دریافت جریمه ۲.۵ درصدی از بدهکاران گاز
بر اساس لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای معوقات گاز بها ناشی از پرداخت پس از موعد جریمه تعیین شد. طبق لایحه بودجه ۱۴۰۴، روش محاسبه نرخ خوراک و سوخت گاز طبیعی به صنایع در سال ۱۴۰۴ مشابه سال ۱۴۰۳ میباشد. عواید ناشی از قانون مالیات بر ارزشافزوده بابت فروش داخلی گاز طبیعی برای تخصیص سازمان بابت یارانه گندم، آرد و نان هزینه میشود.
برای معوقات گازبها ناشی از پرداخت پس از موعد جریمه موضوع مادۀ (۱۹۰) قانون مالیات مستقیم (۲.۵) درصد ماهانه به ازای هر ماه محاسبه و از بدهکاران اخذ میگردد.
حق بیمه برق افزایش یافت
طبق بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ میزان حق بیمه برای سال ۱۴۰۴ افزایش یافته است.بر اساس بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در اجرای مواد (۲) و (۴) قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی حداکثر حق بیمه پایه سالانه هر واحد مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سال ۱۴۰۴ به مبلغ ۴۲۰ هزار تومان تعیین میشود که سهم مالکان به مبلغ سالانه حداکثر ۱۶۸ هزار تومان توسط وزارت نیرو با رعایت قوانین و مقررات از طریق درج در قبوض برق واحدهای مسکونی دریافت و بهحساب صندوق مذکور نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود.
مالکان واحدهای مسکونی تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و سایر افرادی که از پرداخت ناتوان هستند، از پرداخت این حق بیمه معافاند. در لایحه بودجه ۱۴۰۳، حداکثر حق بیمه پایه سالانه هر واحد مسکونی دارای انشعاب قانونی برق در سال ۱۴۰۳ معادل ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده بود که ۹۰ هزار تومان آن سهم مالکان بود.
هدفگذاری ترکیه برای ظرفیت ۴ برابری انرژی خورشیدی و بادی
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد این کشور برای، چهار برابر کردن ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی به ۱۲۰ مگاوات تا سال ۲۰۳۵ را هدف گذاری کرده و برای این منظور، به ۱۰۸ میلیارد دلار سرمایهگذاری دولتی و خصوصی نیاز دارد.
آلپ ارسلان بایراکتار در مراسمی برای اعلام نقشه راه ترکیه در زمینه انرژی تجدیدپذیر، اعلام کرد شرایط اولین مناقصه مناطق منابع انرژی تجدیدپذیر، هفته آینده اعلام خواهد شد.
بایراکتار گفت: وزارت انرژی سرگرم تغییرات مقررات فعلی برای سرمایهگذاریهای انرژی تجدیدپذیر و تشویق بخش خصوصی برای مشارکت بیشتر است.
در راستای تلاش برای افزایش ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر، وزارت انرژی ترکیه بر ۳۴ هزار مگاوات درخواستهای پیش مجوز و مجوز برای نیروگاههایی که هنوز به مرحله سرمایهگذاری نرسیده اند، متمرکز خواهد شد.
بایراکتار گفت: ما باید شتاب کنیم و روی ظرفیتی که در حال سرمایهگذاری است تمرکز کنیم. هدف ما این است که مدت زمان اخذ مجوز را از چهار سال، به دو سال کاهش دهیم.
وی همچنین اظهار کرد: از مجموع سرمایه گذاریهای لازم برای افزایش ظرفیت، حدود ۲۸ میلیارد دلار برای بهبود زیرساختهای انتقال، ساخت ترانسفورماتور و نصب شبکههای انتقال فشار قوی در سراسر کشور اختصاص خواهد یافت.
اگرچه ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی ترکیه در سالهای اخیر، رشد چشمگیری یافته است، فرآیند طولانی صدور مجوز و کمبود منابع مالی، مسائل کلیدی مورد توجه سرمایهگذاران بخش انرژی بوده است.
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرد این کشور مناقصه ای را برای تخصیص ۲ هزار مگاوات نیروگاههای بادی و خورشیدی در اوایل سال آینده برگزار خواهد کرد و طرح جدید، کف قیمت و تضمین خرید برق در بلندمدت را دربردارد که تامین مالی سرمایهگذاریها را آسانتر میکند.
ترکیه که دارای منابع اندک نفت و گاز طبیعی است، از سال ۲۰۰۵، سرمایهگذاریهای بخش خصوصی را در نیروگاههای تجدیدپذیر تشویق کرده تا هزینه واردات بالای خود را کاهش دهد و خود را از خطرات ژئوپلیتیکی مصون نگه دارد.
طبق دادههای موجود، نیروگاههای خورشیدی، بادی، زمین گرمایی و زیست توده که پس از سال ۲۰۰۵ شروع به کار کردند، به حدود ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده یا ۱۷.۷ درصد از کل ظرفیت نصب شده ملی در ۱۸ سال گذشته رسیدند.
بر اساس گزارش رویترز، در حالی که مصرف برق ترکیه در مدت ۲۰ سال، سه برابر شده است، پیشبینی میشود در سالهای آینده، به دلیل تغییر انرژی بلندمدت که شامل حذف سوختهای فسیلی در تولید برق است، با سرعت بیشتری افزایش یابد.