روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 شنبه 18 آذر - شماره 4501

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس:

زباله‌سوزی یکی از دلایل مهم آلودگی هوای تهران باید متوقف شود


  رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی از بررسی مجدد موضوع آلودگی هوای کشور در جلسه هفته آینده این فراکسیون خبر داد.
سمیه رفیعی در حاشیه بازدید از یکی از پهنه های پسماند سوزی تهران و محله خلازیر با اشاره به قانون هوای پاک، بیان کرد: ۲۳ دستگاه در زمینه آلودگی هوا نقش دارند که مجلس برابر وظایف نظارتی خود بر عملکرد این دستگاه‌ها و نتایج اجرای قانون نظارت می‌کند.
وی در ادامه اظهار کرد: فراکسیون محیط زیست مجلس در جلسه یکشنبه آینده موضوع آلودگی هوا و میزان پیشرفت عمل به قانون را با حضور همه دستگاه‌های مرتبط بررسی می‌کند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: یکی از دلایل مهم آلودگی هوای تهران موضوع آتش زدن زباله‌هاست. بر اساس نظر کارشناسان زباله‌سوزی سهم قابل توجهی از منابع ثابت در آلودگی هوای تهران را به خود اختصاص می‌دهد. علی رغم برخی اقدامات انجام شده توسط دستگاه‌های مرتبط، متاسفانه هنوز موضوع زباله‌سوزی متوقف نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد:  زباله‌سوزی خصوصا در فصول سرد سال موجب ورود حجم قابل توجهی آلودگی و مواد خطرناک و سمی به هوای پایتخت می‌شود، هرچند گشت‌های شبانه دستگاه‌های مسئول در این زمینه می‌تواند پیشگیرانه باشد ولی باید این موضوع به صورت ریشه‌ای حل شود. موضوع زباله‌سوزی مساله‌ای چندوجهی است که صرفا یکی از آثار و نتایج آن ایجاد آلودگی خطرناک در تهران و کلانشهرهاست.

وزیر بهداشت:
دیگر شاهد حضور پزشکان بی‌کیفیت خارجی
در کشور نیستیم
  وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفت‌های سلامت در دوران بعد از انقلاب در سراسر کشور و استان البرز، گفت: پیشرفت‌های دانشگاه‌ها در مقایسه با سالهای اول انقلاب، قابل مقایسه نیست و دیگر شاهد حضور پزشکان عمدتا بی کیفیت خارجی در کشور نیستیم و تمامی تخصص‌ها و امور درمانی با بهترین کیفیت توسط نیروهای متخصص ایرانی، در کشورمان ارائه می شود.
دکتر بهرام عین اللهی بازدیدی سه ساعته از خوابگاه‌های دانشجویی خواهران و برادران دانشگاه علوم پزشکی البرز داشت و مشکلات دانشجویان را بررسی کرد.
وی در جمع دانشجویان با بیان اینکه در سفر استانی رییس جمهور به استان البرز، اعتبارات مناسبی برای حوزه سلامت در نظر گرفته شده است، گفت: این اعتبارات در توسعه زیرساخت‌های بهداشتی، درمانی، آموزشی و دانشجویی هزینه می شود و امیدواریم کاستی‌های حوزه سلامت این استان، با این اعتبارات تا حدود زیادی برطرف شود.
وزیر بهداشت به انتظار ۱۲ ساله مردم شهرستان فردیس برای داشتن بیمارستان اشاره و عنوان کرد: کلنگ این بیمارستان در سال ۹۰ به زمین زده شد و ۱۲ سال طول کشید تا جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار نفری فردیس، دارای امکانات بیمارستانی شوند؛ این پروژه در ابتدای دولت مردمی حدود ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که در این دولت تکمیل و تجهیز شد.
عین اللهی از دانشگاه علوم پزشکی البرز به عنوان یکی از دانشگاه‌های رو به پیشرفت کشور یاد و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک، این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر کشور، مطرح شود.
گفتنی است جمعی از دانشجویان دختر و پسر در دیدار مفصل و سه ساعته وزیر بهداشت، به بیان دیدگاه ها و مشکلات آموزشی، دانشجویی، رفاهی و فرهنگی خود پرداختند.
در این بازدید دکتر شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، رییس و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز دکتر عین اللهی را همراهی کردند.
به گزارش وبدا، عین اللهی همچنین در حاشیه بازدید از این مرکز با اشاره به افتتاح بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی شهید حاج قاسم سلیمانی فردیس با حضور رییس جمهور، گفت: این بیمارستان پس از ۱۲ سال افتتاح شد در حالیکه تا دوسال پیش حدود ۵۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما در دولت مردمی، تکمیل و تجهیز شد.
وی با بیان اینکه بیمارستان امام حسین(ع) محمدشهر با ۲۰۵ تخت و فضای مناسب و نیروهای متخصص و متعهد در حال خدمت به مردم است، گفت: کلینیک تخصصی و فوق تخصصی این بیمارستان توسط یکی از خیرین با اعتبار ۲۳ میلیارد تومان ساخته شده و توسط وزارت بهداشت در حال تجهیز است که تا یکماه آینده، افتتاح می شود.
وزیر بهداشت ضریب اشغال این بیمارستان را ۸۷ درصد عنوان کرد و گفت: بیمارستان ۳ اتاق عمل دارد که اکثر اعمال ارتوپدی و جراحی در آن انجام می شود. مردم این منطقه عمدتا از اقشار کم درآمد هستند. همچنین در این دولت ۵ دهک اول درآمدی به صورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که گام مهمی در تقویت پوشش بیمه و حمایت از مردم به ویژه اقشار کم درآمد است.
وی از بخش‌های مختلف این بیمارستان شامل پروژه کلینیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی خیرساز، بخش‌های اورژانس، آی سی یو، اتاق عمل و بستری زنان بازدید کرد.

نقد «خزعلی» به محتوای برخی فیلم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای؛
لزوم توجه به پیوست خانوادگی در فیلم‌ها
  معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اهمیت حفظ ارزش‌ها در قالب خانواده، گفت: ما وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیافت کنیم و به داشته‌های خود و میراث ناملموس بپردازیم و آن را به نسل بعد منتقل کنیم. اگر به ارزش‌ها نپردازیم ضدارزش‌ها جای آن را می‌گیرد.
انسیه خزعلی در رویداد رسانه‌ای «حریر» که با رویکرد تخصصی «زن، خانواده، رسانه؛ از هنجار تا ارزش» در محل فرهنگستان هنر برگزار شد، ضمن قرائت آیه‌ای از قرآن کریم، گفت: باید خانواده را از دو آفت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری حفظ کنیم. در حقیقت شکاف نسلی به وجود آمده که در حال شدید شدن است؛ یکی بستگی به فضای مجازی رسانه ‌دارد که سبب از هم گسیختگی انسجام خانواده‌ها شده است و بخش دیگر وابسته به محتوایی است که در این ابزار قرار گرفته است که در عین حالی که می‌تواند ابزار خوبی باشد ممکن است ابزار نامناسبی هم باشد.
وی افزود: محتواهای نامناسب، تحریک آمیز، خشونت طلب و جا به جایی ارزش‌ها، گسترش جرائم و بزهکاری‌ها در برخی از فیلم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای و برخی از محتواهای ناکارآمد در اینترنت و رسانه‌ها  وجود دارد؛ رسانه‌ای که می‌تواند سلاح قدرتمندی باشد و ممکن است که به ضد خود بدل شود؛ ما وظیفه داریم این چالش را تبدیل به فرصت کنیم.
او به تعبیر یک مفسر آمریکایی اشاره کرد و ادامه داد:  ایشان می‌گویند نوجوانان ما امروز در یک دست کنترل تلویزیون و در یک دست ماوس کامپیوتر دارند و دیگر دستی باقی نمانده که دست‌های والدین را بگیرند و گرمی آن را حس کنند.
وی با اشاره به اینکه بیگانه‌ای وارد خانه ما شده است، تصریح کرد: گذشتگان ما کودکان را با قصه از گرگی بیم می‌دادند که ممکن است شبیه مادر شود و خطری باشد که به اهدافش برسد و حالا این گرگ به عنوان رفیق به عنوان زندگی مجازی در خانواده‌ها نفوذ کرده است و در جیب بچه‌های ما قرار گرفته و همیشه یک یا چند بیگانه در کنار فرزندان و همسر خانواده وجود دارد؛ لذا شاهد بسیاری از آسیب‌ها هستیم. معاون زنان رییس جمهور با اشاره به عوض شدن سبک زندگی خانوادگی، تاکید کرد: ما وظیفه داریم رسانه‌ها را از نو بازیافت کنیم و به داشته‌های خود و میراث ناملموس یپردازیم و آن را به نسل بعد منتقل کنیم. اگر به ارزش‌ها نپردازیم ضدارزش‌ها جای آن را می‌گیرد. گاهی اوقات چیزهایی در جامعه هنجار می‌شود که ارزش نیست؛ در دوره پیامبران هنجارهایی به وجود آمده که به شدت با رسالت پیامبران ضدیت داشته و ما باید برای شناساندن ارزش‌ها و ایجاد همگرایی حول ارزش‌ها کار کنیم.
وی افزود: خدایی نکرده برخی ارزش‌ها به واسطه هجمه فیلم‌ها و کلیپ‌ها و محصولات چند رسانه‌ای که از خارج وارد می‌شود ممکن است فراموش شود و همه باید همت خود را به کار بریم تا جلوی این اتفاق را بگیریم.
خزعلی تصریح کرد: در سند تحول یکی از وظایف معاونت زنان این است که در بخش خانواده مسائل رسانه را رصد کند. طبیعتا چون جایگاه ستادی داریم شاید نتوانیم در حیطه اجرایی وارد شویم اما می‌توانیم رصد کنیم. گاهی آنچه که به عنوان خوراک به خورد جوانان و نوجوانان داده می‌شود به شدت ضربه زننده  به خانواده است؛ از وزیر ارشاد تقاضا داریم مسئله پیوست خانوادگی را در فیلم‌ها و مجوزها مورد توجه جدی قرار دهند. ما ثروتی به نام خانواده داریم که زیبا هستند هرچند ممکن است مشکلاتی وجود داشته باشد که باید اصلاح شود و آن ثروت را نباید به راحتی از دست داد.
وی در خاتمه تاکید کرد: امیدواریم نقدهای مختلفی که به بسیاری از فیلم‌ها وارد می‌شود با رویکردی هنری که از نظر فنی و تکنیکی در حد اعلاء است اصلاح شود.
همچنین در بخش پایانی این مراسم از کتاب عکس «خانواده باشکوه ایرانی» با موضوع سبک زندگی شاد خانواده ایرانی ـ اسلامی نیز رونمایی شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه