روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر - شماره 4723

مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز خبر داد؛

جمع‌آوری ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز در کشور

  مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز گفت: تاکنون ۳۰۰ هزار ماینر غیرمجاز با حدود ۱۰۰۰ مگاوات توان مصرفی در کشور کشف و جمع‌آوری شده است.
به گزارش کائنات، محمد اله‌داد، معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر با اشاره به امحای تدریجی بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار سازمان اموال تملیکی، متوسط مصرف برق هر دستگاه ماینر را ۳ کیلووات ذکر کرد و افزود: هر دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر ساعت حدود یک لیتر گازوییل یا یک مترمکعب گاز مصرف می‌کند و مصرف گازوییل یک مزرعه رمزارز با ۱۰ دستگاه ماینر ۳.۵ کیلوواتی در هر شبانه روز معادل ۲۵۰ لیتر سوخت قاچاق است و ما همچنان جرم انگاری این موضوع را تحت عنوان قاچاق برق پیگیری می‌کنیم.
محمد اله‌داد از مشکلات گسترش این پدیده را علاوه بر آسیب به تجهیزات شبکه و بروز خاموشی؛ افت ولتاژ و کاهش عمر لوازم برقی مشترکان عنوان کرد و از هموطنان خواست در صورت اطلاع از اماکن مشکوک، مراتب را به شماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ با ذکر آدرس پیامک کنند و همکاران صنعت برق با حفظ محرمانگی و با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی نسبت به جمع آوری این مراکز اقدام کرده و در صورت کشف مراکز تولید غیرمجاز تا ۵۰ میلیون تومان پاداش به معرفی کنندگان پرداخت می‌شود.
مجری طرح مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز با اشاره به فعالیت مجاز ۲۵۰ مزرعه رمزارز در کشور، اصلاح نرخ و تعرفه برق را از عوامل بازدارنده استفاده از ماینرهای از رده خارج و پرمصرف عنوان کرد و بر ایجاد زیرساختهای قانونی برای استخراج مجاز رمزارز و بهره‌گیری از هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد.

پالایشگاه‌های چینی سهمیه اضافی
برای واردات نفت گرفتند
 چین، سهمیه اضافی واردات دستکم ۵.۸۴ میلیون تن نفت (۱۱۶ هزار و ۸۰۰ بشکه در روز) را برای پالایشگاه‌های مستقل صادر کرد.
به گزارش کائنات، این سهمیه احتمالا میزان واردات نفت به چین را در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۴ و ابتدای سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد داد. خرید چین در نوامبر، تحت تاثیر کاهش شدید قیمت فروش نفت عراق و عربستان سعودی به این کشور، بهبود یافت.
پالایشگاه‌هایی نظیر هنگلی پتروکمیکال و بعضی از پالایشگاه‌های خصوصی در استان شرقی شاندونگ هم مطلع شدند که سهمیه اضافی برای سال ۲۰۲۴ دریافت خواهند کرد. از این میزان سهمیه، ۳.۸۴ میلیون تن به پالایشگاه‌های مستقر در شاندونگ داده می‌شود؛ در حالیکه هنگلی، ۲ میلیون تن دریافت می‌کند.
به گفته معامله‌گران، این سهمیه‌ها احتمالا تا پایان امسال استفاده می‌شوند اما هنوز معلوم نیست سهمیه‌های جدید برای سال ۲۰۲۴ حساب می‌شوند یا ۲۰۲۵.
تعدادی از پالایشگاه‌ها که از حاشیه سود ضعیف پالایش به دلیل تقاضای ضعیف در سال جاری، آسیب دیده اند، درباره ناکافی بودن سهمیه‌ای که واردات خوراک آنها برای تولید را محدود کرده است، شکایت داشتند.
شرکت مشاوره Oilchem اعلام کرد نرخ فعالیت این پالایشگاه‌ها با پایان کارهای تعمیراتی، در سه هفته گذشته افزایش یافته و حاشیه سود آنها با رشد تولید بنزین و دیزل، بهبود یافته است.
چین، سهمیه واردات نفت خام شرکت‌های غیردولتی را در سال ۲۰۲۴، در ۲۴۳ میلیون تن تعیین کرده و این سهمیه را برای سال آینده، به ۲۵۷ میلیون تن افزایش داده است.
شو میو، تحلیلگر ارشد شرکت کپلر گفت: سهمیه بیشتر، علاقه به خرید محموله‌های نفت به خصوص نفت ایران را برخواهد انگیخت.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت ایران برای خریداران چینی، در ماه جاری، به بالاترین رکود چند ساله رسید.

رونق تولید نفت و گاز
در منطقه شیل واکا موئرتای آرژانتین
 علاقه به منطقه شیل واکا موئرتای آرژانتین، از زمان به قدرت رسیدن خاویر میلی، افزایش یافته و سرمایه‌گذاران خارجی در انتظار اصلاحات ارزی برای بهره‌برداری از این ثروت هستند.
رونق تولید نفت و گاز طبیعی در منطقه شیل واکا موئرتای آرژانتین، به رونق صادرات منتهی نشده، زیرا این کشور دچار کمبود زیرساخت‌های لازم است و هنوز در روزهای ابتدایی سیستم مالی جدید برای تسهیل سرمایه‌گذاری خصوصی در بخش انرژی قرار دارد.
دولت خاویر میلی، رئیس جمهور لیبرتارین آرژانتین که به «ترامپ آرژانتین» معروف است، با هدف جذب سرمایه‌گذاری خصوصی در پروژه‌های انرژی و زیرساخت‌ها برای تقویت تولید داخلی نفت و گاز و فراهم‌سازی زمینه صادرات انرژی، اصلاحات بازار و مالی را اعمال کرده است.
علاقه به منطقه شیل واکا موئرتای آرژانتین، ‌از زمان روی کار آمدن میلی در یک سال گذشته افزایش یافته است؛ اما دولت جدید، پایان تامین مالی دولت برای پروژه‌های خطوط لوله و سایر پروژه‌های زیربنایی را اعلام کرده است؛ بنابراین، شرکت‌ها در رویکرد جدید بازار آزاد برای اقتصاد، باید به سرمایه‌گذاری خصوصی و معافیت‌های مالیاتی جدید و سایر مشوق‌ها اتکا کنند. تحلیلگران می‌گویند سرمایه‌گذاران می‌خواهند قبل از اختصاص میلیاردها دلار برای توسعه مسیرهای صادراتی از واکا موئرتا، کنترل سرمایه و ارز خارجی در آرژانتین برداشته شود.
طبق برآورد رویترز، آرژانتین برای صادرات تولید رو به رشد نفت و گاز طبیعی در واکا موئرتا، به خطوط لوله جدید یا ارتقا یافته، تاسیسات پالایش و پایانه‌های صادراتی به ارزش حدود ۵۸ میلیارد دلار نیاز دارد.
واکا موئرتا که به زبان اسپانیایی، به معنی «گاو مرده» است، «پرمیان آرژانتین» لقب گرفته است اما از نظر خصوصیات جغرافیایی، با منطقه شیل «ایگل فورد» آمریکا قابل قیاس است.
تخمین زده می‌شود که واکا موئرتا، منابع قابل برداشت شامل ۱۶ میلیارد بشکه نفت و ۳۰۸ تریلیون فوت مکعب گاز طبیعی دارد که این منطقه شیل را به دارنده دومین ذخایر بزرگ گاز شیل و چهارمین ذخایر بزرگ نفت شیل در جهان تبدیل می‌کند.
با اصلاحات بازار که خاویر میلی برای تشویق سرمایه‌گذاری‌های بزرگ و خارجی در بخش انرژی انجام می‌دهد، آرژانتین امیدوار است که صادرات نفت و گاز در آینده، میلیاردها دلار ذخایر ارز خارجی برای آرژانتین به ارمغان بیاورد.
سیستم مشوق سرمایه‌گذاری بزرگ، تخفیف‌های مالیاتی و مشوق‌های دیگر را برای سرمایه‌گذاران بزرگ در این کشور آمریکای جنوبی عرضه می‌کند.
مقامات آرژانتین گفته‌اند انتظار دارند اقدامات صورت گرفته برای مقررات زدایی از بازار، سرمایه‌گذاری‌های انرژی در این کشور را حدود ۲.۵ تا ۱۵ میلیارد دلار در سال آینده افزایش دهد.
بخش انرژی در نیمه اول سال ۲۰۲۴، بالاترین میزان تولید نفت را در ۱۵ سال گذشته و همچنین بالاترین تولید گاز طبیعی را در ۱۷ سال گذشته داشته است. در نتیجه، آرژانتین امسال مازاد تجارت انرژی ماهانه را به ثبت رسانده و در مسیر ثبت یک مازاد نادر در تجارت انرژی برای کل سال ۲۰۲۴ است.
اما برای عرضه بیشتر این انرژی به بازارهای خارجی، شرکت‌های فعال در آرژانتین باید سرمایه‌گذاری خصوصی در زیرساخت‌های انرژی، به‌ خصوص خطوط لوله گاز طبیعی از واکا موئرتا را بسیج کنند، زیرا دولت یا حداقل این دولت، دیگر چنین پروژه‌هایی را تامین مالی نمی‌کند.
سرمایه‌گذاران خصوصی قبل از شتاب برای تعهد سرمایه‌گذاری میلیاردها دلاری در پروژه‌های انرژی، مایل هستند مشاهده کنند چه اقدامی در خصوص کنترل ارز خارجی در آرژانتین صورت می‌گیرد.
برای جذب سرمایه‌گذاری در انرژی و کسب درآمد از منابع عظیم واکا موئرتا، آرژانتین به ثبات مالی و پولی نیاز دارد. در این مورد، آرژانتین به مدت چندین دهه شکست خورده است.
ریاضت خاویر میلی که هیچ پولی برای زیرساخت‌های انرژی اختصاص نمی‌دهد، می‌تواند با معافیت‌های مالیاتی و سایر مشوق‌های سرمایه‌گذاری برای پروژه‌های بزرگ در بازار جدید و اصلاحات مالی برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ، جبران شود.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با این وجود، شرکت‌ها به ثبات بلندمدت در آرژانتین نیاز خواهند داشت، زیرا از تغییرات مکرر در مقررات مالی و بازار بیزار هستند. برای مثال، در دریای شمال انگلیس که چارچوب رگولاتوری مدام در حال تغییر و تحول است، شرکت‌های انرژی تهدید کرده اند این منطقه را ترک می‌کنند یا چنین کاری را انجام داده اند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه