وحدت مسلمن علیه دشمن
وحید عبایی - امروز بیش از پیش وحدت و همبستگی در کشورهای اسلامی ضرورت دارد و دشمن از عدم وجود این دو مقوله سوءاستفاده میکند. اجتناب از همکاری با اسرائیل، پیشرفت در علوم فناوری و دینی، تقویت جوامع اسلامی و اتکا به نیروی ایمان و خداباوری از جمله مواردی است که یک کشور اسلامی باید به آن متکی باشد.
اصل یازدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به منزله عالیترین سند بالادستی کشور، در ارتباط با ضرورت ایجاد وحدت و انسجام در میان کشورهای اسلامی اشاره میدارد: به حکم آیه کریمه «إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ»، همه مسلمانان یک امت بوده و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتحاد ملل اسلامی قرار داده و کوشش پیگیر به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد.
امام خمینی(رضوانالله تعالی علیه) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز در این ارتباط به روشنی بیان میدارند که یکی از مقاصد بزرگ شرایع و انبیای عظام(سلامالله علیهم)، توحید کلمه و توحید عقیده است. ایشان وحدت را عامل قدرت و تفرقه را موجب سستی پایه دیانت تلقی کرده و با هشدار نسبت به تفرقه موجود در بین کشورهای مسلمان، میفرمایند: «اسلام و قرآن، ما را به وحدت دعوت کرده، بنابراین، تخلف از این دستور الهى جرم است، گناه است... با اعتصام به حبلالله پیشرفت کردیم و خواهیم کرد و اسلام «بانى عقد اخوت» است.»
رهبر معظم انقلاب، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای نیز با اشاره به اینکه اتحاد میان مسلمانان یک فریضه قطعیِ قرآنی است، علمای دین، روشنفکران، استادان دانشگاه، جوانان روشنبین، فرزانگان، ادبا، شعرا و نویسندگان را به فعالیت در این زمینه توصیه میکنند. ایشان با اشاره به اینکه وحدت و اتحاد میان مسلمانها یک امر تاکتیکی، موقتی و مربوط به شرایط خاص نبوده، آن را یک امر اصولی عنوان کردهاند. از نگاه رهبر عالیقدر، چنانچه اتحاد ملل مسلمان تحقق پیدا کند، مشکل و چالش فلسطین به بهترین وجه حل خواهد شد.
لذا با نگاهی گذرا به نص قرآن کریم، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نگاه راهبردی امام خمینی(ره) و همچنین رهبر معظم انقلاب، اهمیت و ضرورت انسجام و وحدت میان کشورهای اسلامیبه وضوح قابل درک است.
اسـلام گرایی در مـعنای کنش و عمل سیاسی مسلمین بـه خیزش اسلامی، نهضت اسلامی، جنبش اسلامی، انقلاب اسلامی و در متداول ترین معنا، به «بـیداری اسـلامی» یاد می کنند و هدف از آن، آزادی و برابری سیاسی، بـه رسمیت شناختن و احقاق حـقوق اسـاسی مسلمانان و برکناری حکومت مستکبران اسـت.
اسـلام گرایی در این مفهوم دارای چند مؤلفه است:
الف) حرکت و جنبش اعتراض گونه، نه یک تشرّف یـا عـلاقه یا تئوری؛ ب) توسط مسلمانان صـورت مـی پذیرد نـه غیرمسلمانان؛ ج) هدف از آن تـغییر وضعیت موجود است در جـهت تـحقق خواسته های مسلمانان؛.
د) خواسته های مسلمانان در سه گزینه «نفی سلطه و دخالت خارجی»، «تغییر حاکمیت سیاسی و نـفی اسـتبداد» و «تحقق حقوق اساسی ـ نظیر آزادی برابری و رفـاه و مـردم سالاری» ـ خلاصه مـی شود.
مسلمانان با اتحاد و یک پارچگی می توانند در برابر قدرت های استکباری بایستند و آن ها را مغلوب نمایند.
دو صفت متضاد «شدت» و «رحمت»، بلندترین و جاودانه ترین پیام همبستگی و همسویی مسلمانان را همراه با گذشت و اغماض درون خودی، قاطعیت و کوتاه نیامدن از اهداف کلی و اصولی دین و آرمان های اسلامی، در برابر دشمنان دین که سر ستیز و سازش ناپذیری دارند، با رساترین صدا اعلام می کند.
وزیر بهداشت:
به مشکلات
همه کارکنان توجه داریم
وزیر بهداشت با بیان اینکه در پیگیری مشکلات نیروی انسانی سلامت، به همه کارکنان توجه داریم، گفت: فعلا و در این مرحله در زمینه اضافه کاری و اصلاح فرمول اضافه کاری مشمولین قانون ارتقای بهرهوری اقداماتی انجام شده است.
دکتر محمدرضا ظفرقندی در واکنش به انتقادات برخی گروههای پزشکی و کادر درمان و طرح مباحثی مبنی بر توجه صرف وزارت بهداشت به مطالبات پرستاران، گفت: همه کادر سلامت، عضو تیم سلامت و تیم ملی ما هستند و ما نیز به مطالبات همه کارکنان یک نگاه داریم و به همه کارکنان توجه داریم.
وی افزود: بحثی را هم که اکنون پیگیری میکنیم برای کادر سلامت و اسنادی است که مشمول قانون ارتقای بهرهوری هستند. بنابراین فعلا در این مرحله در زمینه اضافه کاری و اصلاح فرمول اضافه کاری مشمولین قانون ارتقای بهرهوری اقداماتی انجام شده است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: کارانه و پرداختیها برای همه پرسنل نظام سلامت خواهد بود.
گفتنی است پس از اقدامات دولت و وزارت بهداشت در جهت پرداخت مطالبات عقبمانده و همچنین اصلاح فرمول اضافه کاری پرستاران، برخی گروههای پزشکی از جمله رادیولوژی و آزمایشگاههیان نیز مطالباتی را مطرح کردهاند.