روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۸ آذر - شماره 4739

نماینده آبادان در مجلس خبر داد؛

اختصاص ردیف بودجه برای احداث فاز ۲-۲ پالایشگاه آبادان

 نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی از دو اقدام مهم در راستای توسعه و آبادانی جنوب غرب خوزستان خبر داد. سید محمد مولوی با اشاره به تحول عظیم در جنوب غرب خوزستان با دو پروژه ملی اظهار کرد: پس از پیگیری‌های مستمر و مذاکرات طولانی، موفق شدیم ردیف بودجه‌ای را برای احداث پالایشگاه خوزستان یا همان فاز ۲-۲ پالایشگاه آبادان در بودجه سال آینده کشور لحاظ کنیم.
وی افزود: این پروژه عظیم نه تنها اشتغال‌زایی گسترده‌ای را به همراه خواهد داشت بلکه به توسعه صنایع پایین‌دستی و پتروشیمی در منطقه نیز کمک شایانی خواهد کرد.
مولوی ادامه داد: با توجه به اطلاعات موجود، پالایشگاه خوزستان با ظرفیت بالای تولید، یکی از بزرگترین پالایشگاه‌های کشور خواهد بود. این پالایشگاه علاوه بر تامین نیازهای منطقه به فرآورده‌های نفتی، به تولید محصولات با ارزش افزوده بالا مانند بنزین یورو ۵، گازوئیل با گوگرد پایین و مواد اولیه پتروشیمی خواهد پرداخت.
*خط آبی اروند - کویت و توسعه گردشگری
وی از افتتاح خط آبی اروند به کویت خبر داد و گفت: با افتتاح این خط دریایی، گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی منطقه، تقویت روابط تجاری با کشورهای همسایه و همچنین کاهش زمان و هزینه سفر برای مسافران برداشته شده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این دستاورد حاصل تلاش‌ مسئولان و همکاری نزدیک دستگاه‌های اجرایی بوده است. با توجه به ظرفیت بالای بندر اروندکنار و موقعیت استراتژیک آن، انتظار داریم این خط دریایی به یکی از مهم‌ترین مسیرهای ارتباطی بین ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل شود.
مولوی همچنین به مزایای اقتصادی این طرح اشاره و خاطرنشان کرد: کاهش هزینه‌های سوخت و استهلاک شناورها، ایجاد اشتغال در منطقه و توسعه زیرساخت‌های بندری اروندکنار از جمله مزایای مهم این پروژه هستند.

مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس:
برای تامین خوراک‌ پتروشیمی‌ها
باید چاره‌اندیشی شود
 مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس گفت: صنعت پتروشیمی کشور با محدودیت جدی در تأمین نیازهای اولیه مواجه بوده که مهمترین چالش، در بخش خوراک است.
محمد شریعتمداری در نشستی خبری همایش پتروفن با بیان اینکه صحبت‌های اولیه‌ای با هیات دولت انجام داده‌ایم و امیدوارم در زمان حضور و مسئولیت بنده در هلدینگ، در این زمینه گام‌های اساسی برداشته شود، اظهار کرد: علاوه بر این در حوزه تامین منابع مالی نیز با مشکلاتی مواجه هستیم در این بخش نیز از طریق مذاکره با بانک‌ها به دنبال رفع چالش‌ها هستیم.
وی با بیان اینکه اگر در دنیا رشدی اتفاق می‌افتد علت آن این است که به تحقیق و توسعه توجه جدی می‌شود، گفت: باید در این حوزه اقدامات بیشتری انجام شود.
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس افزود: گزارش‌ها بیانگر توسعه و افزایش میزان تحقیقات علمی است، در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست و توسعه پتروشیمی سبز گام خواهیم برداشت.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه آینده‌نگری در صنعت بسیار مهم است، گفت: باید محصولاتی در کشور تولید شود که قابل عرضه و رقابت در بازارهای جهانی باشد.
شریعتمداری با تأکید بر اینکه فعالیت در تحقیق و توسعه سبب کاهش هزینه‌های تولید می‌شود، گفت: یکی از اهداف مهم برگزاری همایش پتروفن همین موضوع است که نیازهای موجود صنعت پتروشیمی را اول در هلدینگ خلیج فارس و سپس در کل این صنعت در کشور برطرف کند.
وی با بیان اینکه پتروفن باید بتواند تسهیل‌کننده همکاری‌های بین‌بخشی باشد، گفت: باید هم‌افزایی بین مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی، شرکت‌های تولیدکننده محصولات پتروشیمی، استارتاپی و دانش‌بنیان را برطرف کند.
*افزایش ۲.۵ برابری سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه در کشور با وجود روند رو به رشد این هلدینگ در سه سال گذشته در عرصه سرمایه‌گذاری هنوز با استانداردهای جهانی فاصله دارد، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری انجام‌شده در حوزه تحقیق و توسعه در هلدینگ خلیج فارس تقریباً ۲.۵ برابر شده، اما باید گام‌های اساسی در این حوزه برداشت.
شریعتمداری با بیان اینکه صنعت پتروشیمی نیازمند نوآوری در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست است تا برای جامعه بشری مشکلی ایجاد نشود، تصریح کرد: یکی از اهداف بنده در هلدینگ خلیج فارس حرکت به سمت صنعت پتروشیمی سبز در مجموعه خلیج فارس است تا ضمن پرچمداری در این حوزه، کارنامه مناسبی داشته باشد، بنابراین عرصه آب، انرژی و محیط زیست یکی از کارهای مهمی است که پتروفن می‌تواند در آن گام‌های مطلوبی بردارد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در نشستی که با جمعی از ایرانیان فعال در این زمینه داشتم، پیشنهادهای بسیار ارزشمندی مطرح کردند که می‌توان با استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی، گام‌های بسیار مؤثری را برای توسعه این صنعت برداشت.
شریعتمداری با بیان اینکه باید ترتیبی داد که بخش خصوصی به توسعه پایین‌دست صنعت پتروشیمی تشویق شود و حلقه مفقوده‌ای در زنجیره ارزش نداشته باشیم، اظهار کرد: امیدوارم همایش پتروفن نقش مؤثری در ایجاد بازارهای جدید، تولید محصولات دانش‌بنیان، حمایت مالی، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، بومی‌سازی و توانمندسازی شرکت‌های استارت‌آپی در کشور داشته باشد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه تعداد شرکت‌های مورد ارزیابی در همایش پتروفن از ۱۹ شرکت در سال ۱۴۰۱ به ۵۲ شرکت برای امسال رسیده است، گفت: ۱۵۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۱، ۲۶۵ میلیارد تومان در ۱۴۰۲ و ۳۹۳ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ مجموع منابعی است که به بحث فناوری و نوآوری در گروه تعلق گرفته است.
به گفته وی تعداد قراردادها و تفاهم‌های امضا شده در حوزه ساخت داخل در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵۲، در سال ۱۴۰۱ را ۱۸۹ و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۲۰ بوده و ارزش این قراردادها و تفاهم‌ها نیز از ۳۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

قرارداد ۱۵ ساله امارات برای فروش گاز به آلمان
 شرکت ادنوک که بزرگترین تولیدکننده نفت امارات عربی متحده است، برای فروش گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) با یک شرکت نیروی آلمانی دیگر قرارداد بست.
شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) در بیانیه ای اعلام کرد به مدت ۱۵ سال، از آغاز سال ۲۰۲۸، سالانه، ۰.۶ میلیون تن ال‌ان‌جی برای شرکت EnBWEnergie آلمان، عرضه خواهد کرد. ادنوک قراردادهای اولیه با خریداران از اروپا تا ژاپن، برای فروش گاز مایع دارد و در حال تبدیل آنها به قراردادهای فروش قطعی است.
قرارداد ادنوک با این شرکت نیروی آلمانی، نمونه ای از تداوم وابستگی اروپا به سوخت های فسیلی است. ادنوک در نوامبر، اولین قرارداد فروش خود را برای تامین یک میلیون تن ال‌ان‌جی در سال برای شرکت SEFE آلمان، امضا کرد. این کشور حرکت به سمت انرژی پاک را دنبال می‌کند اما پس از محدود شدن صادرات گاز خط لوله ای روسیه در پی جنگ اوکراین، به واردات ال‌ان‌جی روی آورد و محموله‌های دریابرد را خریداری کرد.
امارات عربی متحده و سایر کشورهای خاورمیانه، پروژه های گازی را افزایش داده و این سوخت را به عنوان یک پل کلیدی در روند گذار به منابع انرژی سبزتر می‌دانند. علاوه بر ساخت پروژه چند میلیارد دلاری رویس ال‌ان‌جی، ادنوک در تاسیسات صادراتی در آمریکا و آفریقا نیز سهم دارد. عربستان سعودی هم در حال توسعه تولید گاز داخلی و خرید حجم صادرات بین‌المللی است و قطر در میانه توسعه عظیم ال‌ان‌جی قرار دارد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، سه قرارداد ادنوک که تاکنون نهایی شده اند، همگی به مدت ۱۵ سال، از سال ۲۰۲۸ شروع شده و عمدتا از تاسیسات روویس عرضه می‌شود. علاوه بر دو قرارداد آلمانی، شرکت نفت ابوظبی، ماه جاری، قراردادی را برای عرضه سالانه یک میلیون تن ال‌ان‌جی با شرکت پتروناس مالزی نهایی کرد.
در این بین، منابع آگاه به بلومبرگ گفتند: قطر، تحت یک قرارداد جدید پنج ساله، از آوریل سال ۲۰۲۵ تا مارس سال ۲۰۲۳، ال‌ان‌جی برای شرکت Gail هند فراهم خواهد کرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه