روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1403 يکشنبه 11 آذر - شماره 4726

وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد؛

ترانزیت 7/4 میلیون تنی در جاده‌های کشور


 مطابق آمارهای وزارت راه و شهرسازی، در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا توسط کامیون ها از جاده های کشور ترانزیت شد.
به گزارش کائنات، مطابق آمارهای وزارت راه و شهرسازی، در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم، چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا توسط کامیون‌ها از جاده‌های کشور ترانزیت شد، به منظور انجام ترانزیت جاده‌ای ۲۶ پایانه فعال وجود دارد. همچنین در همین مدت ۱۶۷.۵ میلیون تن کالا با بارنامه در جاده‌های کشور جابه‌جا شد. این در حالی است که تعداد رانندگان فعال ۵۶۷ هزار و ۵۱۸ نفر، تعداد شرکت حمل و نقل چهار هزار و ۶۹۳ شرکت و تعداد ناوگان فعال ۶۸۴ هزار و ۸۹۳ دستگاه بوده است.
بر پایه این گزارش، تعداد مسافران جابه‌جا شده (با صورت وضعیت) در این مدت در سطح کشور ۳۴.۴ میلیون نفر بوده است. در این زمینه ۲ هزار و ۴۵۴ شرکت مسافربری فعال هستند. همچنین در زمینه نگهداری راه‌های اصلی و شریانی کشور، در مدت یاد شده ۶ هزار و ۱۱۵ کیلومتر راه با انجام روکش آسفالت تقویتی، حفاظتی، لکه‌گیری و درزگیری شد.
ساخت، بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در این مدت ۹۱۹.۶ کیلومتر به ثبت رسید، این در حالی است که به گفته کارشناسان در صورت ابلاغ سهمیه قیر مرحله دوم سازمان راهداری (ساخت راه‌های روستایی) روند اجرای رویه آسفالت راه‌های روستایی به‌ویژه در استان‌های گرمسیر شتاب بیشتری خواهد گرفت.
*حذف ۲۸۴ نقطه پر تصادف
مطابق آمارها، از تاریخ دهم مرداد ماه ۱۴۰۳ لغایت بیستم آبان ماه، ۲۸۴ نقطه پر تصادف مصوب و مستعد حادثه کشور حذف شد.
در زمینه توسعه زیرساخت و هوشمندسازی، در ۱۰۰ روز ابتدایی خدمات رسانی دولت چهاردهم ۲ هزار و ۴۱۴ سامانه پشتیبانی و نگهداری سامانه‌های ثبت تخلفات عبور و مرور، نصب شد و به بهره برداری رسید.

عباس آرگون، کارشناس مسائل اقتصادی:
بنگاه داری بانک‌ها یا وظیفه ذاتی آنها منافات دارد
 عباس آرگون، کارشناس مسائل اقتصادی گفت: بانک‌ها می‌توانند بنگاه سازی کنند اما بنگاه داری با وظیفه ذاتی آنها منافات دارد. بانک‌ها باید از مرحله بهره‌وری خارج شوند تا بخش خصوصی این موارد را مدیریت کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با بنگاه داری بانک‌ها اظهار کرد: یک قاعده‌ای که وجود دارد این است که بانک‌ها واسطی میان سپرده گذار و مصرف کننده سپرده هستند در نتیجه لازم است بانک‌ها از بنگاه داری خارج شوند و منابع را در اختیار بخش‌های تولیدی قرار دهند.
وی عنوان کرد: اینکه خود بانک بخواهد وارد پروسه بنگاه داری شود، آن را از وظیفه ذاتی خود دور می‌کند. در قانون هم پیش‌بینی شده است که بانک‌ها باید از سال‌های دور از بنگاه داری خارج می‌شدند اما متأسفانه همچنان در این بخش هستند.
این کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: بانک‌ها می‌توانند بنگاه سازی کنند اما بنگاه داری با وظیفه ذاتی بانک‌ها منافات دارد. بانک‌ها باید از مرحله بهره‌وری خارج شوند تا بخش خصوصی بتواند این موارد را مدیریت کند.
آرگون خاطرنشان کرد: اموال و دارایی بانک‌ها باید متناسب با اقتضائات اقتصادی کشور واگذار شود. ما فقط به فروش فکر می‌کنیم در حالی که باید طرف تقاضا را هم ایجاد کرد و قیمت هم جذابیت داشته باشد یعنی باید اقدامات حضور بخش خصوصی فراهم شود.
وی اضافه کرد: حضور بخش خصوصی در این عرصه‌ها الزاماتی دارد که نیازمند ایجاد فضای کسب و کار مناسب، حمایت مقتضی و ثبات قوانین و مقررات از بخش‌های واقعی و مولد و کاهش سود بخش‌های غیرمولد است.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با اینکه نحوه واگذاری و سمت گذاری اموال بانک‌ها به چه شکل باید باشد، اذعان کرد: بخشی از قیمت گذاری اموال و دارایی بانک‌ها در بورس به صورت شفاف صورت گرفته و در سایر موارد نیز با انجام کارشناسی‌های رسمی می‌توان در مورد قیمت گذاری اموال، تصمیم گیری کرد.
آرگون در پایان گفت: در زمینه فروش اموال و دارایی‌های بانک‌ها، ثبات تصمیم گیری و پیش‌بینی پذیری رفتار هم باید مورد توجه باشد نه اینکه با تغییر افراد برای بخش خصوصی، مخاطره ایجاد کند. این اطمینان بخشی باید به بخش خصوصی منتقل شود در غیر این صورت امکان انتقال دارایی‌های مورد نظر محقق نمی‌شود.

در ۸ ماهه نخست امسال؛
بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان
وام فرزندآوری پرداخت شد
 از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، ۳۰.۲۵ همت، تسهیلات فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور پرداخت شده است. به گزارش کائنات، براساس داده‌های بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه، طی هشت ماهه مذکور، ۳۶۷ هزار و ۷۲۳ فقره تسهیلات فرزندآوری به ارزش ۳۰ هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان (۳۰.۲۵ همت) پرداخت کرده است. همچنین ۴۲۴ هزار و ۴۵۱ متقاضی دیگر در صف انتظار دریافت وام مربوط به فرزند آوری هستند.
براین اساس، تعداد متقاضیان در صف انتظار دریافت تسهیلات مربوط به فرزندآوری بیشتر از تعداد دریافت کنندگان این تسهیلات طی این مدت بوده است.
*سهم شبکه بانکی از پرداخت تسهیلات
مطابق این داده‌ها، بانک ملت در هشت ماهه نخست امسال، ۷۴ هزار و ۲۵۲ فقره تسهیلات فرزندآوری به ارزش شش هزار و ۱۹۱ میلیارد تومان (۳.۱۹ همت) پرداخت کرده و در جایگاه اول پرداخت این تسهیلات از سوی شبکه بانکی و موسسات اعتباری قرار گرفته است. همچنین ۵۵ هزار و ۵۷۰ نفر دیگر در صف انتظار دریافت تسهیلات فرزندآوری از بانک ملت قرار دارند.
همچنین، بانک تجارت با پرداخت ۵۴ هزار و ۶۱۹ فقره تسهیلات فرزندآوری به ارزش چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان (۴.۵ همت) در رتبه دوم پرداخت تسهیلات فرزند آروی از سوی شبکه بانکی کشور قرار گرفته و ۵۰ هزار و ۴۲۸ متقاضی دیگر، در صف دریافت تسهیلات فرزند از این بانک قرار دارند.
در رتبه سوم پرداخت تسهیلات فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور، بانک صادرات قرار دارد که ۵۰ هزار و ۹۶۱ فقره تسهیلات به ارزش چهار هزار و ۱۸۱ میلیارد تومان (۴.۱۸ همت) پرداخت کرده است و ۴۰ هزار و ۷۶۵ متقاضی دیگر در صف دریافت وام فرزند آوری از این بانک قرار دارند. بانک ملی ایران نیز با پرداخت ۳۹ هزار و ۳۷۶ فقره تسهیلات به ارزش سه هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان (۳.۲۴ همت) در جایگاه چهارم پرداخت تسهیلات فرزند آوری از سوی شبکه بانکی کشور قرار دارد و ۵۲ هزار و ۷۴۸ متقاضی در صف دریافت این تسهیلات از بانک ملی ایران هستند.
همچنین، بانک رفاه کارگران با پرداخت ۲۰ هزار و ۹۸۵ فقره تسهیلات به ارزش یک هزار و ۶۶۶ میلیارد تومان (۱.۶ همت) در جایگاه پنجم پرداخت وام فرزندآوری از سوی شبکه بانکی کشور قرار گرفته و ۴۵ هزار و ۳۴۹ متقاضی دیگر در صف دریافت وام فرزندآوری از این بانک هستند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه