روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۲ تير - شماره 4626

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد؛

افزایش ذخایر ارز و طلای کشور


 رئیس‌کل بانک‌مرکزی گفت: یکی از اهداف اساسی ما افزایش ذخایر ارزی بانک مرکزی بوده و اطمینان می‌دهم که ذخایر آزاد ارزی و ذخایر طلای بانک مرکزی در حال افزایش است.
به گزارش کائنات، محمد رضا فرزین اظهار کرد: با ایجاد مرکز مبادله، ارز کالاهای اساسی را با نرخ ۲۸۵۰۰ بر اساس مصوبه مجلس و تامین ارز سایر کالاها را با نرخی در یک کانالی که متغیر و شناور است تامین کرده‌ایم تا تعادل بنگاه‌های تولیدی به هم نریزد.
وی افزود: طبق آمار رسمی، هر سال میزان تخصیص و تامین ارز به بخش تولید افزایش یافته است. به گفته فرزین، با راه‌ افتادن مرکز مبادله تسلط بیشتری بر بازار ارز داریم و بهتر توانستیم ارز اختصاص دهیم و قیمت ارز را کنترل کنیم. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: وقتی تورم کنترل شده و کاهش پیدا کرده بخشی از آن به دلیل موفقیت سیاست ارزی بوده است.
وی گفت: وقتی رشد محقق شده و رشد تشکیل سرمایه افزایش پیدا کرده یعنی ارز لازم برای تشکیل سرمایه به خوبی تخصیص داده شده است.

حراج شمش طلا
به هفته دیگر موکول شد
  طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلا، سی و ششمین حراج شمش طلا با هدف افزایش میزان عرضه شمش به تاریخ یکشنبه ۱۷ تیرماه موکول شد.
به گزارش کائنات، با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته جهت افزایش میزان عرضه شمش طلا و با هدف پاسخگویی به نیازهای متقاضیان، برگزاری سی و ششمین جلسه حراج شمش طلای این مرکز در روز سه شنبه ۱۲ تیرماه لغو و به روز یکشنبه ۱۷ تیرماه موکول و اطلاعات آن بزودی از طریق سایت مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتشر خواهد شد.
گفتنی است؛ طی ۳۵ جلسه حراج شمش طلا از سوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در مجموع ۵۸۱۴ کیلوگرم شمش طلا استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار، معامله و خریداری شده است.

مرکز مبادله ارز و طلا اعلام کرد؛
تامین 5/17 میلیارد دلار
برای واردات
 بر اساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلا، از ابتدای سال جاری ۱۷.۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا تامین شده که سهم صنایع از این میان ۹.۹ میلیارد دلار است.
به گزارش کائنات، طبق اعلام مرکز مبادله ارز و طلا ایران، از اول فروردین تا نهم تیرماه ۱۴۰۳، مبلغ ۱۷ میلیارد و ۵۸۳ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است
بر این اساس، برای کالاهای اساسی سه میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار، ‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۹ میلیارد و ۹۶۷ میلیون دلار و برای خدمات ۳۵۰ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات سه میلیارد ۲۸۵ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
همچنین، برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی سه میلیارد و ۲۵۹ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۲۱ میلیون دلار و در مجموع سه میلیارد و ۹۸۰ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز با نرخ 28 هزار و 500 تومان با هدف حمایت از مصرف کنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزان‌تر پرداخت شد.
مطابق این گزارش؛ تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل یک میلیارد و ۳۰۷ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل یک میلیارد و ۴۷۷ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۶۶۱ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۸۱۱  میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۴۴۴ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه‌ها همچنین به ترتیب ۷۵۵، ۱۵۵، ۶۱۶، ۶۳۰ و ۲۹ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده‌اند. علاوه بر این، پنج میلیارد و ۲۶۷ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۹۸ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

اعضای جدید هیأت‌مدیره بانک سینا معرفی شدند
  مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده بانک سینا(سهامی عام) به منظور انتخاب اعضای جدید هیأت‌مدیره این بانک برگزار شد. به گزارش کائنات، در این مجمع با رأی اکثریت سهامداران، اعضای جدید هیأت‌مدیره بانک سینا انتخاب شدند.
بر این اساس، محسن خدابخش، علی ابدالی، هاشم آقازاده، اکبر جلیلی و احمد سلمانی آرانی به عنوان اعضای اصلی هیأت‌مدیره بانک سینا برگزیده شدند. همچنین در این مجمع، چنگیز مروج و فرهاد متین‌نفس نیز به عنوان دو عضو علی‌البدل هیأت‌مدیره بانک سینا انتخاب شدند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه