روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۳ شنبه ۹ تير - شماره 4623

انتشار «جوکر» جدید با حضور بانوان بعد از ایام محرم


 بعد از گذشت سه سال از آغاز انتشار برنامه «جوکر» احسان علیخانی، فصل جدید این برنامه این‌بار با حضور بانوان بعد از ایام سوگواری محرم در شبکه نمایش خانگی منتشر خواهد شد.
با پایان قسمت آخر جوکر در هفته پیش رو موقتا پرونده این فصل از برنامه احسان علیخانی در شبکه نمایش خانگی بسته می‌شود تا فصل جدید این برنامه با حضور بانوان برای انتشار بعد از ایام محرم آماده شود.
این برنامه در مقطعی به دلیل پخش به دلیل حضور صرف مردان با واکنش‌هایی همراه بود؛ با این حال احسان علیخانی در پایان فصل اول «جوکر» درباره دلیل غیبت زنان در این برنامه این چنین توضیح داده بود: «اگر شرایطش فراهم باشد و اجازه‌اش صادر بشود کاملا آمادگی این کار را داریم. موانع و محدودیت‌ها زیاد هست و فضا پر از سوتفاهم‌هایی است که هیچ‌کدام از ما به آنها فکر نکردیم. اگر مخاطب بداند چقدر چهارچوب‌های ما محدود است ما را می‌بپذیرد. یک کم چهارچوب‌ها را باز کنند خیلی کارها می‌شود کرد.»
علیخانی سرانجام در این فصل از شرکت‌کنندگان زن برای حضور در این رئالیتی‌شو دعوت کرده و بر اساس تصویر منتشر شده از سوی شرکت‌گنندگان؛ ژاله صامتی، ناهید مسلمی، سوسن پرور، نرگس محمدی، الیکا عبدالرزاقی، رویا میرعلمی، گیتی قاسمی و متین ستوده شرکت‌کنندگان تازه این برنامه خواهند بود.
در فصلی که منتشر شد «جوکر» تا قسمت سوم با اقبال مواجه شده و در عین حال انتقادهای جدی نسبت به برخی شوخی‌های آن شکل گرفت؛ برنامه‌ای که کودکان و نوجوانان نیز جزو مخاطبانش هستند.
بازیگرانی چون محمدرضا علیمردانی، سید جواد رضویان، نیما شعبان نژاد، نصرالله رادش، بهرنگ علوی، امیرحسین رستمی، هادی کاظمی و مجید مظفری در این فصل «جوکر» حضور داشتند.

«هشام مطر» برنده جایزه جورج اورول شد
 سومین رمان نوشته هشام مطر نویسنده برنده پولیتزر با عنوان «دوستان منر» بر اساس رویدادی از سال ۱۹۸۴ و تیراندازی به سوی معترضان در سفارت لیبی در لندن، برنده جایزه جورج اورول برای داستان‌های سیاسی شد.
«متیو لونگو» نیز برنده جایزه جورج اورول ادبیات غیرداستانی برای کتابی با عنوان «پیک نیک» شد که درباره گروهی از فعالان مجارستانی است که یک مهمانی تابستانی را در نزدیکی مرزهای نظامی اتریش در اوت ۱۹۸۹ برپا کردند و در طول مهمانی، ۶۰۰ نیروی آلمان شرقی به این آن حمله کردند، رویدادی که به عنوان یک تسریع کننده برای سقوط دیوار برلین تلقی می‌شود.
«هشام مطر» و «متیو لونگو» که به ترتیب برنده جایزه ادبیات سیاسی داستانی و غیرداستانی شدند، هر کدام ۳۰۰۰ پوند در مراسمی در کانوی هال لندن دریافت کردند.
 «الکساندرا هریس» نویسنده و رئیس هیات داوران جایزه جورج اورول در بخش داستانی، گفت: رمان «دوستان من» یک رویداد واقعی از سال ۱۹۸۴ است، زمانی که مقامات به سوی معترضان در سفارت لیبی در لندن آتش گشودند. واکنش هشام مطر به آن تیراندازی ها، مراقبه ای پایدار در مورد تبعید و دوستی، عشق و دوری است که در هر صفحه عمیق تر می شود و لایه های هایی از خاطره و تجربه را شامل می شود».
به گزارش گاردین، «هشام مطر» نویسنده لیبیایی_امریکایی در سال ۲۰۱۷ جایزه معتبر پولیتزر را برای کتاب خاطراتش با عنوان «بازگشت» کسب کرد که روایتی از سفر نویسنده برای کشف اتفاقاتی است که برای پدرش که در ۱۹ سالگی توسط ماموران قذافی ربوده شده است را شرح می‌دهد. اولین رمان نوشته این نویسنده با نام  «در کشور مردان» هم در فهرست نهایی جایزه بوکر ۲۰۰۶ قرار گرفت.
از برندگان پیشین جایزه داستان سیاسی جورج اورول می‌توان به علی اسمیت، کولسون وایتهد و کلر کیگان اشاره کرد.
جایزه سه‌هزار پوندی «جورج اورول» که در سال ۱۹۹۳ راه‌اندازی شده‌، سالانه به نویسندگانی تعلق می‌گیرد که با آثارشان به آرمان‌های «جورج اورول» نزدیک‌ترند و آن تبدیل کردن ادبیات سیاسی به اثری هنری است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه