بیشترین تورم ماهانه خوراکی متعلق به چه گروهی است؟
آمارهای تورم آبان که چندی پیش توسط مرکز آمار منتشر شد، نشان می داد که در این ماه، نرخ تورم ماهانه کالاهای خوراکی نسبت به مهر، افزایش ۱.۳ واحد درصدی پیدا کرده و از ۲.۳ به ۳.۶ درصد رسیده است.
به گزارش کائنات، در این راستا، این مرکز متوسط قیمت کالاهای خوراکی و تورم ماهانه آن ها را در گروه های جداگانه منتشر کرد. بر این اساس، در گروه نان و غلات، اقلام برنج خارجی درجه یک با ۷.۱ درصد و شیرینی خشک با ۲.۴ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام مرغ ماشینی با ۴.۴ درصد و ماهی قزلآلا با ۲ درصد است.
در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به کره پاستوریزه با ۱۴.۹ درصد، خامه پاستوریزه با ۱۱.۹ درصد و ماست پاستوریزه با ۹.۴ درصد است.در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به هندوانه با ۲۱ درصد و هلو با ۹.۳ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به پرتقال با منفی ۲۰.۲ درصد و انار با منفی ۵.۲ درصد بوده است.در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گوجه فرنگی با ۷۹.۱ درصد و کدو سبز با ۲۵.۸ درصد و پیاز با ۱۱.۷ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به هویج فرنگی با منفی ۳.۷ درصد به ثبت رسیده است.در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها نیز، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل در رب گوجه فرنگی با ۵.۳ درصد و سس گوجه فرنگی با ۳.۴ درصد مشاهده شده است.
براساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی؛
رمز ارزها در یک قدمی سنددار شدن قرار گرفتند
براساس اعلام مرکز ملی فضای مجازی پیش نویس سند ساماندهی رمزارزها در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی شد.
به گزارش کائنات، پیشنویس سند ساماندهی رمزارزها که پیشتر توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان متولی تنظیم آن در سند راهبردی فضای مجازی کشور تدوین و به مرکز ملی فضای مجازی تحویل شده بود، در نشست کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور بررسی شد.
در نشست کمیسیون، بخشهای مختلف پیش نویس این سند با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط، تشکلهای اقتصادی بخش خصوصی، حقوقدانان و نمایندگان بانک مرکزی، بررسی و نظرات و پیشنهادات آنها دریافت و مقرر شد پس از تکمیل بررسیها، سندی جامع و کامل از دیدگاه های فعالان، متولیان و قانونگذاران این حوزه تصویب شود.
پیش نویس این سند، در صورت تصویب نهایی در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی و پس از طی مراحل تشریفاتی قانونی، ابلاغ خواهد شد. این سند معماری کلان و چارچوب قانون گذاری برای ساماندهی رمزارزها و چگونگی فعالیت فعالان این حوزه خواهد بود. پیش از ارایه این سند در کمیسیون عالی تنظیم مقررات، مرکز ملی فضای مجازی در نشستهای متعددی از جمله در نشستی با حضور سید محمد امید آقامیری -دبیر شورای عالی فضای مجازی-، حسین افشین -معاون علمی و فناوری رئیس جمهور- و جمعی از فعالان و متخصصان این حوزه، نقطه نظرات آنها را در زمینه این پیشنویس دریافت کرده بود.
مدیرعامل بانک ملی ایران تاکید کرد؛
الگوی موفق تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
برای سایر استانها
مدیرعامل بانک ملی ایران تصریح کرد: ساز و کارهای انجامشده در خصوص پساب فاضلاب بندرعباس، میتواند به عنوان یک الگوی موفق برای سایر مناطق کشور مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش کائنات، ابوالفضل نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی ایران، در سفر اخیر خود به بندرعباس، از تصفیهخانه فاضلاب این شهر بازدید کرد و از نزدیک در جریان پیشرفتهای طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب بندرعباس و انتقال پساب بازیافتشده به صنایع قرار گرفت.
ابوالفضل نجارزاده در این بازدید گفت: موضوع فاضلاب بندرعباس که در سالهای اخیر به چالشی بزرگ تبدیل شده بود، با تدبیر و همکاریهای مؤثر و حمایت مالی بانک ملی ایران به خوبی در حال رفع شدن است. این اقدام، تبدیل یک تهدید به فرصتی ارزشمند است و میتوان آن را بهعنوان یک الگوی موفق برای سایر استانها معرفی کرد.
مدیرعامل بانک ملی ایران در پایان عنوان کرد: بانک ملی ایران آماده است تا در سایر مناطقی که با بحران فاضلاب مواجه هستند، بر اساس مدل سرمایهگذاری مشابه با بندرعباس، وارد عمل شده و در راستای آبادانی و حفاظت از محیطزیست کشور مشارکت کند.