روزنامه کائنات
2

سیاسی

۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد - شماره 4647

نسل امروز با فرهنگ دفاع مقدس غریب است


 مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: امروز با جنگ روایت‌ها روبرو هستیم و دشمنی که قصد تحریف مفاهیم دفاع مقدس را دارد.
نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قطعا برای بازنمایی حوادث تاریخی دفاع مقدس و شناخت مردم از آن ایام، خادمان پیروزی دفاع مقدس و شخصیت های بی نظیر دفاع مقدس نیازمند روایت از آن ایام هستیم. روایت تنها به معنای روایت لسانی و کلامی نیست، بلکه روایت باید به‌معنای استفاده از ظرفیت‌های هنر در شئون مختلف خودش توسعه یابد.
 وی افزود: موزه دفاع مقدس ظرفیت مناسبی برای ارائه موضوعات دفاع مقدس بوده که قالب های هنری در آن نهفته است. زحمات زیادی بابت این موضوعات در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کشیده شده است. همچنین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در برخی از استان ها راه اندازی شده و در برخی دیگر درحال توسعه است. همچنین راهیان نور از جمله ظرفیت های حوزه دفاع مقدس است که می توان از آن برای شناخت این حوزه بهره مند شد.
 مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه گفت: استفاده از اسناد و مدارک مختلف و کتاب های حوزه دفاع مقدس بخش دیگری از ظرفیت هایی است که می توان مردم و به ویژه جوانان و نسل امروز را آشنا کرد. آشنایی و روبرو شدن آنها با مسائل دفاع مقدس منجر به آشنایی با زیبایی های ملت ایران می شود و آنها می توانند بیشتر با مسائل دفاع مقدس انس یابند. شاید مهم ترین بخش تغییر رفتار را در این حوزه بتوانیم داشته باشیم.
 سردار ادیبی در پاسخ به این پرسش که چه‌چیزی باعث می‌شود نسل امروز با فرهنگ دفاع مقدس غریب باشد، گفت: باید در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل امروز باید تلاش بیشتری کنیم. این موضوع مبنی بر اینکه جوانان ما از مفاهیم انقلاب و دفاع مقدس کم اطلاع هستند، نشان می دهد شاید جوانان ما علاقه مند به این حوزه باشند اما ما در بخش هایی همت کمتری داشته ایم و باید در این زمینه همت مضاعف تری داشته باشیم. همه متولیان امر باید در انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل جوان همت کنند تا در جنگ روایت ها برتری یابیم.
 وی افزود: امروز با جنگ روایت ها روبه رو هستیم و دشمنی که قصد تحریف دارد. ما نباید سبب فراموش آن وقایع و ایام دفاع مقدس شویم و باید به واسطه ظرفیت های بی نظیری که داریم، اقدامات مناسب را انجام دهیم تا مردم به ویژه نسل جوان با این فرهنگ دفاع مقدس بیشتر آشنا شوند. بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری اگر در جنگ روایت ها موفق شویم، در بخش های مختلف می توانیم موفقیت صدچندان و مضاعفی داشته باشیم.
 مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: متولیان امر باید اقدامات صدبرابری داشته باشند تا ظرفیت های حوزه دفاع مقدس به راحتی در مراکز مختلف در اختیار اقشار مختلف مردم قرار بگیرد. در این زمینه می توان به گنجاندن درس دفاع مقدس در مدارس در زمان دولت شهید رئیسی اشاره کرد. بنظر می رسد تدریس درس دفاع مقدس در دانشگاه ها باید الزامی شود تا جوانان حرف های ما را بشنوند. البته راهیان نور و بازدید از موزه ها هم می تواند سبب شود تا اقشار مختلف مردم مفاهیم دفاع مقدس را لمس کنند و بیشتر با این مفاهیم آشنا شوند.
 وی درباره این‌که موزه دفاع مقدس، چه برنامه هایی را برای جذب نسل امروز در انتقال مفاهیم دفاع مقدس دارد، گفت: ما در این موزه متناسب با مخاطبان و سنین مختلف در حال تغییراتی هستیم. ایجاد بخش های جدید موزه یکی از این برنامه ها به شمار می رود که متعاقبا اطلاع رسانی می شود. هم اکنون درحال تکمیل این بخش ها هستیم. همچنین در یکی از بخش های موزه، دستاوردهای مربوط به دستاوردهای بزرگ علمی، نظامی و صنعتی ایجاد شده که درحال تکمیل است.
 سردار ادیبی در پایان گفت: هم اکنون در حال طرح ریزی و اجرای یک سری از اقدامات هستیم که بتوانیم در حوزه دفاع مقدس با جوانان در ارتباط باشیم. در این زمینه می توان به بازی هایی اشاره کرد که به شناخت حوزه دفاع مقدس کمک می کند. به زودی اجرای این اقدامات آغاز می شود و دانش آموزان و جوانان می توانند از طریق این جذابیت ها با مفاهیم دفاع مقدس آشنا شوند.


کشیش کلیسای شرق آشوری:
آزادی بیان در فرانسه دستمایه توهین
 به مسیحیت شد
  فرانسه در افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس سعی داشت که متفاوت عمل کند، اما این‌بار اقدام پاریس باعث خشم و انزجار بسیاری از مردم جهان شد.
پس از عادی نشان دادن همجنسگرایی آن هم با استفاده از ابزار هنر، بازآفرینی تابلوی «شام آخر» در قالب نمایش توسط درگ کویین‌ (مرد زن‌پوش) و رقصنده‌ها تیر خلاصی بر توهین به مقدسات مسیحیان در المپیک ۲۰۲۴ پاریس به شمار می‌رود.
بر همین اساس کلیسای کاتولیک فرانسه طی بیانیه‌ای ضمن ابراز تأسف از این اقدام، آن را «جهل مطلق نسبت به مفاهیم آزادی و کرامت انسانی» عنوان کرد. همچنین کلیساهای آشوری و کلداتی تهران در محکومیت حرکات شنیع در این مراسم، آن را «اثبات دیگری بر این واقعیت که کشورهای غربی، هیچ احترامی حتی برای دین و آیین اجدادی خود ندارند،» دانست.
کشیش کلیسای شرق آشوری تهران یوبالیت الدو با اشاره به اینکه ورود شخصیت‌های نامتعارف همجنسگرا در افتتاحیه المپیک در پاریس موجی از انزجار را نه تنها در بین مسیحیان بلکه آزادی‌خواهان جهان به همراه داشت، می‌گوید: تصویر شام آخر که توسط لئوناردو داوینچی نقش بسته شده است، بر اساس آموزه‌های عیسی مسیح است قلب و روح همه مسیحیت در این تصویر خلاصه می‌شود، چرا که عیسی بدنش را تک پاره می‌‍کند و برای گناه بشریت روی صلیب می‌رود.
وی با محکوم کردن اقدام فرانسه در توهین به مقدسات مسیحیت می‌افزاید: در قرن ۲۱ که همه به دنبال آزادی بیان هستند، یک عقیده و مسلکی که میلیاردها نفر به آن ایمان و اعتقاد دارند، از طریق افرادی که ادعای آزادی بیان و حقوق بشر دارند، به سخره گرفته می‌شود. فرانسه آزادی بیان را دستمایه توهین به مقدسات قرار داده است. کلیسای شرق آشوری این حرکت و هر اقدامی که به عقیده دیگران توهین کند، محکوم می‌کند.
کشیش یوبالیت الدو با اشاره به قرآن‌سوزی در سوئد یا توهین به پیامبر اسلام در نشریه شارلی ابدو می‌گوید: این چنین اقداماتی علیه یک عقیده و مذهب و دین است. پولوس رسول در کتاب غلاطیان می‌گوید که «بر اساس آزادی ما حق نداریم تفکرات دیگران را تمسخر کنیم.» خوشبختانه کلیساهای آشوری تهران در حرکات شنیع افتتاحیه المپیک بیانیه صادر و چنین حرکاتی را محکوم کرد.
وی می‌افزاید: ما در کشوری به نام سرزمین بزرگ ایران زندگی می‌کنیم که در قانون اساسی آن هم آمده که کسی حق ندارد به افکار دیگران توهین کرده یا سخره بگیرد. ما آشوریان مسیحی سال‌هاست که زبان، آیین و مسلک خود را حفظ کردیم که این نمونه بارز آزادی قومی در ایران است. باید جهان ایران را الگوی خود قرار دهد، اما متأسفانه با تبلیغات رسانه‌های استکبار جهانی، این امر نادیده گرفته می‌شود و امپریالیسم، اجازه نمی‌دهد که آزادی در ایران به جهانیان نشان داده شود. کشیش یوبالیت الدو با بیان اینکه جهان مسیحیت باید قدم مهم‌تری درباره محکومیت اقدام جدید پاریس داشته باشد، می‌گوید: سردمداران مسیحیت با محکوم کردن المپیک یا عدم حضور در این رویداد باید گام بزرگی برمی‌داشتند تا دیگر نه تنها پاریس، لندن و اروپا بلکه سایر جهانیان هم جرات نکنند تا به هر دین و آیینی توهین کنند. وی با اشاره به اینکه متأسفانه واکنش‌ها نسبت به اقدام شنیع فرانسه در افتتاحیه المپیک ۲۰۲۴ در حد بیانیه و سخنرانی خلاصه شد که کافی نیست، تصریح می‌کند: این چنین اقداماتی بنیان خانواده را به خطر می‌اندازد. آنها با ابزار هنر، هنری دیگر یعنی شام آخر که برای ما تقدس دارد، به راحتی در چشم جهان به سخره گرفتند.
کشیش یوبالیت الدو به واکنش ترامپ درباره افتضاح در المپیک ۲۰۲۴ اشاره کرده و می‌گوید: جامعه شرقی نباید خود را با اظهار نظر سیاستمداران گول بزند. ترامپ و آمریکایی‌ها مسیحی هستند، اما واکنش ترامپ یک اقدام انتخاباتی است. چرا که بر اساس قوانینی که در امریکا وضع شده، دیگر مسیحیت و اسلام و سایر مذاهب و ادیان معنایی ندارد. آنها با قانونی بودن همجنسگرایی، بنیان خانواده را هدف قرار دادند.
وی با بیان اینکه فرانسه نشان داد که همواره سعی در تخریب ادیان و مذاهب دارد، می‌افزاید: وقتی روسیه و اوکراین با هم جنگ می‌کنند، در المپیک روسیه حذف می‌شود، اما رژیم صهیونیستی که در یک سال اخیر هزاران کودک و زن را در غزه قتل و عام کرده، به راحتی در المپیک حضور می‌یابد، قابل تأمل است و دیگر مواضع آنها به روشنی مشخص است.
کشیش یوبالیت الدو می‌گوید: امیدواریم در همه جهان صلح برقرار باشد و بتوانیم با عقاید و رنگ متفاوت کنار هم زندگی زیباتری داشته و با عقاید یکدیگر کنار بیاییم تا انسانیتی که خدا در قلب ما قرار داد، به نسل بعد منتقل کنیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه