رییس سازمان حفاظت محیط زیست:
توجه به جنبههای اقتصادی، شرط مشارکت پایدار مردم در حفاظت از محیط زیست
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بخواهیم مشارکت عمومی در حفاظت محیط زیست پایدار باشد، باید جنبه اقتصادی نیز داشته باشد.
شینا انصاری در یادداشت هفتگی خود نوشت: در آغاز شب یلدا یا همان شب چله، به اتفاق چند تن از همکارانم به پاسگاه محیطبانی «کن و سولقان» بخش جنوبی منطقه حفاظتشده البرز مرکزی رفتیم و حدود سه ساعت را میهمان محیطبانان بودیم. محیطبانی یکی از مشاغلی است که گرما و سرما و عید و یلدا و عزا نمیشناسد؛ شغلی تمام وقت که در آن دوری از جمع خانواده ناگزیر است. گفتوگوی خوبی با محیطبانان داشتیم و پاسگاه را ترک کردیم اما لازم است به همین مناسبت به سایر محیطبانان و همکاران سازمان در سراسر کشور شب یلدا را تبریک بگویم و برایشان آرزوی تندرستی کنم.
وی افزود: در روزهای گذشته، جامعه محیط زیست روزهای شلوغی را پشت سر گذاشته است. بیست و دومین دوره نمایشگاه بین المللی محیط زیست آغاز شده است؛ نمایشگاهی که برگزاری آن در سالهای گذشته با فراز و فرودهایی همراه بوده است. امسال سعی کردیم برغم فرصت کم، نمایشگاه بهصورتی هدفمند برگزار شود. در این دوره از نمایشگاه بالغ بر ۲۵۰ شرکت صنعتی، تولیدی و دانشبنیان و ۸۰ تشکل مردمنهاد محیط زیستی حضور دارند.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: سازمانهای مردمنهاد جزء جداییناپذیر فعالیتهای محیط زیستی در کشور هستند و همواره بهعنوان بازوهای قدرتمند سازمان عمل کردهاند حتی زمانی که سازمان حفاظت محیط زیست را مورد انتقاد قرار دادهاند، این انتقاد نیز نوعی کمک به فعالیتهای سازمان بوده است. حضور این سازمانها شور و انرژی خاصی به نمایشگاه بیستودوم بخشیده است. علاوه بر این تعدادی از نهادهای بینالمللی فعال در حوزه محیط زیست هم در نمایشگاه حضور فعال دارند.
وی با اشاره به اینکه شعار اصلی نمایشگاه «مشارکت همگانی، اقتصاد سبز، آینده پایدار» است، تاکید کرد: ما بر این باوریم که مشارکت عمومی در حفاظت محیط زیست اگر که بخواهیم پایدار باشد، باید جنبه اقتصادی نیز داشته باشد چرا که الگوهای اقتصادی ناپایدار باعث بحران محیط زیستی شده است و نمیتوان در شرایطی که منافع اقتصادی با آلودگی و تخریب فراوان همراه است و اصطلاحاً بهضرر محیط زیست است، انتظار داشت که تغییری چشمگیر در وضعیت محیط زیست بهوجود آید. زمانی که منافع اقتصادی و منافع محیط زیستی با یکدیگر همسو شوند، آنزمان است که میتوانیم به تغییرات بزرگ امیدوار باشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: سازمان حفاظت محیط زیست علاوهبر آموزش و آگاهسازی عمومی باید بهعنوان یک مشاور امین برای جامعه نیز عمل کند تا جامعه بتواند کسبوکارهای کوچک و بزرگ و بهطور کلی فعالیتهای خود را در حوزه محیط زیست بهبود بخشد. نیاز است تا این رویکرد را بیشتر از پیش تعمیم دهیم و در این زمینه بیشتر کار کنیم. امیدوارم اقدامات برای مشارکت اقتصادی و تلاش برای همسوسازی منافع اقتصادی با منافع محیط زیستی به بار بنشیند.
انصاری در پایان نوشت: یکی از برنامههای دائمی سازمان حفاظت محیط زیست افزایش آگاهیهای محیط زیستی جامعه است. خوشبختانه جامعه ما، جامعهای آگاه در زمینه بحرانهای محیط زیستی است و این را میتوان از تعامل سازمان با جامعه در دریافت گزارشهای محیط زیستی متوجه شد. با این حال تلاش میکنیم با رفع مشکلات و موانع نمایشگاه امسال، دورههای آینده این رویداد با کیفیت بالاتر و مشارکت بیشتر مردم برگزار شود.
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد؛
ساخت و ساز در قطعه شهدا بهشت زهرا (س) بدون اجازه بنیاد شهید
عضو شورای شهر تهران از تداوم ساخت و ساز در قطعه شهدا در بهشت زهرا (س) ابراز نگرانی کرد.
ناصر امانی در مورد ساخت و ساز در قطعه شهدا در بهشت زهرا(س) گفت: چندی پیش با خبر شدیم که در کنار قطعه ۵۳ شهدا سولهای در حال احداث است، در حالی که قبلاً این مکان پارکینگ بوده و حالا جلوه بصری نامناسب ایجاد کرده و این ساخت و ساز موجب ناراحتی خانواده شهدا و شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیأت دولت هرگونه ساخت و ساز در مجاورت قبور شهدا باید با مجوز بنیاد شهید باشد و اساسا برای ما جای سوال بود که فلسفه ساخت این سوله چه بود؟ گفت: بنده اعلام کردم که ساخت این سوله بدون رعایت مفاد قانونی بوده و بایستی برچیده شود؛ اما نه تنها برچیده نشد؛ بلکه بعد از انتقاد من سریعا کار ساخت سوله را تمام کردند تا بگویند دیگر این ساختمان ساخته شده و نمیشود کاری کرد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه متأسفانه سازمان بهشت زهرا (س) در مورد این موضوع پاسخی به شورای شهر نداد و مطلع شدیم که سوله مورد نظر نیز ساخته و کامل شده است، گفت: این ساخت و ساز اطراف قبور شهدا باید با مجوز بنیاد شهید میبود که استعلام نیز در مورد این ساخت و ساز از بنیاد شهید انجام شد و آنها نیز تأکید کردند که هیچ گونه مجوزی در این خصوص صادر نکردند و رسما و کتبا به ما پاسخ داد که هیچگونه هماهنگی در این مورد انجام نشده است؛ اما سازمان بهشت زهرا و شهرداری تهران در مورد این موضوع پاسخی ندادند.
امانی با بیان اینکه این کار شهرداری تهران ۱۰۰ درصد خلاف قانون است و این موضوع را به نهادهای نظارتی ارجاع خواهیم داد، در مورد حصارکشی در پارکینگ مجاور نیز افزود: اساسا یکی از نگرانیهای ما این است که ساخت و سازها ادامه داشته باشد و در مابقی قطعات شهدا نیز این ساخت و ساز را انجام دهند که حصارکشی در پارکینگ مجاور نیز گواه این موضوع است.
۸۴ درصد از عامل تصادفات موتورسیکلتها، گواهینامه نداشتند
رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: ۸۴ درصد از تصادفات زمستانی موتورسیکلت ها، توسط افراد بدون گواهینامه رخ داده است.
سرهنگ علی اصغر شریفی در توضیح بیشتر گفت: بر اساس قوانین راهنمایی و رانندگی برای اخذ گواهینامه موتورسیکلت، متقاضی باید ۱۸ سال تمام داشته باشد و به افراد با سن کمتر، گواهینامه داده نمیشود.
وی درباره تصادفات زمستانی موتورسیکلتها نیز افزود: بر اساس آمار، ۲۷ درصد از تصادفات موتورسیکلتها در زمستان سال گذشته مربوط به افراد زیر ۲۵ سال بوده است.
رئیس مرکز جامع اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین ۵۶ درصد تصادفات را راکبان بین ۲۵ تا ۴۵ سال و ۱۷ درصد افراد بالای ۴۵ سال بودهاند.
شریفی گفت: در تحلیلهای همکاران من مشخص شد ۸۴ درصد از افرادی که در زمستان سال گذشته با موتورسیکلت دچار حادثه شدهاند فاقد گواهینامه بوده اند و تنها ۱۶ درصد از آنها گواهینامه داشتند.