روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ سه شنبه ۲۲ آبان - شماره 4713

معاون شهردار تهران خبر داد؛

شهربازی‌های قدیمی دیگر به کار نمی‌آید

معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از توسعه پارک‌های محتوایی تحت عنوان تم‌پارک‌ها در پایتخت خبر داد.
محمد امین توکلی‌زاده روز گذشته در حاشیه همایش شهر آرمانی که با محوریت ستاد گردشگری شهر تهران برگزار شد، گفت:‌ یکی از موضوعات مهم گردشگری شهری، تفریحات است و شاهد هستیم که یکی از دلایل سفر بخش قابل توجهی از هموطنان به کشورهای اطراف، استفاده از ظرفیت‌های گردشگری آنهاست و هموطنان به نیت تفریح به این کشورها سفر می‌کنند. وی با بیان اینکه دیگر شهر بازی‌های قدیمی به کار نمی‌آید و باید به سمت پارک‌های محتوایی برویم، اظهارکرد: نمونه‌های مختلفی را از فعالیت پارک‌های محتوایی در دنیا مطالعه کردیم و توانستیم نمونه‌ای از این روش جدید تفریحات را احصا کنیم و در این دوره مدیریت شهری چند پارک موضوعی و محتوایی افتتاح شد از جمله اقیانوس پارک، سرزمین تمدن‌ها و غیره که بسیار مورد استقبال شهروندان قرار گرفت. معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه برای ساخت دائمی سرزمین تمدن‌ها به دنبال فضای مطلوب هستیم، ادامه داد: پارک‌های موضوعی تفریحات جدیدی هستند که شهروندان می‌توانند در کنار تفریح با موضوعات مختلف آشنا شوند که درصدد توسعه این تم پارک‌ها هستیم. توکلی‌زاده افزود: تهران در حوزه گردشگری بسیار غنی است و ظرفیت‌های گردشگری خوبی در تهران داریم که باید نسبت به توسعه آنها اقدام کنیم؛ البته در این مدت اقدامات خوبی صورت گرفته به گونه‌ای که تهران مقصد گردشگری نبوده؛ اما حالا بنا به آمارهای ارائه شده تعداد افرادی که برای تفریح به تهران می‌آیند افزایش پیدا کرده و این نشان می‌دهد که کم‌کم تهران میزبان گردشگران در اقصی نقاط کشور خواهد بود.

بررسی وضعیت روان متهم پرونده قتل
خبرنگار ایرنا در پزشکی قانونی
 متهم پرونده قتل «منصوره قدیری جاوید» خبرنگار ایرنا، برای بررسی وضعیت روانی به پزشکی قانونی منتقل شد.  صبح روز شنبه 19 آبان ماه «منصوره قدیری‌جاوید» خبرنگار ایرنا به دست همسرش به قتل رسید. دلیل این قتل اختلافات خانوادگی عنوان شد و قاتل پس از ارتکاب جرم به قتل همسرش اقرار کرد. این خانواده دارای یک فرزند ۱۵ ساله است که در زمان قتل در خانه حضور داشت و پدر خانواده با دادن حدود ۱۰ قرص خواب‌آور قصد داشت فرزند خود را نیز به قتل برساند ولی در نهایت این کار را انجام نداد. در حال حاضر با دستور قاضی شفیعی بازپرس شعبه پنجم دادسرای امور جنایی تهران، متهم برای معاینات دقیق‌تر (تشخیص وضعیت سلامت روانی) به پزشکی قانونی منتقل شده است.  روز یکشنبه قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی تهران با اعلام خبر وقوع این جنایت گفت: این قتل به پلیس گزارش شد و بلافاصله ماموران به محل وقوع جرم اعزام شدند. تیم جنایی به‌ محض ورود به خانه موردنظر با جسد زن جوانی مواجه شدند که از ضربات دمبل و چاقو به قتل رسیده بود. متهم که همسر مقتول است خودش را معرفی کرده و  دلیل قتل، اختلافات خانوادگی عنوان شده است.

رفیعی خبر داد؛
پیشنهاد کمیته محیط زیست مجلس برای مدیریت پسماند استان‌های شمالی کشور
 سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی از تصویب پیشنهادی در کمیته محیط زیست مجلس و ارائه آن به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ برای مدیریت پسماند استان‌های شمالی کشور خبر داد و گفت: با توجه به وضعیتی که در حال حاضر استان‌های شمالی با آن مواجه هستند لازم است که در بودجه حتماً ردیف خوبی داشته باشند؛ در این خصوص قرار شد تا از محل عوارض آزادراهی و بزرگراهی درصدی برای مدیریت پسماند تخصیص داده شود. سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به ارائه گزارشی از آخرین جلسه‌ی این کمیسیون پرداخت و گفت: در جلسه دیروز کمیسیون کشاورزی بررسی بودجه مربوط به حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست که در تبصره ۷ لایحه بودجه آمده در دستور کار قرار گرفت؛ در این زمینه بیش از ۳۵۰ پیشنهاد از سوی نمایندگان محترم ثبت شده است ولیکن کمیسیون تصمیم گرفت که ۲۰۰ پیشنهاد را به صورت منقح شده مورد بررسی قرار دهد و نهایتاً طبق بررسی‌هایی که انجام می‌دهد، در هر کدام از چهار محور، ۵ پیشنهاد اساسی اولویت‌دار و مهم را به صحن کمیسیون تلفیق ببرد. وی افزود: یکی از مهمترین محورهایی که در کمیسیون مورد بحث قرار گرفت موضوع تبعیت لایحه از مصوبات برنامه هفتم پیشرفت بود؛ با توجه به اینکه در برنامه هفتم پیشرفت تصمیمات و مصوبات خوبی را در هر چهار بخش مربوط به کمیسیون داشتیم، لذا تاکید کمیسیون بر این بود که موارد پیشنهادی بودجه ذیل برنامه هفتم تعریف شود. سخنگوی کمیسیون کشاورزی عنوان کرد: بعد از اتمام جلسه کمیسیون، جلسه کمیته محیط زیست همزمان با کمیته برنامه بودجه کمیسیون با حضور سه نماینده‌ی کمیسیون کشاورزی در کمیسیون تلفیق برگزار شد؛ ۵ موضوع را به عنوان موضوعات اولویت‌دار در حوزه محیط زیست که ذیل برنامه هفتم تعریف نیز می‌شود در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید و مقرر شد که در کمیسیون تلفیق مطرح شوند. رفیعی تاکید کرد: یکی از مهمترین موضوعات اولویت‌دار حوزه محیط زیست، بحث مدیریت پسماند استان‌های شمالی است که در برنامه هفتم نیز برای پسماند تکالیفی پیش‌بینی شده است. با توجه به وضعیتی که در حال حاضر استان‌های شمالی با آن مواجه هستند لازم است که در بودجه حتماً ردیف خوبی داشته باشند؛ در این خصوص قرار شد تا از محل عوارض آزادراهی و بزرگراهی درصدی برای مدیریت پسماند تخصیص داده شود.

کاظمی‌فرد مطرح کرد؛
شناسایی اموال افراد
در پرونده‌های قضایی با هوش مصنوعی
 رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: با استفاده از هوش مصنوعی، زمان شناسایی اموال در پرونده‌های قضائی از ۴۰۰ روز به ۴ دقیقه کاهش یافته است. محمد کاظمی‌فرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نیز در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه هوشمندسازی فرآیندها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، اظهار کرد: ما تاکنون با استفاده از جدیدترین روش‌های هوش مصنوعی و کمک گرفتن از شرکت‌های دانش‌بنیان، توانسته‌ایم ۱۰۵ میلیون تصمیم قضائی مشتمل بر ۱۰ میلیارد کلمه را با هدف آموزش و ایجاد دستیارِ هوشمندِ قضائی برای قضات و مردم، گمنام‌سازی کنیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد فرآیند انتخاب کارشناس در مراجع قضائی سراسر کشور بر اساس معیارهایی همچون «شهر» و «صلاحیت» و به صورت هوشمند انجام می‌شود، گفت: هم‌اکنون با استفاده از سامانه هوشمند استعلامات مالی، تمامی اموال اشخاص در فرآیندهای اجرای احکام و پرونده‌های اعسار، به صورت هوشمند و الکترونیکی شناسایی می‌شوند؛ تا به امروز در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار پرونده، اموال اشخاص از این مسیر شناسایی شده است؛ ما با استفاده از این روش، موفق شده‌ایم فرآیند شناسایی اموال اشخاص برای قضات را از ۴۰۰ روز به ۴ دقیقه برسانیم. رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه عنوان کرد: پس از راه‌اندازی سامانه اطلاعات مؤثر افراد در سال ۱۴۰۱ و اطلاع‌رسانی آن، میزان افرادی که به کرَات تحت عنوان شاهد در مراجع قضائی حاضر می‌شدند، از ۸ هزار نفر به پنج هزار نفر کاهش یافته است؛ این سامانه به قضات کمک می‌کند افرادی را که برای دفعات متعدد تحت عنوان شاهد در دادگاه‌ها و مراجع و محاکم قضائی حاضر می‌شوند را شناسایی کنند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه