از تمرکز بر تأمین خوراک پایدار تا نفوذ در بازارهای جهانی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح عملکرد و اقدامهای ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم از ارز آوری بیش از چهار میلیارد دلاری، توسعه زیرساختهای صادراتی و آغاز نفوذ در بازارهای صادراتی جدید و تدوین نقشه راه توسعه صنایع پاییندستی خبر داد.
«حسن عباسزاده» گفت: صنعت پتروشیمی در این مدت ۲۲ میلیون تن محصول تولید کرده که حدود چهار میلیارد دلار ارز آوری داشته و بخش عمدهای از آن به سامانه نیما برای تأمین نیازهای ارزی کشور عرضه شده است، ۲.۵ میلیارد دلار از محصولات نیز به صنایع پاییندستی تحویل شده که سبب رونق این صنایع و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در کشور شده است.
انسجام فعالان صنعت پتروشیمی
وی با بیان اینکه انسجام در صنعت پتروشیمی، میان هلدینگها و بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی، مهمترین بخشی است که در این شرکت دنبال میشود، اظهار داشت: همگرایی مناسبی در دولت چهاردهم میان هلدینگهای پتروشیمی و شرکتهای پتروشیمی زیرمجموعه آنها شکل گرفته و نشستهای ماهانه با هلدینگهای متعدد صنعت برای هماهنگی و حکمرانی بهتر در صنعت پتروشیمی تشکیل میشود.
نفوذ در بازارهای جدید
عباس زاده با اشاره به اینکه در دولت چهاردهم به سمت گسترش تعاملات بینالمللی پیش خواهیم رفت، افزود: صنعت پتروشیمی در بخشهای کسب دانشهای فنی، استفاده از منابع مالی و فاینانسهای خارجی و تجهیزات و کاتالیستهای خاص نیاز به گسترش تعاملات بینالمللی دارد. وی با اشاره به اهمیت بازار با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد از محصولات پتروشیمی صادر میشود بر ضرورت توسعه صنایع پاییندست آنها تأکیدکرد و گفت: مذاکراتی بهمنظور کسب دانش فنی و منابع مالی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین بخش خصوصی پتروشیمی آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه این همکاریها در قالب مطالعات آیندهپژوهی صنعت پتروشیمی انجام میشود، گفت: به دنبال توسعه و نفوذ در بازارهای جدید برای محصولات تولیدی کشور هستیم و ظرفیت بازارهایی مانند آفریقا که میتواند برای صنعت پتروشیمی جذاب باشد، به صنعت معرفی میشود.
توسعه زیرساختهای صادراتی
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه زیرساختهای توسعه ازجمله اسکلهها، مخازن و بنادری که در اختیار صنعت پتروشیمی قرار داده میشود از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایجاد و راهبری میشود، گفت: یکی از چالشهایی که صنعت پتروشیمی و شرکتهای بخش خصوصی با آن مواجه بودند، عدم آمادگی کافی برخی اسکلهها برای بارگیری محصولات صادراتی و ایجاد صف برای کشتیها بود که در اقدامی فوری در ۱۰۰ روز ابتدای دولت چهاردهم، دو اسکله آماده شد و تحویل بخش تولید قرار گرفت تا صنعت پتروشیمی از اسکلهها به نحو بهتری استفاده کنند.
حرکت در مسیر توسعه جهانی
عباسزاده به آغاز آیندهپژوهی صنعت پتروشیمی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با همکاری یکی از خبرگان دانشگاهی بهمنظور بررسی روند توسعه این صنعت در جهان و کشورهای پیشرو اشاره و خاطرنشان کرد: ما باید صنعت پتروشیمی ایران را با روند توسعه جهانی صنعت تطبیق دهیم زیرا این موضوع بر بازار محصولات پتروشیمی ایران و بازارهای مشترک تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران در ۱۰ سال آینده دو برابر میشود، گفت: ازاینرو باید بتوانیم ازهماکنون بازارهای جهانی مناسبی را پیشبینی کنیم و این مهم بدون توجه به سایر رقبا و بازیگران اصلی در دنیا مقدور نیست و باید با دنیا هماهنگ باشیم.
دستور کار اجلاس دو روزه وزرای خارجه عضو اکو
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه شمال شرق دستور کار اجلاس وزرای خارجه عضو اکو در مشهد مقدس را تشریح کرد.
احمد معصومی فر اظهار کرد: دیروز از ساعت ۹ صبح دوشنبه نشست مقامات ارشد کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو به ریاست دبیرکل این سازمان آغاز شد. در این نشست مقامات ارشد از کشورهای عضو، به علاوه سفرای کشورهای عضو که دیروز وارد شدند حضور داشتند و در این نشست دستور کار اجلاس وزرا تهیه شد و اسنادی که باید امروز به تصویب وزرا برسد، مورد بررسی قرار گرفت. رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه شمال شرق بیان کرد: در یک سال گذشته بحثهایی در حوزههای مختلف تخصصی از جمله حوزههای تجارت، همکاریهای صنعتی، حمل و نقل و ترانزیت، محیط زیست، حوزه فرهنگی و آموزشی و موضوعات مرتبط با تجارت مثل همکاریهای بانکی، بیمه، مسائل گمرکی و… مطرح شد و همه این محورها دیروز توسط کارشناسان بررسی و بحث شد تا اسناد آن آماده و در اجلاس امروزصبح به تأیید وزرا برسد. وی ادامه داد: همچنین برنامههای سال آینده سازمان نیز بررسی و تدوین شد که امروز با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو به تأیید نهایی برسد.
معصومی فر افزود: حضور رئیس جمهور قطعی نشده است، ولی برنامه امروزاز ساعت ۹ صبح با حضور وزرا و به ریاست دکتر عراقچی برگزار خواهد شد.