روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 شنبه 18 آذر - شماره 4501

افزایش صادرات صنعت پتروشیمی با بهره برداری از اسکله شماره ۱۷ عسلویه


  باتوجه به سیاست‌های دولت سیزدهم به منظور افزایش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی اسکله شماره ۱۷ در فاز ۲ پتروشیمی های منطقه ویژه پارس جنوبی عسلویه که توسط پتروشیمی هنگام و با استفاده از تجهیزات داخلی و کمک متخصصان ایرانی ساخته شده، در آستانه بهره برداری قرار دارد.در راستای پیشبرد همزمان طرح پتروشیمی هنگام و اسکله شماره ۱۷، تجهیز و ساخت این اسکله به عهده این پتروشیمی قرار گرفت و بدین ترتیب همزمان با راه اندازی و بهره برداری از فاز اول این شرکت که تولید محصول آمونیاک است، امکان بارگیری کشتی و صادرات آمونیاک از طریق این اسکله به بازارهای صادراتی هدف فراهم شده است.از ویژگی های این اسکله، اختصاصی بودن، سیستم هوشمند و مکانیزه برای مسیریابی درست و دقیق کشتی ها و همچنین بازوی بارگیری منحصر به فرد این اسکله است که می توان از آن به عنوان اولین بازوی خنک کننده کرایوژنیک ایرانی برای بارگیری محصول آمونیاک اشاره کرد که توسط متخصصان داخلی ساخته شده است.

بنزین در آمریکا به پایین‌ترین قیمت ۱۱ ماهه رسید
  قیمت بنزین در آمریکا به پایین‌ترین حد خود از ژانویه رسیده و برای نخستین بار از سال ۲۰۲۱، ممکن است تا کریسمس، به زیر ۳ دلار در هر گالن کاهش پیدا کند.
گروه انجمن اتومبیل آمریکا اعلام کرد: میانگین ملی قیمت هر گالن بنزین، به ۳ دلار و ۲۳ سنت رسیده که ۱۵ درصد کاهش از اواسط سپتامبر داشته است. قیمت پایین‌تر بنزین در جایگاه‌های سوخت، از فشار تورم روی مصرف‌کنندگان آمریکایی کاسته است و به آنها اجازه می‌دهد در تعطیلات سال نو، پول بیشتری خرج کنند.
با کاهش قیمت جهانی نفت که به پایین‌ترین حد خود در پنج ماه اخیر رسیده است، قیمت بنزین ملایم شده است. قیمت نفت با وجود کاهش تولید جدیدی که اخیرا از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس اعلام شد، به دلیل نگرانی نسبت به رشد اقتصادی، کاهش پیدا کرده است. عرضه جهانی نفت نسبت به ماه‌های پس از آغاز جنگ در اوکراین، محدودیت کمتری پیدا کرده است. قیمت نفت، بزرگترین مولفه در تعیین قیمت خرده فروشی بنزین است. بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بالای ۷۲ دلار در هر بشکه است و حدود ۱۰ درصد کاهش از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون را نشان می‌دهد.
پالایشگاه‌های آمریکایی تولید بنزین را از سال گذشته افزایش داده و به رشد ذخایر در ماه‌های اخیر، کمک کرده‌اند. طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخایر بنزین آمریکا تا ۲۴ نوامبر، به ۲۱۸.۱۸ میلیون بشکه رسید که دو درصد بالاتر از یک سال پیش بود و بالاترین میزان برای این وقت از سال از سال ۲۰۲۰ محسوب می‌شود.
اندرو گراس، سخنگوی انجمن اتومبیل آمریکا گفت: میانگین ملی قیمت بنزین، تا پایان سال ۲۰۲۳، روزانه حداکثر تا نیم درصد کاهش پیدا می‌کند و ممکن است برای نخستین بار از اوایل سال ۲۰۲۱ تاکنون، به زیر ۳ دلار در  هر گالن نزول کند.
بر اساس گزارش رویترز، کاهش قیمت بنزین می‌تواند شاخص اعتماد مصرف کننده را که پس از سه ماه کاهش متوالی، در نوامبر برای نخستین بار افزایش یافت، تقویت کند.
افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی نیازمند ساخت ۱۰ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی با هزینه‌ای بالغ بر یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون یورو است و به همین دلیل افزایش راندمان نیروگاه‌های ایران تا پایان سال باید ۲۷۲ میلیون یورو سرمایه‌گذاری صورت بگیرد.

صرفه‌جویی ۲ میلیارد مترمکعب سوخت
با افزایش راندمان نیروگاه‌ها
  تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل‌ ترکیبی از روش‌های کارآمد بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید که نه‌تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌ زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز موثر است و تنها از محل افتتاح طرح‌های جدید، سالانه دو میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.
ظرفیت منصوبه تولید نیروگاه‌های کشور ۹۱ هزار و ۲۹۲ مگاوات است که بیش از ۷۷۴۵ مگاوات آن در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است.
این میزان تولید شامل ۵۷۸۴ مگاوات نیروگاه حرارتی،  ۳۴۰۰ مگاوات افزایش ظرفیت یا ارتقای راندمان نیروگاه‌های گذشته، ۲۰۳مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر و ۳۵۸ مگاوات نیروگاه‌های تولید پراکنده است که در نقاط مختلف کشور نصب هستند.
این در حالی است که مجموع نیروگاه‌های احداث شده در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، ۱۶ هزار و ۱۶ مگاوات بوده که ۱۲ هزار و ۹۴۶مگاوات آن نیروگاه حرارتی است و در طول هشت سال، سالیانه به طور متوسط ۱۶۱۸ مگاوات نیروگاه حرارتی احداث شده است.
همچنین میزان تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور طی هشت‌ ماهه امسال با رشد سه درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از مرز ۲۵۵ میلیون مگاوات ساعت عبور کرده است. نیروگاه‌های حرارتی از ابتدای امسال تا پایان آبان‌ماه با تولید بیش از ۲۵۵ میلیون مگاوات ساعت انرژی توانسته‌اند ۹۳ درصد برق مورد نیاز شبکه را تامین کنند.
از این میزان تولید بیش از ۵۳ درصد آن مربوط به واحدهای سیکل‌ ترکیبی است که میزان تولید انرژی آن‌ها با افزایش چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۳۷ میلیون مگاوات ساعت رسیده است. در سال گذشته با افزوده شدن هشت واحد بخار جدید در نیروگاه‌های غرب کارون،  عسلویه،  فردوسی،  خرم‌آباد،  سبلان،  بعثت پارس‌ جنوبی (دو واحد)  و ارومیه شاهد جهش تولید نیروگاه‌های سیکل‌ ترکیبی در هشت‌ ماهه امسال هستیم.
همچنین در این میان سهم واحدهای گازی در تولید برق هشت‌ ماهه امسال ۶۰ میلیون مگاوات ساعت و سهم واحدهای بخاری نیز ۵۸ میلیون مگاوات ساعت بوده است.
نیروگاه‌های با راندمان پایین به مرور از چرخه تولید برق کشور خارج می‌شوند
ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی می‌گوید: نیروگاه‌های حرارتی در سه بخش نیروگاه‌های بخار، نیروگاه‌های گازی و نیروگاه‌های سیکل ترکیبی عهده دار تأمین اصلی‌ترین بخش انرژی الکتریکی کشور هستند. در حال حاضر بخشی از نیروگاه‌های حرارتی کشور با راندمان بالای ۵۵ درصد فعالیت می‌کنند که در سطح جهان راندمان بالا و قابل قبولی است و برنامه‌ریزی‌ها برای آینده نیز به این صورت است که نیروگاه‌های با راندمان پایین به مرور از چرخه تولید برق کشور خارج شده و با نیروگاه‌های راندمان بالا تعویض شوند.
وی با بیان این‌ که نیروگاه‌های سیکل ترکیبی راندمان مناسبی دارند و نیروگاه‌های کلاس F نیز با راندمان بالا نصب می‌شوند،  اظهار کرد: در سال‌های اخیر با توجه به جهت گیری دولت برای نصب نیروگاه با راندمان بالا توانسته‌ایم در انتهای سال ۱۴۰۱ راندمان نیروگاه‌ها را به ۳۹.۱ درصد برسانیم که عدد مناسبی است.
راندمان فعلی نیروگاه‌ها ۳۹.۱ درصد است و مطابق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا پایان سال ۱۴۰۲ راندمان نیروگاه‌ها به ۳۹.۲ درصدخواهد رسید.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه