روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 شنبه 18 آذر - شماره 4501

چراغ سبز اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز روسیه


  اتحادیه اروپا در تلاش برای کاهش بیشتر دریافت گاز روسیه، پیش نویس قانونی را تدوین کرده که به کشورهای عضو اجازه می دهد نگذارند شرکت های روسی و بلاروسی، ظرفیت خطوط لوله گاز در این بلوک را رزرو کنند.
طبق گزارش روزنامه فایننشیال تایمز، این پیشنهاد شامل دسترسی به پایانه های گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) اتحادیه اروپا هم می شود. این پیشنهاد در بحبوحه درخواست ها برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه مطرح شده که شاهد رکوردزنی واردات در سال میلادی جاری بوده است.
یکی از منابع آگاه در بروکسل به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: جنبه دیگری از این لایحه قانون، این است که به شرکت های اروپایی که قراردادهای فعلی با شرکت های گاز روسیه یا بلاروس دارند، اجازه می دهد از تعهدات قراردادی خود بدون پرداخت جریمه های مربوطه، شانه خالی کنند.
بر اساس این سند که توسط روزنامه فایننشیال تایمز مشاهده شده است، اعضای اتحادیه اروپا در صورت لزوم برای حفاظت از منافع امنیتی ضروری خود، مجاز خواهند بود تا به صورت جزئی یا در صورت توجیه، به صورت کامل، دسترسی به زیرساخت‌ها را برای اپراتورهای گاز روسیه و بلاروس محدود کنند.
عرضه گاز روسیه به اتحادیه اروپا از طریق خط لوله، امسال نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی پیدا کرده است. طبق برآورد بانک VTB روسیه، میانگین روزانه در سال جاری می تواند تنها ۲۱ میلیارد متر مکعب باشد که در مقایسه با سال میلادی گذشته، حدود ۶۶ درصد کاهش یافته است. این بانک اعلام کرده که این کاهش در مقایسه با میزان صادرات سال ۲۰۲۱، شش برابر خواهد بود.
روزنامه فایننشیال تایمز با استناد به آمار یورواستات نوشت: واردات گاز روسیه به اتحادیه اروپا در سه ماهه سوم سال میلادی جاری، ۱۲ درصد از کل واردات این بلوک را به خود اختصاص داد که به میزان چشمگیری کمتر از سهم بیش از ۴۰ درصدی گاز روسیه قبل از جنگ در اوکراین است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، پارلمان اروپا قرار است درباره قانون جدید گاز رای‌گیری کند و پس از آن، دولت‌های عضو این قانون را رسما تائید می کنند. اتحادیه اروپا تصریح کرده است که باید تا سال ۲۰۲۷، واردات نفت، گاز و زغال سنگ از روسیه، پایان پیدا کند.

رشد تولید نفت ایران مانع کاهش تولید اوپک نشد
  تولید نفت اوپک در نوامبر به دلیل عرضه کمتر از سوی نیجریه و عراق و همچنین کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی و سایر متحدانش در اوپک پلاس، کاهش یافت که نخستین کاهش از ژوئیه بود.
نظرسنجی رویترز نشان داد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه میلادی گذشته، ۲۷.۸۱ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۹۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با اکتبر، کمتر بود. تولید این گروه در مدت سه ماه منتهی به اکتبر، افزایش داشت.
این کاهش با وجود افزایش بیشتر عرضه از سوی ایران روی داد که از مشارکت در محدودیت عرضه اوپک، معاف است. طبق نظرسنجی رویترز، تولید ایران به بالاترین حد خود در پنج سال گذشته صعود کرد و کاهش‌ عرضه تولیدکنندگان دیگر این گروه را جبران کرد. تولید عربستان سعودی در نوامبر، نزدیک به ۹ میلیون بشکه در روز ماند زیرا این کشور کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکه در روز را برای حمایت بیشتر از بازار تمدید کرد.
بررسی‌های رویترز و آمار جداگانه دیگر از اوپک نشان می‌دهند که در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، بیشترین افزایش تولید در ایران مشاهده شد و تولید این کشور در نوامبر، به ۳.۲ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از سال ۲۰۱۸ است که واشنگتن تحریم‌ها را دوباره علیه تهران اعمال کرد.
صادرات نفت ایران در سال ۲۰۲۳ با وجود تحریم‌های آمریکا، افزایش یافته است. تحلیلگران می گویند صادرات بیشتر، نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریم‌های آمریکا است.
تولید اوپک هنوز حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از اهداف تولید است. بازنگری در اهداف تولید برای سال ۲۰۲۴، باید تولید واقعی این گروه را به سطح هدف، نزدیک‌تر کند.
نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه به بازار نفت انجام می‌شود و بر اساس داده‌های فراهم شده توسط منابع خارجی، داده‌های رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکت‌های رصدکننده صادرات نفت شامل کپلر و پترولجستیک و اطلاعات ارائه شده توسط منابع شرکت‌های نفت، اوپک و مشاوران تهیه شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه