صرفه جویی ! چگونه؟
مهشید ریخته گران- مصرف بیرویه گاز نه فقط در خانه، بلکه در محیط کار هم بسیار اشتباه است. آیا میدانستید هر بار که گاز شهری یک خانه قطع میشود، به خاطر استفاده بیش از حد یک فرد دیگر است؟ صرفهجویی در بهرهبرداری از انرژی گازی، وظیفه شهروندی و انسانی ماست.
امروزه منابع گازی با محدودیت روبرو هستند و هزینه حاملهای انرژی نیز در حال افزایش است. در چنین شرایطی هزینه قبوض هم صعودی بوده و صرفهجویی، علیالخصوص در محیطهای کار که شلوغ هستند، به یک امر ضروری تبدیل شده. از طرف دیگر، مصرف بیرویه از این منابع میتواند موجب تولید گازهای خطرناک و آسیب به محیط زیست هم بشود.
این گزاره درست است که سهم زیادی از صرفهجویی در مصرف گاز، به عهده سازندگان ساختمان است که در ایجاد تأسیسات، نکات مهم را رعایت کنند. با این وجود، الزام اصلاح الگوی مصرف توسط کاربران همچنان به قوت خود پابرجاست.
این یک حقیقت انکار ناپذیر است که الگوی مصرف در ایران و به صورت کلی کشورهای در حال توسعه، با کشورهای پیشرفته فاصله بسیار زیادی دارد. چنانچه شهروندان به خوبی یاد بگیرند که چگونه میتوانند مصرف منابع گازی خود را کاهش داده و این فرهنگ را بپذیرند، علاوه بر صرفهجویی، میتوانند هزینههای خود را نیز کاهش دهند.
این کاهش هزینهها شاید در فضاهایی مانند خانه چندان قابل توجه نباشند اما در محیط کار که قبض گاز مبلغ هنگفتی دارند، اهمیت چشمگیری خواهد داشت.
حتما تاکنون راهکارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف گاز شنیده اید .اما برخی از آنها مستلزم صرف هزینه و زمان زیادی است . مانند دو جداره و عایق کردن در و پنجره ها که نیازمند تغییرات ساختاری و اساسی در ساختمان است و برای موستاجرین می باید حتما با مشارکت و جلب رضایت صاحبخانه انجام شود. یا مورد نصب پرده های ضخیم که مستلزم صرف هزینه های بالایی است
بنابراین بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها شروع کنید. از تغییرات کوچکی که تاثیرات قابل توجهی دارند
۱- بستن پرده ها در شب برای جلوگیری از اتلاف انرژی و باز گذاشتن آنها در روز ( در صورت نورگیر بودن منزل ) جهت استفاده از انرژی خورشیدی
۲- سعی کنید از شومینه استفاده نکنید. در صورت عدم استفاده از شومینه پوشاندن درب شومینه بسیار کمک کننده است.
۳- سرویس و تمیزکاری فن کوئل ها و هواگیری رادیاتورها
۴- جلوی رادیاتورها را پشت مبل و پرده مخفی نکنید. اجازه دهید که هوای گرم داخل خانه تان پخش شود
۵- خروجی کانال های کولر را از داخل با پوششهای به حدکافی ضخیم بپوشانید.
۶- در آشپزی سعی کنید که ظروف بزرگ را روی شعله های بزرگ و ظروف کوچک را روی شعله های کوچک بگذارید.
۷- وقتی آب جوش می آید برای ادامه ی جوش آن می توان شعله را تا حد زیادی کم کرد. زیرا بالا بودن شعله کمکی به ادامه ی روند آشپزی یا پخت نمی کند.
۸- درز همه ی پنجره ها را با درز گیر بپوشانید.
نکته ی مهم : البته توجه داشته باشید، در صورتی که از بخاری گازی استفاده می نمایید و یا پکیج شما از هوای داخل منزل استفاده می نماید باید حتماً قسمتی از درز ها را برای تأمین هوای تازه باز بگذارید.
۹- عادت کنید به جای استفاده از لباسهای تابستانی در منزل و بالا نگه داشتن دمای محیط، از لباسهای گرمتر استفاده نمائید و دما را بین ۱۸ تا ۲۲ درجه ی سانتی گراد (دامنه ی آسایشی حرارتی) نگه دارید.
۱۰- در صورت پخت و پز و استفاده از اتو و دیگر لوازمی که به صورت عادی گرمازا هستند حرارت تولیدی از شوفاژ و بخاری را کاهش دهید، حرارت حرارت است، مستقل از منبع آن.
جاده چالوس و هراز
موقتا مسدود میشوند
جانشین پلیس راه راهور فراجا از انسداد موقتی دو محور مهم شمالی کشور، جاده چالوس و هراز، به منظور اتمام عملیات عمرانی و اجرای مصوبات مدیریت بحران استانداری مازندران خبر داد.
سرهنگ سیاوش محبی در تشریح جزئیات محدودیت تردد در دو محور هراز و چالوس، گفت: محور چالوس (کندوان) از ساعت ۰۶:۰۰ صبح روز دوشنبه ۲۶ آذرماه تا ساعت ۲۴:۰۰ روز سهشنبه ۲۷ آذرماه به دلیل احتمال وقوع ریزش سنگ و شرایط نامساعد جوی، مطابق با تصمیمات ستاد مدیریت بحران استان مازندران به طور کامل مسدود خواهد بود.
وی افزود: این اقدام به منظور جلوگیری از حوادث احتمالی ناشی از ریزش سنگ در مسیرهای کوهستانی و عبور از نواحی با شرایط جوی نامساعد انجام میشود.
جانشین پلیس راه راهور فراجا به انسداد موقت محور هراز اشاره کرد و افزود: این محور نیز از ساعت ۰۶:۰۰ صبح روز دوشنبه ۲۶ آذرماه تا ساعت ۲۴:۰۰ روز سهشنبه ۲۷ آذرماه به دلیل اجرای عملیات کابلکشی برای نصب چراغهای LED در تونلهای تکاور و سپاسد، مسدود خواهد بود. وی از رانندگان و مسافران خواست تا برای جلوگیری از ترافیک و مشکلات احتمالی، از مسیرهای جایگزین مانند جاده فیروزکوه، رشت و قزوین استفاده کنند.