روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر - شماره 4756

سیل‌بندهای ایلام چشم انتظار اعتبار


   پروین سجادی  - شهر ایلام به واسطه موقعیت جغرافیایی مستعد آب‌گرفتگی معابر و وقوع سیلاب است، از این رو ایجاد زیرساخت‌های مناسب از جمله سیل‌بند با هدف هدایت و کنترل آب‌های سطحی و سیلاب و ایمن‌سازی فضاها و معابر شهر اهمیت زیادی دارد.
سیل از جمله رخدادهای طبیعی است که بر اثر بارش‌های متوالی باران و ذوب شدن برف‌ها و یخ‌های موجود در کوه‌ها ایجاد شده است و موجب تخریب طبیعت و صدمه به جان و مال انسان‌ها می‌شود.
یکی از روش‌های مؤثر برای مقابله با سیلاب‌ها، ساخت سیل‌بند است؛ سیل‌بند باعث محدود کردن جریان سیلاب و مانع از پخش شدن و گسترش سیلاب در زمین‌های اطراف رودخانه‌ها و هدایت آب در یک مسیر مشخص و محدود می‌شود.
هدف اصلی از احداث سیل بند، هدایت آب‌های روان و جلوگیری از گسترش سیل در مناطق مسکونی، باغات و جاده‌ها است؛ بارش شدید باران و بروز سیل در شهرهایی که بدون زیرساخت‌های مناسب هستند همواره خسارات زیادی برجای می‌گذارد.
ایلام به سبب توپوگرافی و موقعیت جغرافیایی خاص مستعد آب‌گرفتگی و وقوع سیل است، در رخدادی بی‌سابقه آبان سال ۱۳۹۴ در استان ایلام طی مدت ۷۲ ساعت ۳۲۴ میلی‌متر باران بارید که باعث جاری شدن سیل، تخریب زیرساخت‌ها و تأسیسات زیربنایی استان و کشته و مجروح شدن ده‌ها شهروند شد.
بارش باران باعث آب‌گرفتگی شدید معابر، جمع شدن زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی، جاری شدن نهرها و ریزش دیواره مسیل‌ها و آب‌گرفتگی منازل شده و خسارات مالی زیادی به ابنیه‌ها، منازل، جاده‌ها و تأسیسات وارد کرد.
پس از سیل مخرب سال ۹۴ شهرداری و ارگان‌های مرتبط برای جلوگیری از وقوع مجدد این رخداد لایروبی مسیرها و مسیل‌ها را در دستور کار قرار دادند و با اینکه یک دهه از سیل ایلام گذشته است هنوز سیل‌بندهای شهر ایلام با نقطه مطلوب فاصله دارد.
سیل‌بندهای ایلام در بانبرز، ارغوان، سیل‌بند استانداری، مسکن مهر و پیام‌نور است، این سیل‌بندهای فرسوده هستند و نیاز ضروری به ترمیم و بازسازی دارند.
بارش‌های فصل پاییز آغاز شده است و حجم زیادی از بارش‌ها از طریق ۴۳ کیلومتر کانال روباز و سرپوشیده هدایت می‌شود، کانال‌هایی که نیاز به بازسازی دارد، اما هنوز دستگاه‌های اجرایی چشم انتظار اعتباری هستند که بنا بود برای بازسازی این کانال‌ها در اختیارشان قرار گیرد. براساس برآوردها ۱,۸۰۰ میلیارد تومان برای ترمیم و بازسازی سیل‌بندهای شهر ایلام نیاز است، علاوه بر این هر ساله با آغاز بارش‌های پاییزی شهروندان شاهد بالا آمدن آب از کانال‌ها و جداول هستند، آب آلوده روی زمین و خیابان‌ها جاری می‌شود و مشکلات زیادی برای شهروندان ایجاد می‌کند.
تمام مسیرهای در معرض آب‌گرفتگی لایروبی شده‌اند
محسن کرمی درباره اقدامات انجام شده برای لایروبی و هدایت رواناب‌ها گفت: تمام مسیرهایی که هنگام بارندگی برای شهر مشکل ایجاد می‌کرد به صورت کامل لایروبی شده است.
وی افزود: لایروبی و ترمیم ورودی‌های شهر و مجراهای ورودی مسیل‌ها انجام و حوضچه‌های آرامش نیز آماده شده است و مشکل خاصی ندارد.
معاون خدمات شهری شهرداری ایلام تصریح می‌کند: مشکل بعضی مناطق که بحرانی یا جزو نقاط حادثه‌ساز محسوب می‌شود از جمله سیل‌بند فتح‌المبین رفع شده و دال‌های بتنی بالای سیل‌بند برداشته شده است.
کرمی خاطرنشان کرد: حوضچه قدیم بیمارستان سابق طالقانی و میلاد ۴ نیز لایروبی شده و مشکلات شهرک هجرت و حوزه پایین دست شهر ایلام نیز حل شده است و در حوزه لایروبی مشکلی نداریم.
وی ادامه داد: در حوزه سیل‌بند پیام‌نور نیز بیش از شش میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است که بخشی از این اعتبار را دانشگاه پیام‌نور و دانشکده فنی دختران تأمین کردند و بخشی را نیز شهرداری ایلام تخصیص داد.
معاون خدمات شهری شهرداری ایلام با تاکید بر اینکه ترمیم و بازسازی سیل‌بندها بر عهده شرکت آب منطقه‌ای است، گفت: در سال‌های گذشته ترمیم و بازسازی سیل‌بندها بر عهده شهرداری بود، اما اکنون و بنا بر رأی دیوان عدالت اداری ترمیم، لایروبی و تجهیز و استحکام‌بندی سیل‌بندها بر عهده آب منطقه‌ای است.
کرمی با تاکید بر اینکه شهر متعلق به همه است و باید همه شهروندان برای آبادانی آن بکوشند، اضافه کرد: در زمان بحران باید تمام دستگاه‌های مربوطه با هماهنگی ستاد بحران استان، نهایت همکاری را با شهرداری داشته باشند، زیرا شهر متعلق به همه است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه