مدیر طرح واردات خودرو وزارت صمت اعلام کرد؛
آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی از هفته آینده
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی از هفته آینده خبر داد و اعلام کرد که متقاضیان مشارکت در این طرح، حساب خود نزد بانکهای عامل مورد تایید را به نام خودروهای وارداتی، وکالتی کنند.
مهدی ضیغمی در گفتوگویی برخط با اصحاب رسانه، از آغاز عرضه جدید خودروهای وارداتی برای متقاضیان خبر داد.
مدیر طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: متقاضیان این طرح بایستی نسبت به وکالتی کردن یکی از حسابهای خود نزد بانکهای عامل مورد تایید سامانه عرضه خودروهای وارداتی، به نام خودروهای وارداتی، اقدام کرده و مبلغ ۵٠٠ میلیون تومان را در این حساب بلوکه کنند.
وی اعلام کرد: هفته آینده، عرضه انجام خواهد شد؛ بنابراین در این هفته، متقاضیان حساب خود را وکالتی کنند تا هفته آینده امکان ثبتنام از طریق سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی را داشته باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس مطرح کرد؛
افزایش تاب آوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای سیاسی
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به افزایش تاب آوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای سیاسی اثرگذار بر اقتصاد کشور، تصریح کرد: در تعریف دقیق تاب آوری به این نتیجه رسیدیم که اقتصاد ایران طی سال های اخیر در برابر شوکهای سیاسی مقاومت بیشتری پیدا کرده و وضعیت به گونهای شده که از تکانههای سیاسی و بینالمللی کمتر دچار زیان و هزینه میشود.
به گزارش کائنات، حسن حیدری، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس به تاثیر تصویب قطعنامه شورای حکام بر بازارهای مالی اشاره کرد و گفت: این قطعنامه در کوتاه مدت ممکن است بر بازارها اثرگذار باشد؛ اما احتمالا بانک مرکزی و دولت بتوانند آن را کنترل کنند تا نوسانات اندکی بر نرخها حاکم شود؛ البته تاثیر آن در بلندمدت قابل پیشبینی نیست و بستگی به روند تحولات دارد.
وی همچنین با اشاره به افزایش تاب آوری اقتصاد ایران در برابر شوکهای سیاسی اثرگذار بر اقتصاد کشور، تصریح کرد: در تعریف دقیق تاب آوری به این نتیجه رسیدیم که اقتصاد ایران طی سال های اخیر در برابر شوکهای سیاسی مقاومت بیشتری پیدا کرده و وضعیت به گونهای شده که از تکانههای سیاسی و بینالمللی کمتر دچار زیان و هزینه میشود.
حیدری در این باره خاطر نشان کرد: تابآوری اقتصاد ایران از این جهت مهم است که اقتصاد کشور را پایدارتر از قبل نگه داشته و ثبات اقتصاد را تضمین میکند، لذا باید به این سمت و سو برویم که ضمن ارائه راهکارهای موثرتر برای تابآورتر کردن هرچه بیشتر اقتصاد، شرایط سودآوری داشته باشیم تا زیانهای کمتری نیز بر کل بدنه اقتصاد تحمیل شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: اقتصادی که تابآوری بیشتری در برابر تکانههای سیاسی یا دسیسههای تحریمی داشته باشد نسبت به اقتصادهایی که اینچنین واکسینه نشدهاند تعادل بیشتری دارد؛ بنابراین یک تعریف دیگر از تابآوری اقتصادی برای اقتصاد ایران حفظ تعادل خود در شرایط تحریمی است.
*اصلاحات اقتصادی باید در راستای افزایش تاب آوری باشد
این استاد دانشگاه یادآور شد: هرچند اقتصاد ایران تاب آور شده و نرخ ارز نسبت به اخبار سیاسی همانند گذشته سر به فلک نمیکشد و اوج نمیگیرد، اما نباید با فرض اینکه اقتصاد تاب آور شده است؛ دولتمردان نسبت به اصلاحات اساسی اقتصادی که اتفاقا به تابآورتر کردن بیشتر اقتصاد کمک میکند، بیتوجهی کنند.
حیدری در این باره یادآور شد: دولت برای صندوقهای بازنشستگی، کسری بودجه و سایر ناترازیهای موجود باید راهکارهایی اساسی بیاندیشد تا زمینههای لازم را برای تابآورتر شدن اقتصاد به این معنا که فشار اقتصادی بر دهکهای پایین جامعه تحمیل نشود؛ بلکه این گروهها نیز در وضعیت با ثباتتری نسبت به قبل به سر ببرند، فراهم کند.
این اقتصاددان در پایان اظهار کرد: علاوه بر تاب آور کردن اقتصاد، باید زمینه های لازم برای اصلاحات اساسی در اقتصاد رخ دهد تا بازارهای دیگر مانند بازار ارز که بعد از روی کار آمدن ترامپ تحت تاثیر قرار نگرفت هم تحت تاثیر انتظارات تورمی ناشی از بحرانهای سیاسی و بینالمللی قرار نگیرند.