روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر - شماره 4685

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر:

مطالبات تولیدکنندگان تجدیدپذیر صفر می‌شود


 رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته طی دو هفته آینه همه مطالبات تولیدکنندگان صنعت تجدیدپذیر پرداخت می‌شود.
به‌ گزارش کائنات، محسن طرزطلب در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت پرداخت بدهی تولیدکنندگان تجدیدپذیر، اظهار کرد: بدهی بزرگی به تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر نداریم، روزهای گذشته منابعی در اختیار ما قرار گرفت و عمده تولیدکنندگان بدهی خود را تا خردادماه دریافت کردند و امیدواریم تا دو هفته آینده تمام مطالبات تولیدکنندگان بخش تجدیدپذیر را پرداخت کنیم.
وی افزود: با اقداماتی که در گذشته رقم خورد عمده مطالبات پرداخت شده و اگر کسی مدعی است و طلبی دارد می‌تواند مراجعه کند تا آن‌ هم طی دو هفته آینده پرداخت شود.
رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای توسعه تجدیدپذیرها، اظهار کرد:  برای توسعه تجدیدپذیرها لازم بود که مجوزات خاصی را اخذ کنیم که شامل مجوز ساخت داخل، ارزآوری و سازمان برنامه بود که این اتفاق افتاد و امیدواریم بتوانیم از محل صندوق توسعه ملی بخشی از این پروژه‌ها را اجرایی کنیم. طرزطلب با اشاره به اعلام نارضایتی تولیدکنندگان برای عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها گفت: برای حل این مساله کارگروهی را ایجاد کرده‌ایم تا بتوانیم به‌صورت متمرکز کارها را پیگیری کنیم، این مشکلات را قبول دارم و در صدد رفع آن‌ها هستیم.

کاهش تولید نفت اوپک
به پایین‌ترین حد سال جاری
 نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در سپتامبر، با مختل شدن عرضه لیبی و پیشرفت‌ عراق در رعایت سهمیه کاهش تولید اوپک پلاس، به پایین‌ترین حد خود در سال جاری کاهش یافت.
به گزارش کائنات، بر اساس نظرسنجی ماهانه رویترز، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه میلادی گذشته، ۲۶.۱۴ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۳۹۰ هزار بشکه در روز کمتر از رقم بازنگری شده برای اوت است و لیبی، بیشترین کاهش تولید را در میان کشورهای عضو این گروه داشت.
کاهش تولید و صادرات لیبی که در بحبوحه بن بست میان جناحهای سیاسی بر سر کنترل بانک مرکزی روی داد، به افزایش قیمت نفت کمک کرد. طبق یافته های این نظرسنجی، لیبی بزرگترین کاهش عرضه به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز را در سپتامبر داشت. پس از حل اختلاف بر سر ریاست بانک مرکزی و پایان وضعیت فورس ماژور در میادین نفتی لیبی، تولید این کشور احتمالا بهبود خواهد یافت.
علاوه بر لیبی که ازمشارکت در کاهش تولید اوپک پلاس معاف است، بزرگترین کاهش تولید در عراق مشاهده شد که در تلاش برای بهبود پایبندی به سهمیه تولید تعیین شده توسط اوپک است. با این حال، طبق این نظرسنجی، تولید عراق همچنان ۹۰ هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه این کشور مانده است. طبق گزارش شرکتهای رصد نفتکش، نیجریه با کاهش صادرات، ۴۰ هزار بشکه در روز نفت کمتری تولید کرد.در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، تنها افزایش تولید در ایران مشاهده شد که از شرکت در توافق نفتی اوپک معاف است. ایران در چند سال گذشته، با وجود تحریم‌های آمریکا، صادرات خود را افزایش داده و به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسانده است. بر اساس گزارش رویترز، اوپک حدود ۱۳۰ هزار بشکه در روز بیشتر از هدف تعیین شده برای ۹ عضو تحت پوشش توافق محدودیت عرضه، نفت تولید کرد و عراق همچنان مسئول بخش اعظم این مازاد تولید است.

مذاکرات ترکیه و ونزوئلا برای همکاری نفتی و گازی
 وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه و معاون رئیس جمهور و وزیر نفت ونزوئلا درباره همکاری‌های احتمالی در تولید و اکتشاف نفت و گاز طبیعی گفت و گو کردند.
به گزارش کائنات، آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه با یادآوری تفاهمنامه‌ای که در زمینه نفت و گاز طبیعی که در ژانویه بین دو کشور در کاراکاس امضا شد، بر اهمیت گسترش همکاری‌ها تاکید کرد.
این وزیر ترکیه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: در جریان گفت‌وگوها در آنکارا، موافقت کردیم که در چارچوب این توافق، گام‌های قاطعی برداریم و همکاری‌های جدیدی در اکتشاف، تولید و تجارت نفت و گاز طبیعی داشته باشیم.
این نشست، به منزله یک گام مهم رو به جلو در همکاری‌های انرژی میان ترکیه و ونزوئلا است و هدف هر دو کشور، افزایش همکاری در بخش انرژی است.
بر اساس گزارش دیلی صباح، بایراکتار اوایل امسال، پس از دیدار با نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در کاراکاس، متعهد شد همکاری با ونزوئلا در انرژی و معدنکاری را عمیق‌تر کند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه