روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ شنبه ۲۴ شهريور - شماره 4671

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خبر داد؛

رشد ۲۱۰ درصدی ترانزیت ریلی در بندر شهید رجایی

  مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: ترانزیت ریلی در پنج ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۱۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش کائنات و به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، حسین عباس‌نژاد در تشریح عملکرد پنج ماهه بخش ریلی بندر شهید رجایی با اشاره به افزایش ۲۱۰ درصدی در حوزه ترانزیت ریلی اظهار کرد: این بندر با ثبت عملکرد دو میلیون و ۱۴۳ هزار و ۵۶۹ تنی تخلیه و بارگیری از واگن نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۵.۲۲ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: این بندر به عنوان بزرگترین بندر تجاری و دروازه تجارت بین‌المللی کشور در راستای ایفای نقش حیاتی خود در فرایند گردش کالا و تجارت با انجام اقداماتی از جمله تخصیص خطوط ریل اختصاصی برای تخلیه مواد نفتی، کود پتاس و مواد فله و معدنی، راه‌اندازی گمرک ریلی موفق به ثبت عملکرد ۴۵۵ هزار و ۱۳۹ تُن تخلیه و بارگیری کالاهای ترانزیتی شده است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ادامه داد: این بندر با ثبت عملکرد دو میلیون و ۱۴۳ هزار و ۵۶۹ تنی تخلیه و بارگیری از واگن نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۵.۲۲ درصدی داشته است.    عباس‌نژاد همچنین یکی از طرح‌های مهم در بندر شهید رجایی را توسعه راه‌آهن و تقویت اتصال ریلی شامل خطوط و ایستگاه مانوری اعلام کرد.
وی در بخش دیگری میزان جابه‌جایی کالای اساسی از طریق خطوط ریلی بندر شهید رجایی در پنج ماهه امسال را نیز چهار هزار و ۷۸۴ تُن اعلام کرد که عمده‌ترین این کالاها گندم است که از طریق شبکه ریلی از مبدا بندر شهید رجایی به سراسر کشور حمل شده است.
گفتنی است؛ بندر شهید رجایی با طول خط ریلی ۶۴ کیلومتر، ظرفیت پذیرش، تخلیه و بارگیری انواع کالاها را دارد. ۱۸ محوطه اختصاصی ریلی نیز در این بندر فعال است.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد؛
تشکیل دفتر حسابرسی سیستمی
و ریسک و تمکین مالیاتی
 رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور از تشکیل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی در این سازمان به منظور تکمیل زنجیره ارائه خدمات مالیاتی فناورانه و محاسبه و مطالبه مالیات به صورت سیستمی خبر داد.
به گزارش کائنات، سید محمدهادی سبحانیان، رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی گفت: با تشکیل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی و ایجاد ساختار مربوطه در سازمان امور مالیاتی کشور، گامی دیگر برای دستیابی به هدف تسهیل و تسریع پیشبرد امور مؤدیان در ارائه خدمات مطلوب مالیاتی و هوشمندسازی نظام مالیاتی برداشته شد.  وی با اشاره به «بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور» مبنی بر «هوشمندسازی نظام مالیاتی بویژه جایگزینی سازوکارهای سیستمی و هوشمند به جای تشخیص مبتنی بر نظر ممیزین مالیاتی و افزایش یک واحد درصدی نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی و رسیدن آن به ۱۰ واحد درصد در انتهای برنامه هفتم»، بر ایجاد دفتر حسابرسی سیستمی در تحقق این امر تاکید کرد.
سبحانیان افزود: تعیین قواعد حسابرسی سیستمی و صدور اوراق تشخیص یا قطعی سیستمی، تعیین و بازنگری شاخص‌های ریسک، تعیین قواعد به‌کارگیری داده‌ها در تهیه اظهارنامه پیش فرض در همه منابع مالیاتی، تولید اظهارنامه برآوردی سیستمی در تمامی منابع مالیاتی و تهیه و بازبینی فرایندهای عملیاتی موردنیاز در سامانه‌های مالیاتی از جمله وظایف دفتر مذکور بشمار می‌روند.
گفتنی است بخشنامه تهیه و تنظیم لایحه قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور یکم شهریورماه از سوی رئیس جمهور به همه دستگاه ها ابلاغ شده است.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن:
۵۰ هزار هکتار زمین
در محدوده شهرهای کشور تامین شده است
  مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: بر اساس سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی تاکنون ۵۰ هزار هکتار زمین در محدوده شهرهای کشور تامین شده است.
ارسلان مالکی مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه چراغ راه ما برای انجام وظایف‌مان در سازمان است، افزود: برای اجرای این قانون اقدامات خوبی در سطح کشور انجام شده است. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر اینکه اولویت اصلی این سازمان در سال جاری اجرای پروژه‌های آماده‌سازی در کشور است، تصریح کرد: طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی متعهد به اجرای عملیات آماده‌سازی اراضی و سپس واگذاری آنها به مردم هستیم و عملیات آماده سازی حدود ۲۹ هزار هکتار زمین در کشور در حال اجراست. وی بار دیگر بر تعهد سازمان متبوعش به اتمام پروژه‌های مسکن مهر اشاره کرد و گفت: مردم سال‌هاست در انتظار اتمام طرح مسکن مهر هستند و تنها در استان خوزستان بیش از ۷۷ هزار واحد مسکن مهر اجرا شده که بیش از ۶۰ هزار واحد آن به متقاضیان تحویل شده و ۱۴ هزار واحد تحویل نشده باقیمانده که باید هرچه سریع‌تر به پایان برسند. مالکی با توضیح اینکه هدف از انجام این سفر استانی، پایش اقدامات اداره کل راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن بوده است، ادامه داد: در این سفرها از نزدیک مشکلات استان در اجرای پروژه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که نیاز به تصویب یا تسهیل موضوعی باشد، این امر به سرعت انجام می‌شود.

امکان خرید و فروش قانونی طلا
در بستر آنلاین فراهم شد
 پس از حدود دو ماه از رونمایی سامانه هوشمند معاملات طلا، مجری این طرح اعلام کرد که امکان خرید و فروش قانونی طلا در بستر آنلاین و بصورت ۲۴ ساعته، با مجوز و نظارت وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی فراهم شده است.
به گزارش کائنات، اوایل مرداد ماه بود که نخستین سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها رونمایی شد؛ این سامانه بستری را ایجاد می‌کند تا به واسطه آن مردم معاملات طلا را با حضور یک ناظر دولتی انجام دهند و در هرساعت از شبانه‌روز خرید و تحویل طلای خود را انجام دهند.
در مسیر معاملات برای خریدار یا فروشنده، پیامک فعال‌سازی ارسال می‌شود و همین پیامک سبب می‌شود سکو نتواند خالی‌فروشی انجام دهد. نگهداری طلا در یک انبار صرفاً با اجازه پلتفرم قابل بازگشایی و برداشت نیست و بانک ناظر نیز بایستی آن را تایید کند. به این شکل جز سامانه و مردم یک ناظر سوم دیگر نیز وجود دارد که بر فرآیند نظارت خواهد کرد.
حال عبدالرضا عسگرخانی، مجری طرح خرید و فروش طلا در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها از فراهم شدن امکان خرید و فروش ۲۴ ساعته طلا خبر داده و گفت: اقشار مختلف جامعه دغدغه حفظ ارزش دارایی‌های خود را دارند؛ فلذا وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاه‌های اقتصادی و نظارتی، «سامانه سندباکس خرید، فروش و انبارداری فلزات گرانبها» را تدوین کرد. این سامانه شرایطی را فراهم کرده تا افراد به راحتی، با اطمینان و به صورت قانونی طلا را در وزن‌های مختلف تهیه و در صورت نیاز به صورت شمش، آنلاین خریداری کنند.
وی افزود: در این روش شرایطی فراهم شده که افراد بتوانند از خانه و محل کار خود با موبایل یا کامپیوتر معامله آنلاین طلا انجام دهند و در هر زمانی طلا پس‌انداز کنند و در صورتی که نیاز آن را تحویل گیرند. مجری طرح خرید و فروش طلا، تصریح کرد: این سامانه اولین و فعلا تنها مجموعه‌ای است که توانسته مجوزهای لازم برای فعالیت در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبهای وزارت صمت را به همراه اینماد آن، دریافت کند؛ این امکان برای سایر مجموعه‌ها  نیز وجود دارد که از خدمات انبار هوشمند بهره‌مند شوند.
*اقدامات انجام شده برای نگرانی معامله آنلاین طلا
عسگرخانی در واکنش به ایجاد شائبه‌های مطروحه پیرامون معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، اظهار کرد: با توجه تقاضای موجود برای خرید و فروش طلا و فلزات گرانبها در بستر فضای مجازی و خارج از چهارچوب‌های سنتی، سندباکس فلزات گرانبها  به صورت قانونی در کشور طراحی شد تا اتفاقات تلخی همچون سکه ثامن تکرار نشود. در دوره‌ای که تکنولوژی و فضای مجازی بخشی از زندگی مردم شده است دیگر نمی‌توان مردم را به تبعیت از روش‌های خرید و فروش سنتی مجبور کرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه