روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ آذر - شماره 4739

تعداد نفتکش‌های حامل نفت روسیه افزایش یافت

 در پی کاهش قیمت نفت و نزدیک شدن آن به سقف قیمت گروه هفت برای نفت روسیه، نفتکش‌های بیشتری در حمل نفت روسیه مشارکت می‌کنند.
شرکت کارگزاری کشتی «بی آر اس» در یادداشتی اعلام کرد: سهم کشتی‌های معمولی که نفت خام روسیه را حمل می‌کنند، در هفته‌های اخیر، حدود ۲ درصد افزایش یافته است. اگر قیمت نفت تا سال آینده ضعیف بماند و با فرض اینکه سقف قیمت نفت روسیه بدون تغییر بماند، این روند می‌تواند به کاهش تقاضا برای کشتی‌های ناوگان کشتی‌های معروف به «سایه» منتهی شود.
با این حال، «ناوگان سایه» روسیه به رشد خود ادامه می‌دهد و ماهانه حدود ۱۰ نفتکش به آن اضافه می‌شود و از حدود ۸۵۰ کشتی معادل حدود ۹ درصد از ناوگان جهانی تشکیل شده است.
طبق گزارش شرکت «بی آر اس»، رشد مذکور نشان می‌دهد مالکان نفتکش‌های عادی، کشتی‌های خود را در مقایسه با افت ارزش ملی آنها، با نرخ بالاتری به «ناوگان سایه» برای تجارت بیشتر می‌فروشند.
همچنین شواهدی از کشتی‌های غیرفعال وجود دارد اما بعید است آنها به مدت طولانی، بلااستفاده بمانند؛ مگراینکه موضع خریداران نفت تحریمی، تغییر کند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، در این بین، کشورهای حاشیه دریای بالتیک، سخت گیری درباره پوشش بیمه کشتی‌های حامل نفت روسیه در صورت وقوع نشت نفتی را تشدید می‌کنند. به گفته منابع مطلع، کشورهایی از جمله دانمارک، استونی، نروژ و سوئد قرار است طرح‌هایی را در مورد بیمه نامه‌های نفتکش‌های روسی که از دریای بالتیک عبور می‌کنند، معرفی کنند. قرار است این طرح اعلام شود.
مدت‌ها، گمانه‌زنی‌هایی وجود داشت مبنی بر اینکه برخی از کشتی‌هایی که نفت و سوخت روسیه را جابه جا می‌کنند، در برابر خطراتی از جمله نشت محموله، یا بیمه نشده‌اند یا تحت بیمه نیستند، که نگرانی‌های زیست‌محیطی را تشدید می‌کند. طرح جدید کشورهای حوزه بالتیک، ممکن است به شفاف سازی این وضعیت کمک کند.

معاون وزیر نفت:
رکورد تحویل گاز
به شبکه شکست
 معاون وزیر نفت با بیان اینکه امسال به لحاظ شدت سرما، مقدار مصرف گاز بخش‌های مختلف و مدیریت شبکه استثنایی است، گفت: امسال تحویل گاز به شبکه به ۸۵۵ میلیون متر مکعب رسید، در حالی که طبق برنامه مصوب تعهد و انتظار از ما ۸۴۵ میلیون مترمکعب بود.
سعید توکلی با اشاره به شدت کاهش دما و افزایش مصرف گاز در کشور با توجه به سرمای زودرس اظهار کرد: امسال به لحاظ مصرف گاز بخش‌های مختلف، مدیریت شبکه استثنایی و قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای نیست.
وی با اشاره به اقدام‌های انجام‌شده در سیستم پالایشگاهی، خطوط انتقال گاز و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز افزود: رویکرد کلی وزارت نفت تمرکز بر کار و خدمت و پرهیز از جنجال‌های رسانه‌ای است و ما در شرکت ملی گاز ایران دستاوردهای خود را با اعداد و ارقام واقعی و ملموس عینیت می‌بخشیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: برای مثال امسال رکورد تولید گاز کشور شکسته شد و مقدار گاز طبیعی تحویل‌شده به شبکه گاز کشور به ۸۵۵ میلیون مترمکعب رسید، در حالی که طبق برنامه مصوب تعهد و انتظار از ما ۸۴۵ میلیون متر مکعب بود.
توکلی در ارتباط با مدیریت مصرف گاز در دوره سرد سال گفت: مطابق تعهدات قبلی در سال‌های گذشته با صنایع، تعهد شرکت ملی گاز ایران برای تأمین گاز بخش صنعت در هشت ماه از سال است و در چهار ماه پایان سال صنایع باید انرژی و خوراک مورد نیاز خود را از بخش‌های دیگر تأمین کنند، با این حال شرکت ملی گاز ایران با رویکرد تأمین منافع ملی و کمک به بخش مولد اقتصاد، همواره تأمین گاز صنایع را مورد توجه قرار داده است.
ساجد کاشفی، مدیر پیشین انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست با تشکر از زحمات همکاران سابق خود در این مدیریت اظهار کرد: در یک سال گذشته هر دستاوردی که حاصل شد از جمله راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی انرژی، مرهون همراهی و همدلی و همکاری سایر مدیریت‌های شرکت ملی گاز ایران با مدیریت انرژی کربن است.
علی‌اصغر رجبی، مدیر جدید انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان اینکه کار کردن در صنعت گاز به‌ویژه در شرایط فعلی سرمای کشور برای کشور بسیار ارزشمند است و جای افتخار دارد، گفت: بنای ما این است که نگاه سیستمی به بهینه‌سازی داشته باشیم و این موضوع را در چارچوب یک شبکه فراگیر فرابخشی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری و با هماهنگ‌سازی دیگر بخش‌ها مدنظر قرار دهیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه