روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ بهمن - شماره 4541

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب:

همکاری ایران و عراق فرصتی یکتا برای دو طرف است


  مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اشتراک‌های فراوان ایران و عراق در زمینه صنعت نفت و نیازهای فنی مشابه و تشابه‌های سیاسی گفت: دو کشور فرصتی یکتا برای همکاری در صنعت نفت دارند.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، علیرضا دانشی در دیدار با علی خضیر عباس، مدیرعامل شرکت نفت ذی‌غار عراق تصریح کرد: در مدت ۴۴ سال پس از انقلاب اسلامی، صنعت نفت همواره مورد تهاجم و عداوت دشمن بوده است که با همت و اراده صنعتگران عرصه تولید نفت توانستیم تحریم‌ها را تحمل کنیم و به استقلال برسیم.
وی ادامه داد: شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیاز به کالای خارجی را  به‌ حداقل رسانده است و دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان داخلی پاسخگو نیازهای ما در زمینه علمی هستند.
بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت نفت ذی‌غار نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع متخصصان نفتی جنوب ایران بیان کرد: از سال ۲۰۱۷ این شرکت توانسته تولید خود را به ۲۳۰ هزار بشکه در روز برساند.
وی افزود: با اکتشاف یک ذخیره نفتی تازه توانسته‌ایم تولید را ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهیم و با پنج اکتشاف تازه که تا دو سال دیگر نتایج آن مشخص می‌شود به‌ ظرفیت تولید روزانه ۲ میلیون بشکه نفت دست می‌یابیم.
مدیرعامل شرکت نفت ذی‌غار ضمن آرزوی ایجاد روابط مؤثر بین شرکت‌های ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و ذی‌غار عراق تمایل خود را درباره تبادل تجربه‌های ارزنده دو شرکت در زمینه استخراج و تولید اعلام کرد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی مطرح کرد؛
پیش‌بینی کاهش مشعل‌سوزی تا نیمه سال ۱۴۰۳
  مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی از شتاب‌بخشی به پروژه کاهش گازهای ارسالی به مشعل‌ در پالایشگاه‌های دوازده‌گانه این مجموعه خبر داد و آن را اولویتی راهبردی و مهم در این مجتمع بزرگ گازی کشور خواند.
احمد باهوش، در بازدید سربازرس کل امور نفت در سازمان بازرسی کل کشور و هیئت همراه از پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی گفت: روند پیشرفت پروژه کاهش گازهای ارسالی به مشعل‌ طبق مصوبه‌های ابلاغی به مجتمع گاز پارس جنوبی، در سه مرحله شامل خرید و اجرا (پروژه‌های کوتاه‌مدت) و مزایده گازهای مشعل انجام شده و امید داریم این پروژه به سرانجام برسد.
وی بیان کرد: با انجام پروژه‌های کوتاه‌مدت حجم گازهای ارسالی به مشعل‌ مجموع پالایشگاه‌های دوازده‌گانه از ۸.۷۲ میلیون استاندارد مترمکعب در روز سال ۱۴۰۱ به روزانه ۵.۲۹ میلیون استاندارد مترمکعب تا پایان تابستان ۱۴۰۳ کاهش خواهد یافت که معادل کاهش ۳۹.۳ درصدی است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: افزون بر اهمیت محیط زیستی این پروژه‌ها، ارزش اقتصادی سالانه حجم کاهش گازهای ارسالی به مشعل‌ در پروژه‌های کوتاه‌مدت، معادل بیش از ۳۵۰ میلیون یورو خواهد بود.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، باهوش تصریح کرد: با عملیاتی‌شدن قراردادهای فروش گازهای مشعل از اواسط سال ۱۴۰۴، پیش‌بینی می‌شود حجم گازهای ارسالی به مشعل‌ مجموع پالایشگاه‌های دوازده‌گانه به حدود ۲ میلیون استاندارد مترمکعب در روز برسد.

آمریکا به مصرف انرژی ماینرهای بیت‌کوین حساس شد
  استخراج رمزارز، یک فرآیند انرژی‌بر است و آمریکا می‌خواهد بداند چه کسانی در این حوزه، بیشترین مصرف انرژی را دارند.
بسیاری از بلاک‌چین‌ها مانند بلاک‌چینی که بیت‌کوین روی آن ساخته شده است، به رایانه‌های قدرتمندی نیاز دارند که شبانه روز برای حل مسائل پیچیده ریاضی به عنوان ابزاری برای ایمن سازی شبکه و اعتبارسنجی تراکنش‌های جدید، کار می‌کنند. این فرآیند، به مقدار زیادی قدرت رایانشی نیاز دارد و رقابتی میان ماینرهاست. فقط یک برنده وجود دارد اما بازنده‌های زیادی وجود دارند که انرژی را بدون هیچ بازدهی، مصرف می‌کنند.
اما اگر انرژی هدر می‌رود، اداره اطلاعات انرژی آمریکا می‌خواهد بداند که بزرگترین متخلفان، چه کسانی هستند. این آژانس به تازگی اعلام کرد ردیابی مصرف برق شرکت‌های استخراج رمزارز را آغاز خواهد کرد.
طبق ارزیابی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، استخراج بیت کوین، ۲.۲ درصد از کل مصرف برق در آمریکا را تشکیل می‌دهد و این آژانس، نگران تقاضا رو به رشد آن و توانایی ایالت‌ها برای حفظ سایر خدمات است. بعلاوه، این نگرانی وجود دارد که مصرف کنندگان در ایالت‌هایی با تمرکز بالای استخراج کنندگان رمزارز مانند جورجیا، نیویورک و تگزاس، ممکن است قیمت بیشتری برای انرژی بپردازند.
جو دکارولیس، مدیر اداره اطلاعات انرژی آمریکا در یادداشتی نوشت: در زمان نگارش این مطلب، بیشتر مناطق مرکزی آمریکا گرفتار سرمای شدیدی هستند که منجر به تقاضای بالا برای برق شده است. تاثیر مضاعف افزایش استخراج رمزارز و سیستم‌های برق تحت فشار، عدم اطمینان را در بازارهای برق ایجاد کرده و ممکن است به اوج تقاضا منتهی شود که بر عملکرد سیستم و قیمت‌های مصرف‌کننده، تاثیر می‌گذارد.
این مقام آمریکایی به پلاتسبورگ در نیویورک در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که در آن زمان، مرکز استخراج بیت‌کوین بود. طبق گزارش کنگره، تقاضا در زمستان سرد، از عرضه پیشی گرفت و برق باید از جای دیگری خریداری می‌شد. کمیسیون انرژی محلی برآورد کرد استخراج کنندگان رمزارز پلاتسبورگ تنها در ژانویه سال ۲۰۱۸ باعث شدند قبض برق ماهانه مصرف کنندگان، تقریبا ۱۰ دلار، افزایش پیدا کند.
از این رو، اداره اطلاعات انرژی آمریکا از ۸۲ استخراج کننده رمزارز که حدود ۱۵۰ تاسیسات در آمریکا را اداره می‌کنند، درباره مصرف انرژی آنها پرسش خواهد کرد و می‌خواهد بداند که آیا ماینرها، انرژی خود را از زغال سنگ یا انرژی‌های تجدیدپذیر سازگار با محیط زیست مانند انرژی خورشیدی یا بادی تامین می‌کنند.
این آژانس از یک درخواست اضطراری استفاده می‌کند که مکانیزمی برای دور زدن فرآیندهای معمول به منظور شروع جمع آوری اطلاعات است. این مکانیزم پس از جنگ عراق در سال ۱۹۹۱ و همچنین برای تعیین قیمت خرده فروشی بنزین و تاثیر طوفان سندی در منطقه نیویورک در سال ۲۰۱۲ استفاده شد.
الکس دی وریس، بنیانگذار وب سایت Digiconomist که اثرات زیست محیطی استخراج ارز دیجیتال را رصد می‌کند، گفت: اقدام اداره اطلاعات انرژی آمریکا، نقطه شروعی برای بررسی دقیق است. این واقعیت که این یک درخواست «اضطراری» است، منعکس کننده آن است که این درخواست بسیار جدی گرفته می‌شود.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، این بررسی دقیق، در شرایط حساسی انجام می‌شود. قیمت بیت‌کوین در ۶ ماه گذشته، ۵۰ درصد افزایش یافته و اداره اطلاعات انرژی آمریکا خاطرنشان کرد که نرخ هش یا میزان قدرت رایانشی مورد نیاز شبکه برای پردازش تراکنش‌ها، در سال گذشته دو برابر شده است.

سقوط واردات نفت هند از روسیه
به پایین‌ترین رکورد ۱۲ ماهه
  واردات نفت هند از روسیه در پی تشدید تحریم‌های غربی، در ژانویه، برای دومین ماه متوالی کاهش یافت و به پایین‌ترین میزان در یک سال گذشته رسید.
داده‌های اولیه رصد کشتی‌ها نشان داد هند که سومین واردکننده بزرگ و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، برای جبران کاهش واردات نفت از روسیه، واردات از عراق را افزایش داد.
طبق داده‌های شرکت مالی LSEG، واردات نفت از روسیه در ژانویه، با ۴.۲ درصد کاهش، به ۱.۳ میلیون بشکه در روز رسید. داده‌های شرکت تحلیل داده ورتکسا، کاهش ۹ درصدی واردات، به ۱.۲ میلیون بشکه در روز را نشان داد.
سرنا هوانگ، مدیر بخش تجزیه و تحلیل منطقه آسیا اقیانوسیه در ورتکسا گفت: کاهش تخفیف نفت روسیه در مقابل نفت خاورمیانه، تحریم‌های اخیر آمریکا علیه کشتی‌هایی که نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمت گروه هفت حمل می‌کنند و افزایش حق بیمه نفتکش‌ها در نتیجه تحولات دریای سرخ، به کاهش جذابیت نفت روسیه برای پالایشگاه‌های هندی در ماه‌های اخیر، منتهی شده است. وی افزود: واردات نفت هند از روسیه، در ماه‌های آینده ممکن است کاهش بیشتری پیدا کند.
پس از توقف واردات نفت روسیه توسط کشورهای غربی بر سر جنگ در اوکراین، هند در سال میلادی گذشته، به عنوان خریدار اصلی نفت روسیه از مسیر دریا که با تخفیف فروخته می‌شود، ظاهر شد. با این حال، واشنگتن در دسامبر، تحریم‌هایی را علیه کشتی‌ها و مالکان کشتی‌های حامل نفت روسیه که بالاتر از سقف ۶۰ دلار در هر بشکه تعیین شده توسط کشورهای گروه هفت به فروش رفته اند، اعمال کرد. از بانک‌ها و ارائه دهندگان خدمات خواسته شده است اطمینان حاصل کنند که محموله‌های نفت روسیه، بالاتر از سقف قیمت گروه هفت، فروخته نمی‌شوند.
در پی این تحریم‌ها، چند نفتکش که قرار بود نفت سوکول را به هند تحویل دهند، تغییر مسیر دادند. اما طبق داده‌های شرکت  LSEG، هند در مقایسه با ژانویه که هیچ محموله‌ای وجود نداشت، قرار است حداقل پنج محموله نفت سوکول را در فوریه دریافت کند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه