روایت «سی ان ان» از افزایش خودکشی سربازان اسرائیلی بازگشته از جنگ غزه
شبکه خبری «سی ان ان» در گزارشی با اشاره به گستردگی جنایات انسانی اسرائیل در غزه نوشت: افزایش میزان خودکشی در میان سربازانی که از جنگ غزه باز میگردند، نشاندهنده آسیبهای روانی جدی است که افراد درگیر در نسلکشی جاری در این باریکه تجربه میکنند.
در ادامه این گزارش آمده است: ارتش اسرائیل از هزاران سربازی که در جریان جنگ غزه به بیماریهای روانی ناشی از تروما (اختلال اضطراب پس از سانحه) یا PTSD مبتلا شده اند، مراقبت می کند. این در حالی است که بسیاری از این سربازان پس از بازگشت از غزه به دلیل ضربههای روحی، روانی ناشی از شدت جنایات علیه غیرنظامیان فلسطینی، اقدام به خودکشی می کنند.
این گزارش با اشاره به نامشخص بودن تعداد دقیق افرادی که در سرزمینهای اشغالی به دلیل خودکشی جان خود را از دست داده اند افزود: نیروهای دفاعی(جنگی) اسرائیل (IDF) آمار رسمی میزان خودکشی در میان نظامیان ارتش را ارائه نمیکنند.
سیانان با انتقاد از محدودیت اعمال شده از سوی اسرائیل در مورد دسترسی خبرنگاران خارجی به غزه تاکید کرد: این امر ثبت کامل رنج فلسطینیان یا حتی تجربیات سربازان اسرائیلی مستقر در باریکه غزه را دشوار می کند. با این حال سربازان بازگشته از جنگ به خبرنگار این شبکه گفتند که شاهد خشونتهایی بودهاند که جهان خارج هرگز نمیتواند عمق آن را درک کند.
بنابر گزارش سیانان، شرح حالی که این سربازان ارائه داده اند نگاهی کمتر پرداخته شده به نوعی وحشیگری است که منتقدان آن را «جنگ همیشگی» بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل میخوانند.
آرون برگمن، دانشمند علوم سیاسی در کینگز کالج لندن که به مدت شش سال در ارتش اسرائیل، از جمله در طول جنگ با لبنان در دهه هشتاد میلادی شرکت کرده است، گفت که جنگ غزه شبیه هیچ جنگ دیگری که اسرائیل در آن شرکت کرده نیست. وی افزود: اکنون به دلیل کاهش فشارها در مورد برچسب زدن جامعه، بحث در مورد اختلال اضطراب پس از سانحه (PTSD) و سایر مسائل مربوط به سلامت روان آسان تر از گذشته است، با این حال، سربازانی که از غزه بیرون می آیند «تجربیات خود را تا آخر عمر با خود خواهند برد»، چرا که برای بسیاری از آن ها، انتقال از میدان جنگ به زندگی عادی، به ویژه پس از جنگی که زنان و کودکان را هدف قرار می دهد، بسیار طاقت فرسا است.
برگن در سوالی تکان دهنده پرسید: آن ها چطور می توانند فرزندانشان را در رختخواب بخوابانند وقتی میدانند کودکانی را در غزه کشتهاند؟»
روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که بر اساس اطلاعات نظامی به دست آمده توسط این روزنامه، تنها بین ۷ اکتبر تا ۱۱ مه (۱۵ مهر ۱۴۰۳ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۰ سرباز اسرائیلی خودکشی کرده اند. این در حالی است که بیش از یک سوم افرادی که از غزه بازگشتهاند، مشکلات سلامت روانی دارند.
بخش توانبخشی وزارت دفاع اسرائیل در بیانیه ای در ماه اوت (مرداد)، اعلام کرد که هر ماه بیش از ۱۰۰۰ سرباز مجروح جدید برای درمان از غزه خارج می شوند که ۳۵ درصد از آنها از وضعیت روحی خود شکایت داشته و ۲۷ درصد به «واکنش ذهنی یا اختلال استرس تروماتیک پس از سانحه مبتلا هستند. این سازمان افزود که تا پایان سال، ۱۴ هزار سرباز مجروح احتمالاً برای مداوا بستری خواهند شد که انتظار میرود حدود ۴۰ درصد از آنها با مشکلات روانی روبرو باشند.
یکی از پزشکان ارتش اسرائیل در مصاحبه با سیانان گفت: برای هر واحد ارتش در حین و پس از استقرار در غزه یک افسر سلامت روان تعیین شده است، اما با این وجود، تأثیر جنگ همچنان ادامه داشته است. وی افزود: سربازان ۱۸ ساله اسرائیلی به طور ویژه از آسیب های روانی عمده ای در غزه رنج می برند، آنها اغلب گریه می کنند یا از نظر عاطفی بی حس به نظر می رسند.
یوزی بچور روانشناس و فرمانده واحد واکنش رزمی ارتش اسرائیل گفت: یکی از راههایی که ارتش به سربازان آسیب دیده کمک می کند تا زندگی خود را از سر بگیرند، تلاش برای «عادی کردن» تجربه وحشتناکی است که در غزه داشته اند. وی با اشاره به این که وضعیت افراد بازگشته از غزه عادی نیست، افزود: زمانی که سربازان اسرائیلی با علائم PTSD از غزه باز می گردند، نمی توانند پس از خشونتهایی که در آن جا دیدهاند به زندگی عادی بازگشته و حتی با فرزندانشان ارتباط برقرار کنند. ما سعی میکنیم این خشونتها را برای آن ها عادی و طبیعی جلوه دهیم.
سی ان ان در پایان نوشت: با گسترش جنگ اسرائیل به لبنان، برخی از سربازان اسرائیلی میگویند که از احضار دوباره به یک جنگ دیگر وحشت دارند. یکی از امدادگران ارتش اسرائیل که چهار ماه در غزه خدمت کرده بود گفت: بسیاری از ما از احضار دوباره به جنگ در لبنان وحشت داریم. خیلی از ما دیگر به دولت (کابینه نتانیاهو) اعتماد نداریم.
رسانه های صهیونیستی:
پهپاد حزبالله به اتاقخواب نتانیاهو اصابت کرد
چند روز پس از حمله پهپادی حزبالله لبنان به اقامتگاه نخستوزیر رژیم صهیونیستی، رسانههای این رژیم اذعان کردند که این پهپاد موفق شد که به اتاق خواب وی برسد.
به گزارش شبکه المیادین، رسانههای صهیونیستی در این باره فاش کردند: سیستم سانسور که برای مدت طولانی ورشکست شده است، حالا اجازه انتشار «راز برملا شده» آسیب به خانه نتانیاهو در نتیجه اصابت پهپاد را داده است.
این رسانهها همچنین فاش کردند: پهپادی که شنبه به اقامتگاه نتانیاهو در «قیساریه» رسید، دقیقاً به پنجره اتاق خواب نتانیاهو برخورد کرد.
رژیم صهیونیستی پس از آن اذعان به موفقیتآمیز بودن عملیات حزبالله کرد که مقاومت اسلامی لبنان امروز (سهشنبه) رسما مسئولیت حمله پهپادی به اقامتگاه نخستوزیر رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفت.
«محمد عفیف» مسئول روابط عمومی حزبالله لبنان در کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: حمله به منزل «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم اشغالگر در «قیساریه» توسط مقاومت لبنان صورت گرفت.
رسانههای صهیونیستی روز شنبه از هدف قرار گرفتن محل اقامت نتانیاهو توسط پهپاد حزب الله خبر داده و گفتند که آمبولانسهای زیادی همراه با نیروهای پلیس در مجاورت خانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی مستقر شدند.
در همین حال شبکه ۱۱ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این پهپاد از سمت لبنان و پس از پیمودن فاصله ۷۰ کیلومتری به صورت مستقیم محل اقامت نتانیاهو را هدف قرار داد و دود ناشی از انفجار آن، از فاصله دور قابل مشاهده بود.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع آگاه در دفتر نخست وریزی این رژیم اعلام کرد که در زمان اصابت این پهپاد، نتانیاهو و همسرش، در محل اقامتگاه خود در قیساریا حضور نداشتند.
پیشتر حزب الله لبنان روز جمعه در بیانیهای اعلام کرده بود که اتاق عملیات مقاومت اسلامی بر اساس رهنمودهای رهبری مقاومت، انتقال به مرحله جدید و تشدید رویارویی با دشمن اسرائیلی را اعلام میکند که در روزهای آینده خود را نشان خواهد داد.
حماس: کشتارهای غزه در سایه
سکوت نهادها و همدستی آمریکا رخ میدهد
جنبش حماس با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه، تاکید کرد: اگر سکوت و انفعال ساختار بینالمللی و همدستی آمریکا با رژیم صهیونیستی نبود، این کشتارها در شمال نوار غزه انجام نمیشد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در بیانیهای اعلام کرد: ارتش رژیم اشغالگر اسرائیلی به تلاشهای خود برای اجرای طرح جنایتکارانه «ژنرالها» در شمال نوار غزه ادامه میدهد و مدارس و بیمارستانها را محاصره میکند و دست به ارتکاب کشتارهایی علیه آوارگان میزند. این ارتش شنیعترین عملیات کوچ اجباری را به صورت زنده و مستقیم و مقابل دیدگان تمام جهانیان اجرا میکند.
حماس در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: ساختار بینالمللی باید اقدام فوری را برای متوقف کردن جنایات کوچ اجباری، پاکسازی نژادی و کشتارهایی که ارتش اشغالگر در شمال نوار غزه انجام میدهد، در پیش بگیرد.
به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، در شرایطی که تعداد شهدای غزه به ۴۳ هزار تن نزدیک میشود، این جنبش مقاومت فلسطین همچنین اعلام کرد: کشتارهای روزانه اسرائیل در شهر و اردوگاه جبالیا و منطقه بیت لاهیا و همینطور ویرانیهای گسترده و فراگیر، عملیاتهای کوچ اجباری و پاکسازی نژادی، همگی نقض فاحش تمامی قوانین و منشورها هستند.
حماس تاکید کرد: اگر سکوت و انفعال نهاد بینالمللی و همدستی دولت آمریکا با رژیم اشغالگر نبود، کشتارهای اسرائیل در شمال غزه رخ نمیداد.