روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۳ شنبه ۲ تير - شماره 4618

سرانه مصرف انرژی چین از اروپا بیشتر شد


  «موسسه انرژی» در گزارش «بررسی آماری انرژی جهان»، اعلام کرد سرانه مصرف انرژی چین، نسبت به اروپا، بیشتر شده است.
تغییرات در رده‌بندی مصرف انرژی، تحت تاثیر تقاضای بزرگتر بخش صنعتی اقتصاد چین بوده است. همزمان، تقاضا برای انرژی از سوی تولیدکنندگان صنعتی در اروپا، به دلیل قیمت‌های بالا، کاهش پیدا کرده است.
«موسسه انرژی» در گزارش خود اشاره کرد:‌ هر چند مصرف انرژی افزایش یافته، اما شدت کربن آن کاهش داشته است. نویسندگان این گزارش خاطرنشان کردند چین در ساخت نیروگاه‌های زغال سوز جدید پیشرو است، اما همزمان، در افزایش ظرفیت نیروی بادی و خورشیدی هم پیشرو بوده است. این افزایش‌ ظرفیت‌ها در چین، در سال گذشته، از مجموع ظرفیت جدید نیروی بادی و خورشیدی که باقی جهان اضافه کرد، فراتر رفت و به روند نزولی شدت انتشار کربن منتهی شد.
از سوی دیگر، چین در بیش از نیمی از کل تولید زغال سنگ جهان در سال میلادی گذشته، سهیم بود. این کشور همراه با هند، اندونزی و استرالیا، عامل تولید ۹۷ درصد از زغال سنگ جهان در سال میلادی گذشته بود. همچنین با سهم ۵۶ درصدی از کل مصرف، بزرگترین مصرف کننده این کالای انرژی باقی ماند. با این حال، هند در حال رسیدن به پای چین است و در سال میلادی گذشته، مصرفش از مجموع مصرف زغال سنگ در اروپا و آمریکای شمالی، بیشتر شد.
چین اعلام کرده است قصد دارد تا قبل از سال ۲۰۳۰، به اوج انتشار دی اکسید کربن دست پیدا کند و تا سال ۲۰۶۰، به یک اقتصاد «صفر خالص» تبدیل شود. افزایش چشمگیر نیروی بادی و خورشیدی، بخشی از این برنامه است. با این حال، چین همچنان یک مصرف‌کننده بزرگ انرژی مانده و همچنان نیروگاه‌های زغال سوز و هسته ای می‌سازد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نشان می‌دهد میزان ظرفیت جدید نیروی خورشیدی که چین در سال میلادی گذشته اضافه کرد، با کل ظرفیت نیروی خورشیدی جهانی در سال ۲۰۲۲، برابری کرد و رشد ظرفیت نیروی بادی جدید این کشور در سال گذشته، ۶۶ درصد افزایش یافت. سرمایه‌گذاری‌های چینی در فناوری گذار به انرژی پاک، معادل یک سوم از کل سرمایه‌گذاری‌های جهان در سال ۲۰۲۳ بوده است.

مدیرعامل شرکت نفت‌ و گاز پارس پاسخ داد؛
خارج‌شدن شرکت ملی حفاری از فهرست
واگذاری به نفع کیست؟
  مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس خارج‌شدن نام شرکت ملی حفاری ایران از فهرست شرکت‌های درحال واگذاری به بخش خصوصی را گامی بزرگ به‌منظور توسعه بالادست صنعت نفت کشور به‌ویژه در توسعه طرح‌های پارس جنوبی دانست.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، محمدحسین متجلی در این باره گفت: خروج نام شرکت ملی حفاری ایران به‌عنوان یک شرکت مهم بالادستی با توجه به سابقه و تجربه فراوان در توسعه مهمترین طرح‌های میدان‌های هیدروکربوری سبب تقویت و توسعه طرح‌های مهم توسعه‌ای صنعت نفت کشور خواهد شد.
وی خروج این شرکت حاکمیتی و معظم از فهرست شرکت‌های درحال واگذاری را نتیجه تلاش محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با هدف حفظ جایگاه ارزشمند این شرکت در زنجیره توسعه و تولید این صنعت عظیم دانست.
مدیرعامل شرکت نفت‌وگاز پارس بیان کرد: بی‌شک حمایت‌های وزیر نفت، اعضای هئیت مدیره شرکت ملی نفت ایران و رئیس‌جمهوری شهید در خروج این شرکت که با سابقه فعالیت بیش از چهل سال با فرمان بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) تأسیس شد، در دولت سیزدهم غیرقابل انکار است.
متجلی با تبریک به مدیران و کارکنان خدوم و متخصص این شرکت تصریح کرد: نقش شرکت ملی حفاری ایران در چهار دهه گذشته برای تحقق برنامه‌های صنعت نفت بی‌بدیل بوده است و خروج این شرکت از فهرست واگذاری به بخش خصوصی را می‌توان نشان از توان تخصصی مدیران و کارکنان این شرکت و نقطه عطفی در سرعت بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای و طرح‌های مهم بالادستی صنعت نفت به‌ویژه در حوزه پارس جنوبی دانست.
وی تأکید کرد: شرکت ملی حفاری ایران نقشی مهمی در طرح توسعه بخش دریایی میدان گازی پارس جنوبی داشته است، به طوری که حفاری چاه‌های گازی برخی از طرح‌های مهم توسعه‌ای را برعهده داشته و در حال اجرای عملیات تکمیلی چاه‌های گازی توسعه میدان کیش را در شرکت نفت و گاز پارس عهده‌دار است و انتظار می‌رود با خروج این شرکت از شرکت‌های در حال واگذاری به بخش خصوصی، موجبات افزایش انگیزه کارکنان و پیشرفت فیزیکی طرح‌های توسعه‌ای صنعت معظم نفت کشور را فراهم کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه