روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر - شماره 4723

مدیرعامل بانک پارسیان تشریح کرد:

ارتقای ساختار مالی و بهبود کفایت سرمایه بانک پارسیان

  جواد شکرخواه مدیرعامل بانک پارسیان با تشریح اقدامات صورت گرفته برای ارتقای ساختار مالی این بانک گفت : بانک پارسیان با واگذاری سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا، توانست الزامات قانونی و مقررات حاکم بر صنعت بانکداری مبنی بر خروج از بنگاه‌داری را به نحو احسن انجام دهد. این واگذاری بزرگترین خروج از بنگاه‌داری در نظام بانکی است و با این واگذاری بانک پارسیان از ناترازی خارج و ساختار مالی بانک و نسبت‌های نظارتی آن از جمله کفایت سرمایه ارتقاء اساسی یافته و ظرفیت بانک برای کمک به بنگاه‌های تولیدی رشد بسیار خوبی پیدا کرده است.
مدیرعامل بانک پارسیان افزود: این بانک در راستای رسالت خود در تأمین مالی طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ فولادی و معدنی و همچنین تأمین کالاهای اساسی و سرمایه در گردش بنگاه‌های بزرگ دارویی، موفق شده است تعهدات خود را به‌طور کامل اجرا و نقش مؤثری در حمایت از بنگاه‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی در مناطق کمتر برخوردار ایفاء کند.
مدیرعامل بانک پارسیان در همین راستا اظهار کرد: بانک پارسیان مشارکت ویژه‌ای در پروژه‌های بزرگ مختلف ازجمله اپال پارسیان سنگان، فولاد سبزوار، فاز یک توسعه پالایش گاز بید بلند خلیج‌فارس، توسعه فولاد جهان‌آرا، کاغذ سبز خوزستان و کارخانه قند دزفول و سایر پروژه‌های بزرگ دیگر داشته است.
وی تاکید کرد: همچنین در تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ صادراتی، در یک سال گذشته بالغ‌بر ۸۰۰ همت تسهیلات پرداخت کرده‌ایم. در تأمین کالاهای اساسی و سرمایه در گردش بنگاه‌های بزرگ دارویی نیز نقش بسیار زیادی داشته‌ایم. در دو سال گذشته، به دلیل افزایش نرخ ارز، سرمایه در گردش موردنیاز بنگاه‌ها افزایش چشمگیری داشته است. تلاش ما در این راستا این بود که اجازه تعطیلی بنگاه‌ها را ندهیم و یا از کاهش ساعات تولیدی آن‌ها جلوگیری کنیم تا بتوانند با تمام ظرفیت به کار خود ادامه دهند.
مدیرعامل بانک پارسیان گفت: بانک پارسیان علی‌رغم اینکه یک بانک خصوصی به شمار می‌رود، در حوزه تسهیلات تکلیفی و قرض‌الحسنه، به‌ویژه در بخش‌های ازدواج، فرزندآوری و اشتغال‌زایی در مناطق کمتر توسعه‌یافته سرآمد بوده و توانسته بیش از ۱۰۰ درصد به تعهدات خود پایبند باشد و تاکنون بالغ بر ۲۲.۳ همت پرداخت شده و امسال نیز تعهد خود را انجام خواهیم داد. شکرخواه با اشاره به نقش‌آفرینی بانک پارسیان در اشتغال‌زایی در مناطق محروم ازجمله خواف و سنگان گفت : خوشبختانه در این منطقه سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی صورت گرفته و بالغ‌بر ۷۰۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم و ۲۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم برای جمعیتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر ایجادشده است. در حال حاضر ازلحاظ اقتصادی رونق بسیار خوبی برای مردم منطقه فراهم‌شده است.
وی با تأکید بر تلاش‌های صورت گرفته جهت ایجاد امنیت برای مردم منطقه تصریح کرد: ما تلاش کردیم در مدتی که در این منطقه حضور داریم، بیش از ۶ مدرسه، چندپاسگاه انتظامی، اورژانس و خانه بهداشت، جاده‎سازی و راه‌سازی‌های لازم را ایجاد کنیم. این منطقه نسبت به سال۱۳۹۳ توسعه بسیار خوبی پیدا کرده و با ایجاد امنیت اجتماعی مناسب، آسایش خاطر بیشتری برای مردم فراهم‌شده است.
مدیرعامل بانک پارسیان با اشاره به آیین مبادله قرارداد واگذاری سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا گفت : این‌ قرارداد یکی از طرح‌هایی بود که بانک پارسیان از سال ۹۳ جهت کمک به دولت در آن مشارکت داشته است.
شکر خواه خاطرنشان کرد: بسیار خوش‌بینیم که این الگو در صنعت بانکداری، توسعه یابد. مهم‌ترین مؤلفه‌ی این الگو نیز دل کندن از این بنگاه‌ها و واگذاری آن‌ها است که خوشبختانه این فرایند با جدیت هرچه‌تمام‌تر در بانک پارسیان دنبال خواهد شد.
مدیرعامل بانک پارسیان در پایان گفت: باعث افتخار است که توانستیم این پروژه بزرگ ملی را انجام و پس از بهره برداری آن را به اهلش واگذار کنیم. دیگر نگران تداوم فعالیت، پایداری و توسعه آتی آن نیستیم، زیرا شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان و فولاد کاوه پارس دو شرکت خوش‌نام هستند که اعتبار لازم را در سطح کشور دارند. ان‌شااله آن‌ها با جدیت بیشتر این مسیر را ادامه خواهند داد و پایداری حاصل خواهد شد.
وی افزود: بانک پارسیان هم با این واگذاری توانست الزامات قانونی و مقررات حاکم بر صنعت بانکداری مبنی بر خروج از بنگاه‌داری را به نحو احسن انجام دهد. این واگذاری بزرگترین خروج از بنگاه‌داری در نظام بانکی است و با این واگذاری بانک پارسیان از ناترازی خارج و ساختار مالی بانک و نسبت‌های نظارتی آن از جمله کفایت سرمایه ارتقاء اساسی یافته و ظرفیت بانک برای کمک به بنگاه‌های تولیدی رشد بسیار خوبی پیدا کرده است.

معاون سازمان توسعه تجارت:
رجیستری آیفون آغاز شد
 معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ضمن اعلام این خبر که امکان ثبت سفارش مسافری آیفون فراهم است، اعلام کرد که آن دست از افرادی که به صورت مسافری، واردات آیفون داشته‌ و به گمرگ نیز اظهار کرده‌اند، می‌توانند با ورود به سامانه گمرک و پرداخت حقوق ورودی، آیفون خود را رجیستر ‌کنند.
طبق پاسخ مرتضی احمدی، به سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران، ضمن اعلام این خبر گفت: بر اساس مصوبه دولت واردات گوشی آیفون مجاز اعلام شده و تعرفه آن هم براساس قانون بودجه و بر اساس آنچه در قانون پیش‌بینی شده است، اعمال خواهد شد.
معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: بر اساس آخرین تصمیم‌گیری‌ها و طبق هماهنگی‌های صورت گرفته با مرکز فاوای وزارت صمت، امکان ثبت تلفن مسافری وجود دارد و افرادی که واردات آیفون به صورت مسافری داشته‌اند و به گمرگ نیز اظهار کرده‌اند، می‌توانند وارد سامانه گمرک شده، حقوق ورودی را پرداخت کنند و آیفون خود را رجیستر کنند. این استعلام همزمان از سامانه همتا نیز گرفته می‌شود و کار انجام خواهد شد.
این مقام مسئول در سازمان توسعه‌ تجارت ضمن اشاره به وضعیت گوشی‌هایی که از اسفند ۱۴۰۱ واردات آن ممنوع شده بود، نیز گفت: در مورد گوشی‌هایی که وارد کشور شده، مراتب مربوطه با توجه به ملاحظات حقوقی، به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام شده تا بررسی و تصمیم‌گیری شود و تقاضا می شود افراد از مراجعه به دستگاه‌های مرتبط تا تصمیم گیری نهایی جدا خودداری کنند.
*رویه تجاری واردات آیفون در دست بررسی است
احمدی خاطرنشان کرد: برای رویه تجاری واردات آیفون نیز موضوع در دست بررسی است و دستگاه‌های مرتبط همچون وزارت صمت و بانک مرکزی، در حال بررسی شیوه‌های تامین منابع ارزی این موضوع و نحوه واردات آن هستند که در صورت به نتیجه رسیدن متعاقباً اعلام خواهد شد.
*حقوق ورودی رویه‌های تجاری واردات آیفون ۱۵ درصد
و رویه‌های مسافری حدود ٣٠ درصد
به گفته معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت بر اساس قانون بودجه، حقوق وارداتی در رویه‌های تجاری واردات آیفون ۱۵ درصد و در رویه‌های مسافری هم ۳۰ درصد است که البته با توجه به هزینه‌های جانبی برای رویه‌های مسافری این میزان برای رجیستری گوشی به حدود ۴۰ درصد می‌رسد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه