روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان - شماره 4710

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی آموزش و پرورش خبر داد؛

فرصت معلمان بدون رتبه‌بندی برای بارگذاری مدارک تا پایان آبان

 رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی آموزش و پرورش با بیان اینکه ۱۲۰ هزار معلم بدون رتبه‌بندی و تازه استخدام، برای بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی تنها تا پایان آبان فرصت دارند، گفت: تعداد اندکی از همکاران که اداری استخدام شده و به صورت تخصصی برای یک پست سازمانی مصوب به کارگیری شده‌اند؛ مشمول رتبه بندی در این مرحله نمی‌شوند. علی باقرزاده با بیان اینکه معلمان تا پایان آبان ماه فرصت دارند مدارک خود را بارگذاری کنند، گفت: در طول آذر ماه به پرونده‌ها رسیدگی شده و تا پایان دی ماه هم احکام آن‌ها صادر خواهد شد.
وی با بیان اینکه ارزیابان حرفه‌ای بر اساس مستنداتی که بارگذاری شده می‌توانند قضاوت و نمره دهی کرده و رتبه فرد را تعیین کنند، افزود: اگر افراد مستنداتی داشته باشند و بارگذاری نکرده باشند و البته باالعکس هم هست، مستنداتی به واقع نباشد، توسط ارزیابان بررسی و طبق قانون با آن‌ها برخورد می‌شود.
رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی آموزش و پرورش با بیان اینکه افرادی که مشمول بخشنامه ۲۳۰ هستند یعنی در بدو استخدام معلم بودند ولی الان در پست‌های سازمانی ادارات هستند مثل بقیه معلمان از مزایای رتبه بندی برخوردار می‌شوند، ادامه داد: تعداد اندکی از همکاران که اداری استخدام شدند یعنی به صورت تخصصی برای یک پست سازمانی مصوب به کارگیری شده‌اند فعلا در این مرحله مشمول رتبه بندی نمی‌شوند.

پیش بینی باران و برف
در ارتفاعات استان تهران برای هفته پیش رو
 اداره کل هواشناسی استان تهران از وزش باد، غبار محلی و پیش بینی بارش باران و برف در ارتفاعات استان تهران خبر داد.
بر اساس تحلیل الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمان صاف تا قسمتی ابری گاهی با وزش باد و در مناطق پرتردد شهری در بعضی ساعات ( به ویژه از روز یکشنبه تا بعدازظهر دوشنبه) همراه با غبار محلی و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود.
لازم به ذکر است بعدازظهر دیروز جمعه (پیرو هشدار زرد شماره ۵۱ مورخ ۱۷-۰۸-۱۴۰۳) و همچنین بعدازظهر دوشنبه، با نفود و فعالیت سامانه بارشی، افزایش ابر، در پاره‌ای نقاط رگبار و رعدوبرق، در ارتفاعات گاهی بارش باران و برف و در نیمه جنوبی و مناطق غربی استان گاهی وزش باد شدید با احتمال گردوخاک مورد انتظار است.
براساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان شهر تهران فردا شنبه (۱۹ آبان‌ماه) قسمتی ابری همراه با وزش باد و گاهی افزایش ابر و رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید و بتدریج کاهش ابر با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۷ درجه سانتیگراد پیش بینی می‌شود. همچنین برای روز یکشنبه (۲۰ آبان‌ماه) نیز هوای استان تهران صاف تا کمی ابری و وزش باد با حداقل دمای ۹ و حداکثر دمای ۱۸ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

توقیف آمبولانس‌های بدون مجوز با دستور قضایی
 معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران از برخورد با آمبولانس‌های بدون مجوز خبر داد.
اسماعیل فراهانی با اشاره به نوع فعالیت آمبولانس‌ها در کشور گفت: ما در کشور دو مجموعه آمبولانس فعال داریم. گروه اول آمبولانس‌های ۱۱۵ هستند که دولتی بوده و در تماس شهروندان با این شماره امدادی، به محل اعزام می شوند.
وی افزود: گروه دوم، آمبولانس‌های غیر ۱۱۵ هستند. این آمبولانس‌ها متعلق به شرکت‌های خصوصی بوده و در صورت درخواست بیمار، با دریافت هزینه جداگانه بیمار را جابه‌جا می‌کنند. البته این شرکت‌ها کاملا قانونی هستند و پس از دریافت مجوز و طی کردن مراحل کامل، فعالیت خود را آغاز می‌کنند.
معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران به فعالیت گروه دیگری از آمبولانس‌ها اشاره کرد که کاملا غیر قانونی و بدون داشتن هیچگونه مجوزی از سازمان اورژانس کشور و دانشگاه‌های علوم پزشکی فعالیت می‌کنند و گفت: این آمبولانس‌ها به صورت جداگانه در فضای مجازی اقدام به تبلیغ کرده و حتی مشتری و بیمار نیز دارند که توسط بازرسی سازمان ما شناسایی شده‌اند. وی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰ آمبولانس به این روش مشغول فعالیت هستند که شناسایی شده و مکاتبه‌ای با پلیس فتا و دستگاه قضا برای برخورد با آنها و متوقف کردنشان صورت گرفته است. همچنین با دادسرای جرائم پزشکی نیز هماهنگی‌هایی صورت گرفته و دستور توقیف این آمبولانس‌ها صادر شده است. فراهانی ادامه داد: بخش اعظمی از این خودروها توقیف و جلوی فعالیت آنها گرفته شده است. حتی تغییرات ظاهری خودروها نیز انجام شده و به زودی جلوی فعالیت باقی مانده خودروها نیز گرفته می‌شود. معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران گفت: از آنجایی که این آمبولانس‌ها از هیچ جای رسمی مجوز ندارد، به راحتی ممکن است مرتکب هرگونه تخلفی شوند.
وی به شهروندان توصیه کرد که حتما از طریق سایت‌ها و دفاتر معتبر اقدام به استفاده از آمبولانس‌های خصوصی کنند و از داشتن پروانه بهره‌برداری و مجوز این شرکت‌ها اطلاع پیدا کنند. فراهانی اظهار کرد: اداره نظارت بر آمبولانس‌های غیر ۱۱۵ سازمان اورژانس، نظارت شبانه روزی بر فعالیت این شرکت‌ها دارد و هیچ تخلفی از چشم بازرسان دور نمی‌ماند.

بر اساس اعلام سازمان حفاظت ایران؛
سهم بالاتر ایران نسبت به سایر کشورهای آسیایی در تولید پسماندهای الکترونیک
 بر اساس اعلام سازمان حفاظت ایران، سهم ایران در تولید پسماندهای الکترونیک از متوسط آسیا بالاتر و تقریبا دو برابر آن است.
پسماندهای الکتریکی والکترونیک به تمامی تجهیزاتی اطلاق می‌شود که مصرف‌کنندگان این وسایل آن را دور می‌ریزند. این تجهیزات دستگاه‌های خانگی بزرگی مانند یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز، و... همچنین دستگاه‌های خانگی کوچک نظیر جاروبرقی، اتو، سرخ‌کن، انواع سشوار، و... را شامل می‌شود. تجهیزات مخابراتی و رایانه‌ای، انواع لامپ‌های روشنایی، ابزارهای فنی برقی و الکترونیک، اسباب‌بازی‌ها و سرگرمی‌ها، بازی‌های کامپیوتری و وسایل جانبی آن‌ها، ابزارهای پزشکی( به جز مواردی با آلودگی‌های عفونی که از جمله پسماندهای ویژه پزشکی محسوب می‌شوند)، ابزارهای اندازه‌گیری و دستگاه‌های خودکار ارائه خدمات نیز از جمله انواع پسماندهای الکتریکی و الکترونیک است.
پایش پسماندهای الکترونیک در جهان، از تولید سالانه بیش از ۴۱ میلیون تن زباله الکترونیک در جهان حکایت دارد و در این میان سهم هر ایرانی در تولید این زباله‌ها حدود۴ تا ۷ کیلوگرم است. توسعه تولید محصولات الکترونیک در جهان چالش پسماندهای الکترونیک و دورریزی آن‌ها را به دنبال دارد و این زباله‌های الکترونیک به دلیل ترکیبات خطرناک، آلودگی‌های زیست‌محیطی بسیاری را تولید می‌کنند که در این میان تجهیزات حرارتی والکترونیک بیشترین سهم را در تولیدو دورریز پسماندهای الکترونیک جهان به خود اختصاص داده‌اند.
براساس بررسی‌های صورت گرفته، در سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۴۱.۸ میلیون تن پسماند الکترونیک در جهان تولید شده که اروپا بیشترین سهم را در تولید و دورریز این زباله‌ها به خود اختصاص داده است. هم اکنون تنها ۴ میلیارد نفر از مردم جهان تحت پوشش قوانین ملی مرتبط با پسماند الکترونیک هستند و این به معنای آن است که از هر  هفت نفر در دنیا چهار نفر تحت پوشش این قوانین قرار دارند.
براساس این بررسی‌ها، اروپا بیشترین تولیدکننده سالانه پسماند الکترونیک در جهان با ۱۵.۶ کیلوگرم به ازای هر نفر است. پس از اروپا، قاره اقیانوسیه با ۱۵.۲ کیلوگرم پسماند به ازای هر نفر و آمریکا با ۱۲.۲ کیلوگرم به ازای هر نفر، در رده های بعدی دورریزی و تولید پسماند الکترونیک جهان قرار دارند. در این میان قاره آسیا با ۳.۷ کیلوگرم به ازای هر نفر و آفریقا با ۱.۷ کیلوگرم به ازای هر نفر در تولید زباله های الکترونیک سهم دارند.
بر اساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست،طبق داده‌های مربوط به اردیبهشت ماه امسال ۷.۴۰ کیلوگرم زباله الکترونیک در کشور به ازای هر ایرانی تولید می‌شود و بدین معنی است که سهم ایران در تولید پسماندهای الکترونیک از متوسط آسیا بالاتر و تقریبا دو برابر آن است. طبق تحقیقات انجام ‌شده، کشور ایران بزرگ‌ترین بازار مصرف قطعات رایانه را در منطقه دارد اما به دلیل نبود فرهنگ بازیافت، وجود ‌پسماند الکترونیک خطر بزرگی برای محیط‌ زیست محسوب می‌شود. ‌پسماندهای ناشی از قطعات رایانه‌ای و دستگاه‌های الکترونیک با توجه به خطرهایی که دارند باید به‌صورت جداگانه و با روش‌های علمی حمل سپس دفع و بازیافت شود تا مانع از اثرات مخرب بر محیط‌ زیست و انسان‌ها شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه