روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ شنبه ۸ دي - شماره 4745

ناترازی‌ها یک شبه به‌وجود نیامده است


 نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی با اشاره به رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی در جلسه سه شنبه گذشته شورای عالی فضای مجازی، رفع فیلترینگ را خواسته بحق همه مردم دانست و گفت: این موضوع به عنوان یکی از وعده های رئیس دولت چهاردهم باید به صورت کامل محقق شود. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی درباره موضوع رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی به عنوان گام اول تحقق وعده رییس جمهور در این زمینه،گفت: واقعیت این است، همان زمانی که دولت وعده‌ رفع فیلترینگ را می‌داد و آن را به عنوان یک مطالبه و خواسته عمومی مطرح می‌کرد همه ما و خود آقای پزشکیان می‌دانستیم که تحقق این موضوع با مخالفت ها و موانع جدی مواجه است و نامه بدون نام و امضای هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس به شورای عالی فضای مجازی در مخالفت با این تصمیم، نشان دهنده همین مقاومت ها در راه محقق شدن وعده رئیس جمهور در مورد یک مطالبه مردمی است. جانباز ۷۰ درصد جنگ تحمیلی با اشاره به شرایط کشورهای مسلمان منطقه و زندگی مردم در این کشورها، گفت: همانطوری که رئیس جمهور پزشکیان بارها در سخنان و اظهارات خود بیان کرده اند، ما چیزی از کشورهای منطقه کم نداریم و شرایط امروز کشور شایسته این مردم صبور نیست که در همه شرایط و سختی ها پای نظام ایستاده و از موجودیت کشور دفاع کرده اند.
وی افزود: متاسفانه شرایط ما امروز به گونه ای است که برای رفع فیلتر شدن دو پلتفرم اینترنتی که بسیاری از مردم به عنوان یک حق طبیعی در امورات زندگی خود از جمله تحقیق و پژوهش و حتی کسب و کار و تامین هزینه های معاش خود از آن استفاده می کنند، باید خوشحال باشند، درحالی که هیچکدام از کشورهای مسلمان منطقه چنین وضعیتی ندارند و مردم برای استفاده از حقوق معمولی و شهروندی خود با چنین مشکلاتی مواجه نیستند.
جعفرزاده ایمن آبادی با تاکید بر اینکه هیچکس مخالف برخورد با تخلف و جرم نیست، گفت: متاسفانه موافقان فیلترینگ و مسدودسازی کامل فضای مجازی در تریبون های رسمی از جمله صدا و سیما با مغالطه در این زمینه بدنبال توجیه رفتار و تصمیم اشتباه خود هستند و هدف از اعمال فیلترینگ را برخورد با تخلف و جلوگیری از تولید و انتشار محتواهای غیراخلافی و فاسد عنوان می کنند، درحالی که کاملا مشخص شده با وجود فیلترشکن ها و جولان مافیای فیلترشکن فروش، هیچکدام از اهداف مد نظر فیلترینگ محقق نشده است و امروز حتی کودکان به راحتی به همه محتواهای غیراخلاقی دسترسی دارند، ضمن اینکه هزینه گزافی بابت خرید فیلترشکن به سبد خانوارها افزوده شده است.
تشکر از پزشکیان به دلیل فراموش نکردن وعده‌ها
نماینده اسبق مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از معذورات، مشکلات و موانع ایجاد شده در مسیر تحقق وعده های دولت وفاق ملی اطلاع دارد و آن را درک می کند، گفت: همین‌ اندازه که ایشان وعده‌های‌شان را فراموش نکرده و برای عملی کردن آنها همه تلاش خود را انجام می دهد، قدردانی می‌کنیم اما خوب است مخالفان تحقق حقوق شهروندی مردم از سایه خارج شده و به صورت شفاف دلایل اصلی مخالفت خود را عنوان کنند و اجازه دهند همه چیز برای مردم شفاف و عیان شود. این فعال سیاسی با تاکید بر اینکه در شرایط امروز جامعه، اوضاع وخیم اقتصادی و مشکلات بزرگی همچون تهدیدات خارجی، تورم، مسکن ، بیکاری ، کاهش شدید ارزش پول ملی و ناترازی های انرژی مردم را آزار می دهد، گفت: دغدغه اصلی همه مدیران و مسئولان کشور از جمله نمایندگان مجلس باید حل مشکلات اصلی مردم و کمک به ایجاد فضای آرامش و انسجام در جامعه باشد نه اینکه با پافشاری بر مسائلی از این دست که به هیچ عنوان از سوی مردم قابل پذیرش نبوده و مطالبه اصلی مردم نیست، به اختلافات و نارضایتی ها دامن زده شود.
ضرورت همکاری و کمک به تحقق شعار وفاق ملی
جعفرزاده ایمن آبادی با اشاره با مطرح شدن شعار وفاق ملی از سوی دولت چهاردهم، گفت: بی تردید تحقق این شعار از سوی پزشکیان با سختی هایی مواجه است و ما این موضوع را درک می کنیم و متوجه مشکلات ایشان هستیم به همین خاطر معتقدم همه باید به رئیس دولت چهاردهم کمک کنند که اختلافات برطرف شده و وفاق بین همه ارکان نظام و همچنین مردم و حاکمیت ایجاد شود البته این به آن معنا نیست که انتقادات خود را از آقای پزشکیان بویژه در زمینه انتصابات‌شان مطرح نکنیم و نقد نداشته باشیم.نماینده دوره های نهم و دهم مجلس شورای اسلامی، در تشریح راهکار پیشنهادی خود برای رفع فیلترینگ به صورت کامل، گفت: پیشنهاد ما این است که آقای پزشکیان بر تحقق وعده‌های خود همچنان اصرار داشته باشد. از طرف دیگر، من با اطمینان می‌گویم که آقای پزشکیان تقریباً از روسای جمهوری خواهد بود که بیشترین اطاعت‌پذیری و بیشترین هماهنگی را با رهبری خواهد داشت و تندروها و خالص سازان از این موضوع ناراحت هستند.
پیروی کامل پزشکیان از فرامین رهبری تندروها را آچمز کرده است
جعفرزاده ایمن‌آبادی به رابطه خوب و صمیمی رئیس دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: اینکه اکنون آقای رئیس جمهور خود را مطیع کامل فرامین رهبری معرفی کرده و تمام تلاشش را برای تحقق سیاست های اعلامی رهبری معظم از جمله منشور توسعه کشور و برنامه هفتم انجام می دهد، این موضوع توانسته تندروها و افراط گرایان تمامیت خواه را تقریباً آچمز کند و با هماهنگی خوبی که میان پزشکیان و رهبری وجود دارد و با درک و آشنایی و اطلاعات و اشراف کاملی که رهبری از جامعه دارند، انتظار ما این است که رئیس جمهور همین مسیر را برای تحقق اهداف و وعده ها و در نهایت توسعه و پیشرفت کشور با وفاق ملی، ادامه دهد.
ناترازی‌ها یک شبه به‌وجود نیامده است
نماینده ادوار مجلس درخصوص مشکلات ایجاد شده ناشی از ناترازی های انرژی و سوخت در کشور، تصریح کرد: ناترازی ها یک شبه بوجود نیامده و ناشی از سیاست های نادرست و عمل نکردن به قوانین در طول سال های گذشته بوده است، متاسفانه مدیران مسئول در دولت های قبلی با عملکرد اشتباه و ارائه آمارهای نادرست اجازه برطرف شدن ناترازی ها را ندادند و حاصل آن سیاست ها و اقدامات غلط در گذشته این شده که امروز با این مشکل بزرگ مواجه هستیم.
جعفرزاده ایمن‌آبادی با اشاره به تعطیلی صنایع و مراکز تولیدی در دولت گذشته بخاطر ناترازی انرژی و زیان گسترده صاحبان صنایع و تولیدکنندگان کشور از این بابت، گفت: متاسفانه در اقدامی نادرست بخاطر تامین مصارف خانگی، برق صنایع و کارخانجات را قطع کردند و تولید در کشور با مشکلات جدی مواجه شد اما این دولت تعطیلی را میان صنایع و واحدهای تولیدی، واحدهای خدماتی و واحدهای مسکونی تقسیم کرد تا همه با هم بار ناترازی را بکشند و در اقدامی درست، تشویق مردم به صرفه جویی و کاهش مصرف را در دستور کار قرارداده تا هم تولید تعطیل نشود و هم بتوانیم از این مرحله سخت و کمبود سوخت در فصل سرد سال عبور کنیم.


عراقچی: مسائل بین ما و آمریکا
قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است
 عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در مصاحبه شبکه الغد مصر تأکید کرد: وقتی خود ارتش سوریه عقب‌نشینی کرد، ما وظیفه‌ای برای خودمان قائل نبودیم که بخواهیم به جای ارتش سوریه دست به اقدامی بزنیم. ما البته در روند آستانه به همراه کشورهای ترکیه و روسیه تلاش کردیم که به روابط بین دولت سوریه و معارضان و به اصلاحات سیاسی در سوریه کمک کنیم، ولی تصمیم‌گیری در این خصوص با دولت سوریه بود. وی می‌افزاید:آن چه که منطقه و ما در ایران و شما در مصر از سوریه توقع دارید این است که تمامیت ارضی سوریه حفظ شود. وحد سوریه حفظ شود و سوریه تجزیه نشود. سوریه به محل تروریست‌ها تبدیل نشود. سوریه به تهدیدی برای همسایگان خود تبدیل نشود. حکومت در سوریه یک حکومت فراگیر باشد و همه اقوام و گروه‌های مختلف در تشکیل حکومت نقش داشته باشند. ما امیدواریم چنین حکومتی در سوریه شکل گیرد. گزیده‌ای از مصاحبه عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با شبکه الغد مصر در پی می‌آید:
* گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر آمادگی اسرائیل برای ضربه زدن به حوثی‌های یمن. نظر شما در این‌باره چیست؟
 بله، ما هم این اخبار را شنیده‌ایم. این اخبار مؤید همان صحبت من است که بزرگ‌ترین دشمن اسرائیل مقاومت است.
 * در قبال این مسئله چه خواهید کرد؟
 ما از یمنی‌ها حمایت می‌کنیم.
 * آیا به حمایت از آنان ادامه نیز خواهید داد؟
 ما همواره در حد وسع و توان خود حمایت کرده‌ایم و باز هم حمایت خواهیم کرد. البته من فکر می‌کنم که یمنی‌ها توانمندی‌های خود را دارند. می‌دانید که اتصال ما با یمن یک اتصال بسیار مشکل است. تقریبا هیچ طریقی برای ارتباط ما با آنها وجود ندارد و من فکر می‌کنم که یمنی‌ها خودشان قادر به دفاع از خود هستند. کاری که آنها در حمایت از فلسطین کرده‌اند، کار بزرگی بوده و به‌نظر من قابل احترام است.
 * آیا بازگشت ترامپ به کاخ سفید به اجرای طرح نتانیاهو برای تشکیل خاورمیانه جدید مورد ادعای وی کمک خواهد کرد؟
 بهتر است پیشاپیش قضاوت نکنیم.
 * با بازگشت ترامپ به کاخ سفید در مورد برنامه هسته‌ای ایران چه پیش‌بینی‌هایی وجود دارد؟
 ما منتظر هستیم طرف‌هایی که با آنها مذاکره کرده‌ایم تصمیم خود را برای مذاکرات مجدد بگیرند. این طرف‌ها همانطور که می‌دانید به‌عنوان 1+5معروفند؛ شامل سه کشور اروپایی بعلاوه چین و روسیه و آمریکا که از این توافق خارج شد. ما نسبت به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود مطمئن هستیم و هیچ مشکلی نداریم که این اطمینان را با دیگران سهیم شویم. ما هیچ‌وقت میز مذاکره را ترک نکردیم، حتی بعد از اینکه آمریکا تصمیم گرفت از این توافق خارج شود. ما کماکان آمادگی داریم که براساس احترام متقابل و منافع متقابل وارد مذاکرات عزتمندانه شویم.
 * چه زمانی ممکن است ایران دکترین نظامی خود را تغییر دهد؟ چه زمانی ممکن است به ساخت سلاح هسته‌ای متوسل شود؟
 ما فعلا چنین برنامه‌ای نداریم. دکترین‌های نظامی و امنیتی ما بر مبنای سلاح‌های هسته‌ای نیست. ما بدون سلاح‌های هسته‌ای هم به خوبی از خودمان دفاع کرده‌ایم و خواهیم کرد. سلاح اصلی ما مردم ما هستند.
 * در مردادماه گذشته پس از انتصابتان به‌عنوان وزیر امور خارجه، در سخنانی که در مجلس شورای اسلامی درخصوص روابط با کشورهای اروپایی اظهار داشتید، بیان کردید که سیاست ایران مبتنی بر مدیریت خصومت خواهد بود و نه پایان خصومت. منظور شما از این سخن چیست؟
 من آن را درخصوص آمریکا گفتم. بین ایران و آمریکا مسائلی وجود دارد که حل شدنی نیست و برمی‌گردد به خوی سلطه‌گری آمریکا. ما هیچ‌وقت نمی‌توانیم با این سیاست سلطه‌گری آمریکا کنار بیاییم. همچنین مسائل دیگری بین ما و آمریکا وجود دارد که به‌نظرم قابل حل نیست، ولی قابل مدیریت است و می‌توان از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز به راه‌حل‌هایی رسید که هزینه اختلافات را کمتر کند و مانع از تنش‌های بیشتر شود. این کار دیپلماسی است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه