روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۰ مهر - شماره 4683

رئیس‌کل بانک مرکزی خبر داد؛

آغاز مذاکرات برای ایجاد کانال مالی مشترک بین کشور‌های اسلامی

  رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: مذاکره برای ایجاد کانال مالی مشترک محور اصلی مذاکرات در حاشیه اجلاس روسای بانک مرکزی کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) است.
به گزارش کائنات، محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه اجلاس روسای بانک مرکزی کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) گفت: هدف اصلی حضور در اجلاس بانک‌های مرکزی کشور‌های اسلامی که در استانبول ترکیه برگزار شده، بحث و گفتگو در خصوص توسعه روابط پولی و بانکی با کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) است. در کنار این اجلاس نیز با مسئولان بانک مرکزی کشور‌های عضو از جمله کشور ترکیه نیز مذاکراتی انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تجارت ایران با کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در ۶ ماه گذشته رشد خوبی داشته است، تصریح کرد: استفاده از روش‌هایی برای تسهیل انتقال پول برای گردشگران، تاجران و همچنین اتاق‌های پایاپای از دیگر موضوعاتی است که در این نشست پیگیری شد.
فرزین در ادامه بیان داشت: یکی دیگر از موضوعاتی که در این نشست مطرح شد استفاده از هوش مصنوعی است. در این زمینه ایران تجارب خوبی دارد و واحد هوش مصنوعی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده که در موضوعاتی مانند پولشویی، پیگیری معاملات مشکوک و... قابل استفاده است. در این موضوع هم از تجارب کشور‌های دیگر استفاده می‌کنیم و هم تجربه بانک مرکزی ایران ارائه خواهد شد.
رئیس‌کل بانک مرکزی درباره راه‌اندازی کانال مالی مشترک بین کشور‌های اسلامی و بهره‌گیری از پول ملی در مبادلات تجاری گفت: این موضوع تاکنون به صورت چند جانبه مطرح نشده، اما به صورت دوجانبه با اعضای کشور‌های عضو بریکس قبلاً مطرح شده و در نظر داریم با کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) نیز پیگیری و عملیاتی شود.
رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: استفاده از روش‌های جدید تسهیل انتقال پول برای گردشگران، تاجران و همچنین اتاق‌های پایاپای و مذاکرات دو و چند جانبه با روسای بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی به منظور ایجاد کانال مالی مشترک و بهره‌گیری از پول ملی در مبادلات تجاری، محور اصلی مذاکرات در حاشیه اجلاس روسای بانک مرکزی کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) است.
فرزین با بیان اینکه در حوزه تجارت و مبادلات با کشور ترکیه چشم انداز خوبی وجود دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکراتی که داشتیم قرار شد تا تیم‌هایی در سطح کارشناسی شکل گیرد و موضوعات مختلف بررسی شوند. یکی از پیشنهاد‌های مهمی که در این زمینه ارائه شد این بود که در معاملات میان دو کشور ایران و ترکیه به سمت ارز‌های محلی برویم و معاملات با ریال و لیر انجام شوند. این پیشنهاد مورد استقبال کشور ترکیه قرار گرفت.
وی در پایان تاکید کرد: در این گفتگو‌ها پیشنهاد‌های دیگری هم مطرح شد و قرار بر این شد تا پس از طی مراحل کارشناسی و به تناسب پیشرفت اقدامات صورت گرفته، اطلاع‌رسانی‌های لازم صورت گیرد.

ماجرای پیامک پرداخت وجه
برای نهضت ملی مسکن چه بود؟
  سرپرست معاونت مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران در پاسخ به خبری با عنوان «شوک دولت به متقاضیان نهضت ملی مسکن؛ پرداخت آورده ماهانه شد» توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، پروژه‌های ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن رباط کریم از اواسط پاییز سال گذشته؛ بدون عقد قرارداد تسهیلات بانکی و با تعهد به شهروندان برای شروع پروژه‌ها از سال گذشته آغاز شده‌اند. تا کنون اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، طی پنج پیامک در عرض یک سال گذشته،  جمعا ۲۸۰ میلیون تومان از متقاضیان طلب کرده که به طور میانگین فقط ۱۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است. پیامک سه روز پیش؛ پنجمین پیامک برای دریافت ۵۰ میلیون تومان وجه فصل پاییز بوده که برخی رسانه‌های مغرض آن را «پرداخت ماهانه» نامیدند که کذب است. علاوه براین پروژه مذکور بدون عقد قرارداد تسهیلات بانکی است اما رسانه‌های سخن‌چین مدعی تسهیلات شده‌اند که اساسا قراردادی برای آن وجود ندارد.
عبدالرضا غفوری معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: زمان دریافت آورده اعضا پروژه های ۵۴۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن رباط کریم از اواسط پاییز سال گذشته بوده و این اداره کل با توجه به عدم عقد قرار تسهیلات بانکی و تعهد به شهروندان برای شروع پروژه ها از سال گذشته به شرح ذیل پیامک واریز وجه برای متقاضیان ارسال کرده است:
۱-ارسال پیامک برای ثبت نام ۴۰میلیون تومان در زمان ثبت نام
۲-ارسال پیامک ۴۰ میلیون تومان دوم زمان شروع پروژه ها
۳-ارسال پیامک ۶۰ میلیون تومانی حدود بهمن
۴-ارسال پیامک ۴۰ میلیون تومان حدود اردیبهشت
۴-ارسال پیامک ۵۰ میلیون تومان حدود تیر ماه
۵-ارسال پیامک ۵۰ میلیون تومانی مهر ماه
مجموعا ۲۸۰ میلیون تومان
وی گفت: پیامک‌هایی که دو بار در یک فصل ارسال شده پیامک‌های پیگیری است، شایان ذکر است با وجود ارسال پنج مرحله پیامک به اعضا؛ متوسط واریزی اعضا تا کنون حدود ۱۵۰ میلیون تومان بوده و میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه ها ۱۲ درصد است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه