فجر انرژی، واحد آبشیرینکن نیممیلیون مترمکعبی احداث میکند
فجر انرژی خلیجفارس با همکاری صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در پی تأسیس واحد عظیم آبشیرینکن با ظرفیت روزانه ۵۰۰ هزار مترمکعب است.
به گزارش کائنات و بهنقل از شانا، با توجه به سیاستهای کلان حاکمیتی در زمینه مصرف آب صنایع، تغییرات حاصل شده در حجم بارش جوی و افزایش گرمای هوا بهویژه در جنوب کشور، حفظ و حراست از منابع آبی باید بهعنوان یک اولویت و ضرورت مهم در دستور کار صنایع آب قرار گیرد.
بیشتر آب موردنیاز صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی از شرکت فجر انرژی خلیجفارس تأمین میشود و با توجه به اینکه رودخانه کارون، منبع تأمین آب خام شرکت فجر انرژی است، کیفیت و کمیت آب این رودخانه در طی سالیان اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی، دستخوش تغییرات منفی شده و تداوم روند برداشت از آب کارون در آینده نزدیک، نهتنها تهدیدی برای این رودخانه و منابع آبی استان به شمار میرود، بلکه منجر به کاهش ظرفیت تولید آب شرکت فجر و بهتبع آن افزایش قیمت مصرفکنندگان خواهد شد. فجر انرژی خلیجفارس باهدف جلوگیری از مواجهه با تهدیدات قطعی و کمبود آب در آینده، کمک به شرایط زیستمحیطی جنوب استان خوزستان، کاهش مقدار برداشت آب از رودخانه کارون و لحاظکردن پدافند غیرعامل، به دنبال تأسیس و راهاندازی کارخانه آبشیرینکن با ظرفیت تولید نهایی روزانه نیممیلیون مترمکعب آب برای تأمین آب موردنیاز منطقه ویژه است. افزایش روزافزون صنایع در کشور، منجر به اولویت قرارگرفتن تا توسعه اقتصاد دریا محور شده و فجر انرژی نیز با پروژه احداث این تصفیهخانه به دنبال بهرهبرداری از بخشی از ظرفیت عظیم دریاها برای کشور است. با توجه به درنظرگرفتن سرانه مصرف صنایع پتروشیمی استفادهکننده از آبهای صنعتی شرکت فجر در افق اجرای همه طرحهای در حال ساخت، پیشبینی ظرفیت روزانه ۵۰۰ هزار مترمکعب آب میتواند نیاز فعلی و آتی مشتریان فجر را تأمین کند. برآورد هزینه احداث کارخانه آبشیرینکن بالغ بر ۳۴۰ هزار میلیارد ریال است و جانمایی و طرح توجیهی آن بهطور جامع از سوی مهندسان شرکت فجر آماده شده و با توجه به سرمایه موردنیاز آن، این اقدام مهم نیازمند همکاری همه ذینفعان و همچنین حمایت جدی از سوی نهادهای بالادستی است تا این طرح زیستمحیطی، اجرایی شود.
گفتنی است، رودخانه کارون از مهمترین و راهبردیترین رودخانههای کشور به شمار میرود و حیات بیش از ۲۰ شهرستان استان خوزستان پهناور به حیات آن گرهخورده است و اجرای این طرح مهم فجر انرژی خلیجفارس، میتواند آینده مطمئنتری را برای استان و منابع آبی آن رقم زند.
به علت توفان فرانسین؛
۳۰درصد از تولید نفت خلیج مکزیک متوقف است
تنظیمکننده انرژی فراساحلی آمریکا از توقف حدود ۳۰درصدی تولید نفت در این منطقه بهدلیل توفان فرانسین خبر داد. به گزارش کائنات و بهنقل از شانا، تنظیمکننده انرژی فراساحلی آمریکا اعلام کرد توفان فرانسین حدود ۳۰درصد از تولید نفت و ۴۰درصد از تولید گاز طبیعی را در خلیج مکزیک در آمریکا متوقف کرده است.
توفان فرانسین مناطق اصلی تولید نفت و گاز را در خلیج مکزیک در آمریکا درنوردید و با سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت (۱۶۱ کیلومتر در ساعت) به لوئیزیانا رسید. توفان اواسط هفته سبب شکستن درختان و آبگرفتگی مناطق ساحلی شد و برق چهار ایالت را قطع کرد. حدود ۳۷ هزار مشترک در لوئیزیانا برق نداشتند. اداره ایمنی و اجرای محیطزیست نیز اعلام کرد: نظرسنجی از تولیدکنندگان انرژی نشان داد تولید بیش از ۵۲۲ هزار بشکه نفت و ۷۵۵ میلیون فوتمکعب گاز طبیعی همچنان متوقف بود. براساس برآوردهای این نهاد، مجموع کاهش تولید فراساحلی نفت خام و گاز طبیعی بهدلیل توفان فرانسین در هفته جاری بهترتیب به یکمیلیون و ۸۲۰ هزار بشکه و ۴ میلیارد و ۱۲۰ میلیون فوتمکعب رسید. بنا بر اعلام تنظیمکننده انرژی فراساحلی آمریکا، کارگران انرژی ۵۲ سکوی نفت و گاز را تخلیه کرده بودند که حدود ۱۴درصد از کل سکوها و کمتر از ۱۷۱ سکوی فراساحلی تخلیهشده در هفته گذشته بود. شرکت شورون اعلام کرد که فعالیت دو سکوی جک/ استی مالو و بیگفوت بهدلیل اختلال در واحد تولید گاز خشکی کاهش یافته است و پس از رفع مشکل، تولید کامل در این دو سکو از سر گرفته میشود. این شرکت که دومین تولیدکننده بزرگ نفت در آمریکاست، اعلام کرد به بازگرداندن کارگران و ازسرگیری تولید نفت در سکوهای انکر و تاهیتی که پیش از توفان فرانسین تعطیل شده بودند، ادامه میدهد. به گفته شورون، ارزیابیهای اولیه نشان میدهد هیچیک از این دو سکو خسارت قابل توجهی ندیده است.