معاملات در سامانه ارزی تجاری چقدر است؟
از ابتدای سال جاری تا کنون، ۵۰ میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده که سهم کالاهای اساسی و دارو ۱۰ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار است.
به گزارش کائنات، بانک مرکزی از اول فروردین ماه سال جاری تا کنون، ۵۰ میلیارد و ۶۰۸ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده که براساس آن کالاهای اساسی و دارو ۱۰ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری مبلغ ۳۸ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار، برای خدمات یک میلیارد دلار و ۳۸ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.
در این مدت، برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۸ میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۲ میلیارد و ۲۱۲ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۱۰ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تامین کرده است.
همچنین، از ابتدای سال جاری تا کنون میزان کل تامین ارز صنایع مبلغ ۳۸ میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار بوده است. که میزان ارز تامینی برای گروههای «صنایع حمل ونقل و خودرو» شش میلیارد و ۹۶۷ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» چهار میلیارد و ۷۰۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» چهار میلیارد و ۲۵۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» چهار میلیارد و ۸۲ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» چهار میلیارد و ۶۷ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» یک میلیارد و ۵۰۸ میلیون دلار و «سایر صنایع» ۱۳ میلیارد و ۳۹۳ میلیون دلار تا کنون بوده است.
نرخهای توافقی در سامانه نیما شاهد مبادله دلار با نرخ ۶۱ هزار و ۲۸۹ تومان، مبادله یورو با نرخ ۶۴ هزار و ۳۶۲ تومان و مبادله درهم با نرخ ۱۶ هزار و ۶۸۸ تومان بود. همچنین نرخ های متناظر با سامانه نیما در تالار اسکناس ارز، دلار با نرخ ۶۳ هزار و ۵ تومان، یورو با نرخ ۶۶ هزار و ۱۶۴ تومان و درهم با نرخ ۱۷ هزار و ۱۵۶ تومان مورد مبادله قرار گرفت.
همچنین، حجم معاملات انجام شده در سامانه ارز تجاری از ابتدای فعالیت تا کنون به ترتیب ۳۶۳ میلیون درهم، ۶۱ میلیون دلار، ۱۰ میلیون یوآن و ۱.۱ میلیون یورو بوده است. طی این دوره ۴۹۱ معامله در نتیجه ۹۷۹ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) انجام گرفت. همچنین تعداد ۲۳۹ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام دادهاند. علاوه بر این تعداد ۲۱ کارگزار نسبت به ثبت سفارش اقدام کردهاند.
توسعه همکاریهای بانک تجارت و هلدینگ خلیج فارس
مدیرعامل بانک تجارت در دیدار با محمد شریعتمداری مدیرعامل جدید هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بر آمادگی این بانک برای گسترش هرچه بیشتر همکاریها با هدف ارتقا و توسعه صنعت ارزشآفرین پتروشیمی کشور تاکید کرد.
به گزارش کائنات، هادی اخلاقی فیض آثار در این دیدار ضمن تبریک انتصاب محمد شریعتمداری بهعنوان مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس، برای این مجموعه، بهعنوان بزرگترین هلدینگ تخصصی حوزه پتروشیمی آرزوی توفیق کرد.
مدیرعامل بانک تجارت با بیان اینکه این بانک از ابتدای تأسیس و فعالیت، همکاری تنگاتنگی را با صنعت نفت کشور و دیگر صنایع مرتبط با این حوزه داشته است افزود: بانک تجارت همواره بهعنوان مشاور مالی و تجربی همراه این صنعت بوده و در احداث و تکمیل چندین پروژه بزرگ و ملی حوزه پتروشیمی مشارکت فعال داشته است. بیش از 20 شعبه و باجه تخصصی بانک تجارت خدمات مالی و بانکی متنوعی را بهصورت اختصاصی به شرکتهای فعال در حوزه صنعت پتروشیمی ارائه میدهند و امیدواریم با تقویت ارتباط بانک تجارت و هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بتوانیم این خدمات را با کیفیت و گستردگی بیشتری تداوم بخشیم.
اخلاقی در ادامه با معرفی خدمات و محصولات نوین این بانک بهویژه در حوزه تامین مالی زنجیره ای، بر آمادگی این بانک برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود در راستای توسعه صنعت استراتژیک پتروشیمی کشور تاکید کرد.
محمد شریعتمداری مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نیز با اشاره به سابقه فعالیتهای بانک تجارت در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور ابراز امیدواری کرد فصل جدید همکاریهای دومجموعه با رونقی بیش از پیش گشوده شود.