مشاور عالی خزانهداری کل کشور:
عدم ناترازی ترازهای بانکی
ناشی از عملکرد حسابداران است
مشاور عالی خزانهداری کل کشور گفت: عدم ناترازی ترازهای بانکی، اعتماد به تالار بورس، صورت های مالی، عدم کسری بودجه و تورم ناشی از عملکرد درست حسابداران است.
علیرضا رضوانپور در مراسم گرامیداشت روز حسابدار در سالن جلسات جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: انجمن حسابداران بین المللی ۱۵۵ ان جی او، ۱۲۰ کشور و ۳۰۰۰ حسابدار و حسابرس را پوشش داده است.
وی با بیان اینکه عملکرد مدیران در لایه های مختلف دستگاه های اجرایی و حکمرانی خوب تبلوری از اقدامات و گزارشات حسابداران است افزود: اگر حسابداران اعداد و ارقام را به درستی طبقه بندی و گزارش های قابل انکایی تهیه کنند مبنای درست و دقیق تصمیم گیری های مدیران خواهد بود.
رضوانپور عنوان کرد: در تدوین و تهیه لایحه بودجه که عملکرد دستگاه ها است عملکرد حسابداران نهفته است و بودجه ریزی دولتمردان ماحصل زحمات حسابداران است.
وی با اشاره به کارایی و اثربخشی عملکرد حسابداران گفت: اطلاعات در تجزیه و تحلیل های مالی اگر درست و با راندمان و هزینه های کمتری باشد به هدف نزدیکتر خواهد بود و بهره وری بنگاه اقتصادی و دستگاه های اجرایی افزایش و دولت ها اثربخش تر و پاسخگوتر خواهند بود.
مشاور عالی خزانهداری کل کشور با بیان اینکه دولت زمانی به آحاد جامعه پاسخگو خواهد بود که گزارش های قابل اتکایی برای تصمیم گیری های درست و پاسخگویی دولتمردان و شفافیت داشته باشد، بیان کرد: وقتی از فساد جلوگیوی شود رشد و توسعه نیز در جامعه اتفاق خواهد افتاد.
رضوانپور با بیان اینکه اهمیت جایگاه حسابداران با عملکرد شایسته بر کسی پوشیده نیست،عنوان کرد: عدالت اقتصادی زمانی اتفاق خواهد افتاد که حسابرسان و حسابداران حسابرسی درست و شفافی داشته باشند تا اعتماد مردم و ذینفعان جلب شود.
وی گفت: درخصوص ان جی اوها و حرفه ای بودن فعالیت، ساختار نظام مندی در حوزه مالی و اقتصادی نداریم و با ایجاد یک ان جی او حرفه ای ساختارمند و نظاممند مباحث پیشگیری تقویت خواهد شد.
رضوانپور با اشاره به تعامل دیوان محاسبات و ذی حسابان افزود: نتایج اثربخشی را در این تعامل شاهد بوده ایم و تصمیمات درستی در حوزه مالی و اقتصادی با عملکرد ذیحسابان و حسابداران شاهد خواهیم بود.
نایب رئیس مجلس:
قیمت ارز ترجیحی
در سال آینده ۳۸۵۰۰ تومان خواهد بود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به دولت اعتماد کنیم، گفت که قیمت ارز ترجیحی در سال آینده تغییر کرده و از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان میرسد.
به گزارش کائنات، حمیدرضا حاجیبابایی در جلسه علنی مجلس و در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه درباره اختصاص ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی برای واردات دارو و کالاهای اساسی گفت: دولت در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی هزینه کرد و در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مبلغ ۱۵ میلیارد دلار پیش بینی کرد که مجلس عینا آن را به تصویب رساند.
وی افزود: دولت میگوید در سال ۱۴۰۴، ۱۲ میلیارد دلار ارز به کالاهای اساسی بدهد حالا اینکه آیا این میزان ارز مشکل را حل میکند یا خیر؟ بحث دیگری است؛ اگر مجلس بخواهد این مبلغ را اضافه کند باید منابع را پیش بینی کند یا اینکه به همان پیشنهاد دولت در لایحه بودجه رای دهد. نایب رییس مجلس بیان کرد: قیمت ارز ترجیحی در سال آینده تغییر کرده و از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان میرسد.
حاجی بابایی اظهار کرد: دولت میگوید با ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی مشکل را حل می کند و ما باید به دولت اعتماد کنیم البته میدانیم فشار سنگینی در این موضوع است ولی باید دولت با سیاستهای خودش این کار را انجام دهد چون اگر مجلس هر تغییری در این بند اعمال کند بعدا هر اتفاقی بیفتد میگویند مصوبه مجلس بوده و ما اجرا کردیم.
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر در اخطاری با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: آیا ۱۱ میلیارد یورو کفاف کالاهای اساسی را میدهد؟ حداقل همان مبلغ سال ۱۴۰۳ یعنی ۱۳.۶ یورو اختصاص پیدا کند چراکه با این وضعیت گرانی و تورم نه تنها کاهش پیدا نکرده که افزایش هم پیدا میکند.
نرخ سود بین بانکی ثابت ماند
نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته دوم آذر ماه، بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن در محدوده ۲۳.۷۹ درصد ثابت ماند. به گزارش کائنات، براساس دادههای بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته دوم آذرماه سال جاری نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر و در محدوده ۲۳.۷۹ درصد ثابت مانده است.
نرخ بهره بین بانکی در ابتدای آبان ماه با افزایش ۰.۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری بود. با این حال، در پایان هفته اول آبان ماه با کاهش ۰.۰۴ نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۷۲ درصد رسید و در پایان هفته بعد از آن ثابت ماند.
در پایان هفته سوم آبان ماه، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۱ درصدی به ۲۳.۷۳ درصد رسید و در هفته پایانی آبان ماه، نرخ بهره بین بانکی با جهش ۰.۶ درصدی از ۲۳.۷۳ به ۲۳.۷۹ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه بود و طی سه هفته پس از آن در این محدوده، ثابت مانده است.
گفتنی است؛ در پایان هفته دوم آذرماه حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳ درصد قرار داشت. توافقنامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است. به نحوی که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر میفروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض میکند و بهطور همزمان تعهد میکند، که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.