجرای پروژه «پایش لحظه‌ای زنجیره تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی» خبر داد و گفت: با تجهیز زنجیره تأمین به سیستم‌های میترینگ و مانیتورینگ، اطلاعات برخط و دقیق از هر مرحله به مرکز پایش منتقل می‌شود و این اطلاعات در زمینه شناسایی مشکلات و پیش‌بینی نیازها و مدیریت بهتر منابع، مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محمد مشکین‌فام با بیان اینکه این پروژه یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های نظارتی و مدیریتی در حوزه تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی کشور است، اظهار کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، به‌عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در توسعه زیرساخت‌های کلیدی، مسئولیت طراحی، مهندسی، تأمین تجهیزات و اجرای بخش‌های متعددی از این پروژه را به‌عهده گرفته است.
وی با تأکید بر بهره‌مندی از توانمندی شرکت‌های داخلی و ظرفیت مهندسی، ساخت و دانش بومی داخل کشور در اجرای این پروژه افزود: شناسایی و مقابله با قاچاق سوخت، ارتقای شفافیت و مدیریت داده‌ها و کاهش هزینه‌ها و بهبود بهره‌وری از جمله اهداف این پروژه است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با اشاره به پایش دقیق زنجیره تأمین از پالایشگاه تا مصرف‌کننده، امکان شناسایی نقاط ضعف و مستعد قاچاق گفت: با تجهیز زنجیره تأمین به سیستم‌های میترینگ و مانیتورینگ، اطلاعات برخط و دقیق از هر مرحله به مرکز پایش منتقل می‌شود و این اطلاعات نه‌تنها در زمینه شناسایی مشکلات، بلکه در پیش‌بینی نیازها و مدیریت بهتر منابع مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مشکین‌فام  افزود: تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی برای بررسی داده‌های دریافتی، تصمیم‌گیری‌ها را مدیریت و بهینه می‌کند و ریسک کاهش موجودی فرآورده در نقاط حساس را کاهش می‌دهد.
وی درباره چالش‌های احتمالی پروژه بیان کرد: طبیعتاً اجرای چنین پروژه‌ای، آن هم در سطح ملی، با چالش‌هایی همراه است که هماهنگی میان ذی‌نفعان و تأمین تجهیزات در شرایط تحریم از آن جمله است. با این حال، با تکیه بر تجربه و دانش فنی داخلی، خوشبختانه بسیاری از موانع را پشت‌ سر گذاشته‌ایم و حمایت از تولیدکنندگان داخلی و استفاده از محصولات بومی در حوزه ابزار دقیق، شیرآلات و سیستم‌های پایش، نقشی کلیدی در کاهش چالش‌ها خواهد داشت.
*نقطه آغاز برای توسعه فناوری‌های پایش لحظه‌ای در صنعت نفت کشور
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران درباره نقش و اهمیت این پروژه به‌عنوان نقطه عطفی در توسعه سیستم‌های مدیریتی پیشرفته اقتصاد و صنعت نفت کشور گفت: اجرای این پروژه افزون بر کاهش قاچاق سوخت و حفظ منابع ملی، سبب ارتقای بهره‌وری در شبکه تأمین و توزیع خواهد شد، همچنین توسعه فناوری‌های مرتبط با میترینگ و مانیتورینگ، زمینه‌ساز رشد شرکت‌های داخلی و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار خواهد شد.
مشکین‌فام درباره روند اجرایی شدن عملیات اجرایی این پروژه گفت: در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه، ما با تعریف اولویت‌ها و استفاده از سیستم‌های مدیریتی پیشرفته، تلاش کرده‌ایم زمان‌بندی اجرای پروژه را به حداقل برسانیم، همچنین به کارگیری نیروهای متخصص و بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا در حوزه هوش مصنوعی و تحلیل داده‌ها، نقش بسزایی در تسریع و بهبود اجرای پروژه دارد.
وی افزود: این پروژه تنها یک نقطه آغاز برای توسعه فناوری‌های پایش لحظه‌ای در صنعت نفت کشور است و امیدواریم با اجرای موفق این طرح، الگویی جامع برای سایر بخش‌های انرژی کشور ایجاد کنیم. چشم‌انداز ما، دستیابی به شبکه‌ای هوشمند و یکپارچه است که توانایی مدیریت منابع انرژی را با حداکثر بهره‌وری فراهم کند.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران تصریح کرد: در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، با افتخار مسئولیت بخشی از این پروژه کلیدی را پذیرفته‌ایم و معتقدیم این طرح با تأثیرات عمیق اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی خود، نقشی بی‌بدیل در آینده صنعت نفت کشور ایفا خواهد کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه