روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر - شماره 4728

امت مقاومت پس از طوفان‌الاقصی


 نقد و بررسی عملکرد هنری و رسانه‌ای امت مقاومت پس از طوفان‌الاقصی (طوفان هنر) با حضور  مرضیه هاشمی دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار، حجت‌الاسلام عظیم کمالی فعال فرهنگی-اجتماعی و مدیر موسسه رسانه‌ای مقداد از افغانستان،   رضا کاظمی دبیر و مجری خبر شبکه سحر از هندوستان، سید احمد شهریاری شاعر و نویسنده و مدیر مسئول انتشارات شهریار از پاکستان، شنبه ۱۰ آذر ماه حسینیه هنر برگزار شد.
در این مراسم مرضیه هاشمی دبیر جشنواره مردمی عمار ضمن بیان ابعاد پیوست‌های طراحی شده رسانه‌های غربی از توفان الاقصی گفت: برای بیان آنچه در رسانه‌های آمریکا رخ داده باید به اتفاقات قبل از ۷ اکتبر و زمینه سازی رسانه‌ای توجه کرد این رسانه‌ها در یک حرکت همسو تلاش کردند تا با تبلیغات غیر واقعی و خاص حرکت‌ها را به نفع خود تفسیر کنند و مقاومت را با چهره‌ای متفاوت در سطح عرصه بین‌الملل معرفی کنند.
وی اشاره‌ای به معرفی ایران در عرصه بین الملل داشت و افزود: رسانه‌های استکباری تلاش کرده بودند تا ایران را یک کشور تروریستی معرفی کنند و در این زمانه نیز تا حدودی موفق عمل کردند، زیرا دیدگاه مردم و اذهان عمومی را تا حدودی از حقیقت منحرف کرده بودند.
هاشمی اشاره‌ای به رویکرد‌های رسانه‌های غربی خصوصاً آمریکا درباره جنایت‌های رژیم صهیونیستی داشت و بیان کرد: در طول جنگ ۳۳ روزه رسانه‌های آمریکایی تلاش کردند تا با مظلوم نمایی از رژیم صهیونیستی و ظالم نشان دادن مقاومت اذهان عمومی را به نفع خود تغییر دهند رسانه‌های آمریکایی رژیم صهیونیستی را تنها حکومت دموکراسی مدار و اخلاقی منطقه معرفی کرده بودند در حالی که حقیقت برعکس این موضوع بود آنها با اتکا به برخی از حاشیه سازی‌ها و یا نقل قول‌های غیر مستند پیش بردند، اما زمانی که پرده از این مهم برداشته شد آنها به سادگی از این مهم عبور کردند.
آنها به پروپاگاندا‌های شکل گرفته اشاره و تصریح کرد: بهره‌برداری از تبلیغات با توجه به تکنیک‌های ویژه جهت بزرگنمایی جنایات آن هم بر علیه مقاومت سبب شد برای مدت زمان کوتاهی از حال عمومی به اشتباه کشیده شوند، اما در نهایت زمانی که مردم غزه وارد عرصه فضای مجازی شدند و اتفاقات و وقایع را منتشر کردند دنیا متوجه وقایع حقیقی و آنچه در غزه می‌افتد شد آنها شروع به پرسش‌هایی در مورد حقیقت در مورد غزه کردند به نوعی متوجه شدند که فضاسازی‌های رسانه‌های غربی حقایق را بیان نمی‌کند.
وی به بمباران اطلاعاتی در جامعه امروز نشانه و بیان کرد: حجم خبر‌هایی که امروز مبادله می‌شود بسیار زیاد است، اما باید توجه داشت که اخبار و محتوا‌های با کیفیت که بتواند جامعه جهانی را متوجه خود کند بسیار مهم است در عین حال بیان ناتوانی سازمان‌های بین‌الملل در شرایط فعلی امری مهم و ضروری است پرداخت درست رسانه‌ای به داستان زندگی مردم غزه و لبنان نکته مهم است که باید به آن توجه ویژه داشت.
حجت الاسلام والمسلمین عظیم کمالی فعال فرهنگی اجتماعی و مدیر موسسه رسانه مقداد از افغانستان ضمن تاکید برخی از سیاستگذاری‌های اخیر و نادرست در قبال مهاجران افغانستان گفت: مهاجر ستیزی یکی از رویکرد دشمنان است که اخیرا به اجرا گذاشته شده نباید در این مهم تجدید نظر کرد عملکرد مهاجران افغانستانی در تولیدات رسانه‌ای از پوستر گرفته تا کلیپ‌های کوتاه در جهت حمایت از طوفان و الاقصی قابل توجه است.
وی ادامه داد: کشور‌های هند پاکستان و افغانستان مهاجران بسیاری دارند که در اقصان نقاط جهان ساکن هستند حرکت‌های آنها در کشور‌های دیگر و در حمایت از مردم غزه و لبنان قابل توجه و در نوع خود اثرگذار است حضور فیزیکی خوب آنها در اعتراضات در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی حرکت‌های خوبی را ایجاد کرد.
وی ضمن تاکید بر شکل‌گیری جنگ ترکیبی تاکید کرد: آمریکا و کشور‌های اروپایی برای پنهان کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی جنگ ترکیبی را در پیش گرفتند از سوی دیگر جبهه مقاومت از سال ۹۲ یک رسانه محکم نداشته و این عامل سبب شده دشمن از این فاصله استفاده کند تا تلاش کند تا خواسته خود را با تحریف حقیقت به اذهان عمومی انتقال دهد.
وی جریانسازی را نکته مهم دانست و اظهار کرد: افکار عمومی جهان مهم‌ترین عنصر است که باید بر روی آن تمرکز کرد کلیپ‌های کوچک و موثری که از آنچه در غزه رخ داده نشان داد که افکار عمومی می‌تواند در مقابل رژیم صهیونیستی بایستد همانگونه که شاهد حرکت‌های اثرگذار از دانشگاه‌های آمریکا برای دفاع از مردم مظلوم غزه بودیم که پرداختن به آن می‌تواند به عنوان سوژه‌ای مناسب و اثرگذار مطرح شود. متاسفانه رقابت‌های تشکیلاتی در بین رسانه‌های خودی سبب می‌شود، تولیدات ارزنده نادیده گرفته شده یا کنار گذاشته شود.
در عین حال اگر تولیدات فاخر با پیوست ترکیبی همراه نباشد ناتوان هستیم، بنابراین باید اختلاف نظر‌ها را کنار بگذاریم و، چون نگاه حزبی و گروهی، زیرا نگاه‌های حزبی و گروهی باعث کنار گذاشتن برخی از آثار مفید می‌شود.
رضا کاظمی دبیر و مجری شبکه سحر از هندوستان درباره جنگ هنر و رسانه جبهه مقاومت گفت: جامعه رسانه در گذشته همواره به دنبال مطرح کردن این سوال بود که چه اتفاقی روی داده است؟ اما امروز این مقوله تغییر کرده و جای آن به این سوال داده شده که چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بنابراین رسانه‌های غربی بیشتر به سمت این سوال می‌روند که چه اتفاقی باید بیفتد بنابراین رسانه‌هایی که به لحاظ شگرد رویکرد جسورتر و با مهارت هستند و خود صاحبان اصلی و سردمداران رسانه محسوب می‌شوند به راحتی در تغییر افکار عمومی دست دارند و یداد‌ها را آنگونه که می‌خواهند تعریف می‌کنند.
وی تاکید کرد: حرکت‌های مردمی و رسانه‌ای مردم غزه و انعکاس رویداد‌های آنچه در غزه می‌گذشت توانست پنهان کاری‌های رسانه‌ای غرب را به چالش کشیده و این سوال در اذهان عمومی شکل بگیرد آیا رسانه‌های غربی واقعاً حقیقت را انعکاس می‌دهند؟ در عین حال اعتراضات دانشگاهی خصوصاً در ایالت آمریکا در برابر نسل کشی‌ها سبب هوشیاری اذهان عمومی دنیا شد متاسفانه در این سو یعنی رسانه‌های مقاومت نتوانستند به درستی حرکت کنند و ر جنگ رسانه‌ای موفق شوند تولید آثاری که بتواند در سطح بین الملل اثرگذار باشد نکته مهم است و باید از آن بهره‌برداری مناسب و اثرگذار داشت.
کاظمی افزود: رسانه‌های هندوستان تحت نفوذ یک سرمایه‌دار اسرائیلی قرار گرفتند و در طی یک دهه اخیر مسیری را طی می‌کنند که حتی در قوانین دولتی هندوستان نیز در مورد آن نکته‌ای بیان نشده، اما سیاست‌های اسرائیلی را شدیداً پیگیری می‌کنند آنها متاسفانه حزب الله را تروریسم می‌دانند و این امر نیازمند ناخته ذائقه مخاطبان و انجام کار‌های هنری و تاثیرگذار دارد ما در جنگ روایت‌ها قرار داریم.
سید احمد شهریاری شاعر و نویسنده و صاحب انتشارات شهریار در پاکستان نیز ضمن اشاره به تعریف جبهه مقاومت در کشور‌های مختلف منطقه گفت: کشور‌هایی مانند پاکستان از مقاومت تعریفی متفاوت دارند در حالی که ایران جبهه مقاومت را ه صورتی متفاوت تعریف می‌کند، اما در موضوع حماس پاکستان و ایران هم نظر هستند و آنان را جبهه مقاومت می‌دانند. اما مدافعان حرم از نگاه پاکستان به عنوان جبهه مقاومت شناخته نمی‌شود.
وی اشاره‌ای به وعده صادق داشت و تاکید کرد: در عملیات وعده مردم پاکستان به تقدیر از ایران پرداختند، زیرا ا قبل از آن ایران به عنوان کشور شیعه و صرفاً مدافع شیعیان نه مسلمانان معرفی می‌شد و آنان را به عنوان تروریست معرفی می‌کردند، اما دفاع ایران از مردم غزه نشان داد که بسیاری از تبلیغاتی که در مورد ایران می‌شد و موج تفکر ایران هراسی تبلیغاتی دروغین است.
وی تولید آثار هنری آن هم به صورت مشترک را رویکردی ارزشمند خواند و افزود: به عنوان مثال واندن سرودی به زبان‌های مختلف منطقه آن هم با همکاری هنرمندان شناخته شده هر کشور در رسای مظلومیت مردم غزه و طوفان الاقصی سبب مشارکت و جلب توجه جامعه به رویداد‌های منطقه شده و حمایت‌های مردمی را در پی خواهد داشت.
وی نوشتن شعر یا تولید کتاب‌های رمان که بر اساس مستند شکل گرفته در غزه و طوفان الاقصی باشد را رویکردی ارزشمند و اثرگذار خواند و تاکید کرد: تولید آثار محتوایی و یا هنری که بتواند نظر مردم را به خود جلب کند از هرگونه سخنرانی و یا حرکت رسانه‌ای دیگر اثرگذارتر خواهد بود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه