وزیر نفت:
دغدغهای برای فروش نفت خام نداریم
وزیر نفت اعلام کرد: با روی کار آمدن رئیسجمهوری جدید در ایالات متحده آمریکا تدابیری اندیشیده شد که بدون چالش یا کمترین چالش صادرات نفت ایران ادامه یابد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محسن پاکنژاد، وزیر نفت درباره نشست آتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و اوپکپلاس اظهار کرد: تلاش میکنیم بهدلیل مجموعه شرایطی که داریم، محدودیتی را در سهمیه تولید نفت خود نپذیریم و کماکان سهمیهمان را حفظ کنیم.
محسن پاکنژاد با بیان اینکه برخی دوستان از بنده سؤال می کنند آیا با روی کار آمدن دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری جدید در ایالات متحده آمریکا کمیت و کیفیت فروش نفت خام ایران تغییر میکند، گفت: در این زمینه خیلی دغدغهای نداریم.
وزیر نفت تصریح کرد: طی نشستهای منظم و مفصلی که با همکاران صنعت نفت در بخش بینالملل داشتیم، تدابیری اندیشیده شد تا بدون چالش یا با کمترین چالش صادرات نفت ایران ادامه یابد.
۱۳ سد کمتر از ۲۰ درصد آب دارند
بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی یعنی از اول پاییز امسال تا کنون میزان بارشها نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته و میزان ورودی به سدهای کشور نیز در این تاریخ حکایت از کاهش ۱۲ درصدی دارد.
به گزارش کائنات، میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی یعنی از اول پاییز امسال تا کنون معادل ۲.۷۱ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۳.۰۹ میلیارد مترمکعب بوده ۱۲ درصد کاهش داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با سه درصد کاهش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۲۲.۴۸ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۰.۳۱ میلیارد متر مکعب بوده ۱۱ درصد افزایش یافته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۴۴ درصد است.
وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۳ سد درصد پرشدگی کمتر از ۲۰ درصد است، بهطوری که سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی، سد پانزده خرداد حوضه قمرود، سد استقلال آذربایجان غربی، سد تهم استان زنجان، سد رودبال داراب استان فارس، سد تنگوییه سیرجان استان کرمان و سد ساوه استان مرکزی کمتر از ۲۰ درصد آب دارند. همچنین ارتفاع کل ریزشهای جوی کشور معادل ۲۵.۴ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۳۰.۶ میلیمتر) ۱۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۳۱.۷ میلیمتر) ۲۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
محل مبادله نفت روسیه
تغییر کرد
محل مبادله مخفیانه محمولههای سوخت روسیه بین نفتکشها در دریا، به مکان جدیدی در سواحل یونان تغییر یافت. به گزارش کائنات، دادههای شرکت اطلاعات انرژی ورتکسا نشان داد حدود یک میلیون بشکه در ماه دیزل، نفت کوره و سایر محصولات نفتی روسیه، نزدیک جزایر لسبوس و خیوس در دریای ارژه، بین کشتیها جابجا شدند. این محل پس از آن محبوبیت یافت که نیروی دریایی یونان، گشتزنی در خلیج لاکونیا را برای مقابله با این شیوه افزایش داد.
افزایش انتقال نفت و سوخت روسیه بین کشتیها در دریا در سراسر اروپا، نگرانیهای محیط زیستی را برانگیخته است زیرا نفتکشها مورد استفاده، معمولا وضعیت ایمنی و بیمه مطمئنی ندارند. این شیوه که معمولا به شکل مخفیانه و با خاموش کردن دستگاه فرستنده کشتیها انجام میشود، به پنهان کردن مبدا نفت و دور زدن تحریمها کمک میکند. همچنین لایه دیگری از جدایی را بین خریداران و فروشندگان محمولهها ایجاد میکند.
مبادله نفت و سوخت بین دو کشتی، نزدیک خلیج لاکونیا انجام میشود، اما آغاز گشتزنی نیروی دریایی یونان، این عملیاتها را کمتر کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، افزایش گشتزنی نیروی دریایی یونان باعث شد این مبادلات از ماه اوت، در بندر آگوستای ایتالیا متداول شود. این گشتزنیها در ۱۴ نوامبر تا اواسط مارس تمدید شد.