روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۳ يکشنبه ۶ آبان - شماره 4701

معاون محیط‌ زیست طبیعی:

هیچ دستگاهی حق فعالیت عمرانی و اجرایی در جزیره آشوراده را ندارد

 معاون محیط‌ زیست طبیعی و تنوع‌ زیستی سازمان حفاظت محیط‌ زیست به مدیران کل استان‌های گلستان و مازندران دستور داد تا اطلاع ثانوی هیچ دستگاهی فعالیت عمرانی و اجرایی در جزیره آشوراده نداشته باشد.
حمید ظهرابی با اشاره به اتخاذ تصمیم سازمانی در خصوص نحوه پیگیری طرح طبیعت گردی جزیره آشوراده گفت: تا اطلاع ثانوی در محدوده‌های موسوم به ۲۲ هکتاری و ۴۸ هکتاری هر گونه فعالیت عمرانی و اجرایی اعم از ورود مصالح و منابع قرضه و ساخت و ساز مربوط به هر یک از دستگاه‌های ذینفع در جزیره ممنوع و تخلفات احتمالی دستگاه‌ها قابل پیگیری قانونی و حقوقی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی همچنین از محیط زیست استان گلستان خواست تا گزارشی از آخرین وضعیت طرح طبیعت‌گردی آشوراده به‌ویژه قرارداد با سرمایه‌گذار را به این معاونت اعلام‌ کند.

کمیسر عالی حقوق بشر هشدار داد؛
ضرورت اقدام فوری جامعه جهانی
در خصوص وضعیت وخیم انسانی در غزه
  کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با اعلام اینکه «تاریک ترین لحظه جنگ» در شمال غزه در حال وقوع است،خواستار اقدام جامعه جهانی در قبال بدترین شرایط تجاوز نظامی به این باریکه شد.
به نقل از ستاد حقوق بشر، ولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با صدور بیانیه‌ای، ضمن هشدار این که تاریک‌ترین لحظات جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در شمال این باریکه نمایان می‌شود، جایی که ارتش رژیم اشغالگر همه ساکنان را در معرض بمباران، محاصره و خطر قحطی قرار داده و همچنین آنها را وادار کرده که میان آوارگی دسته جمعی و گیر افتادن در یک منطقه درگیری فعال، یکی را انتخاب کنند، از رهبران جهان خواست تا در این زمینه اقدامی فوری انجام دهند.
تورک در ادامه ضمن تاکید بر این که کشورهای جهان بر اساس «کنوانسیون ژنو» موظف هستند احترام به حقوق بشردوستانه بین‌المللی را تضمین کنند، بیان کرد: بمباران در شمال غزه متوقف نمی‌شود و ارتش اسرائیل به صدها هزار نفر بدون هیچ ضمانتی برای بازگشت، دستور تخلیه داده است، با این حال وسیله امنی برای ترک منطقه وجود ندارد، جایی که بمب‌ها به طور مداوم در حال سقوط هستند و ارتش اسرائیل خانواده‌ها را از هم جدا می‌سازد و بسیاری را دستگیر می‌کند در حالی که برخی گزارش‌ها نیز نشان می‌دهد آنهایی که فرار می‌کنند، در معرض تیراندازی قرار می‌گیرند.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: وضعیت روز به روز و به گونه‌ای که نمی‌توان تصور کرد، بدتر می‌شود. سیاست‌های دولت اسرائیل و فعالیت‌های آن در شمال غزه تهدیدی برای خالی کردن منطقه از وجود تمامی فلسطینیان است. ما با آن چه می‌تواند به سطح جنایت‌های وحشیانه برسد از جمله آن چه احتمال دارد جنایت‌های علیه بشریت باشد، روبرو هستیم. گزارش‌هایی نیز وجود دارد مبنی بر این که گروه‌های مسلح فلسطینی به فعالیت در میان غیر نظامیان از جمله پناهگاه‌ها ادامه می‌دهند که این کار غیر نظامیان را در معرض خطر قرار می‌دهد و به هیچ وجه قابل قبول نیست.
در ادامه این بیانیه آمده است: امکان دسترسی به این بخش از غزه بسیار محدود است؛ چندین هفته است که هیچ گونه کمکی به این منطقه نرسیده و محدودیت‌های غیر قانونی همچنان ادامه دارد؛ بسیاری اکنون با خطر قحطی روبرو هستند. ارتش اسرائیل بیمارستان‌ها را بمباران می‌کند و برخی کارمندان و بیماران کشته و زخمی شده یا این که به طور همزمان مجبور به تخلیه شدند. پناهگاه‌هایی که در گذشته مدارس بودند، روزانه در معرض بمباران قرار می‌گیرند. تماس با جهان خارج هنوز بسیار محدود است و خبرنگاران نیز همچنان کشته می‌شوند. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین یادآور شد: گزارش‌ها حاکی از آن است که بیش از ۱۵۰ هزار نفر در غزه کشته، مجروح یا مفقود شده‌اند و با توجه به شدت و وسعت عملیات کنونی اسرائیل در شمال غزه و حجم و ماهیت خشن آن، می‌ترسم این عدد به میزان قابل توجهی افزایش یابد. بارها و بارها ناراحتی خود از رویکردها و ابزارهای جنگی و خطرناک بودن تخلفاتی که همه طرف‌ها انجام می‌دهند را بیان کرده‌ام. دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در مورد وظیفه اسرائیل برای تضمین ورود کمک‌های بشردوستانه و رساندن آن صریح بود، جایی که در این زمینه دستورهای لازم‌الاجرایی برای تضمین پایبندی اسرائیل به تعهدات خود در چارچوب کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی (CPPCG) صادر کرد.
تورک ادامه داد: بر اساس کنوانسیون ژنو، کشورها موظف به اقدام هستند هنگامی که نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه صورت می‌گیرد و بر اساس کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایت نسل کشی نیز کشورهای طرف مسئولیت اقدام برای جلوگیری از چنین جنایتی هنگامی که خطر وقوع آن آشکار شود را بر عهده دارند. چندین ماه از همه طرف‌های درگیری و تمامی کشورها به ویژه کشورهای دارای نفوذ در منطقه درخواست کردم که برای توقف کشتار و ویرانی، اطمینان از آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان‌ها و تضمین احترام به حقوق بشردوستانه بین‌المللی و قانون بین‌المللی حقوق بشر تلاش کنند با این حال، این مسئله همچنان ادامه دارد، ادامه دارد، ادامه دارد. مقام سازمان ملل در پایان این بیانیه آورده است: اکنون حاکمیت بین‌المللی قانون به صورت تدریجی برچیده می‌شود؛ یا این که جهان با شرمساری، کسانی که به شدت به کمک نیاز دارند را ناامید می‌کند یا این که ما به صورت یکپارچه می‌ایستیم و به این مسئله پایان می‌دهیم. به همه رهبران جهان، مسئولیت شما برای تضمین احترام به حقوق بین‌المللی بشردوستانه همان گونه که در کنوانسیون‌های ژنو تصریح شده را یادآوری می‌کنم؛ جایی که این قوانینی پذیرفته شده و الزام آور در سطح جهان هستند که برای حفاظت از انسانیت حداقلی طراحی شده‌اند. از شما می‌خواهم که حفاظت از غیر نظامیان و حقوق بشر را در اولویت قرار دهید و از انسانیت حداقلی دست نکشید.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه