روزنامه کائنات
4

جامعه

1402 چهارشنبه 15 آذر - شماره 4500

عضو شورای شهر تهران مطرح کرد؛

۱۷ هزار میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری تهران گم شد؟


  احمد صادقی در جلسه شورا در جریان بررسی گزارش حساب درآمد و هزینه شهرداری تهران از ابتدای سال تا پایان مهر سال جاری با بیان اینکه باید راستی آزمایی در برخی ردیف های درآمدی صورت بگیرد، گفت در جدول درآمد هزینه سال گذشته که در سامانه شفافیت موجود هست درآمد سال ۱۴۰۱ برابر ۶۷ همت نقد، دو همت غیر نقد و ۱۱ همت نیز غیر نقد و غیر قابل تخصیص بوده که در مجموع ۸۰ همت در سامانه شفافیت گزارش شده
وی افزود: مطابق همین گزارش مصارف بودجه که در سامانه شفافیت درج شده حدودا ۴۹.۴ همت بوده که با جمع مصارف غیر نقد به ۵۲.۵ دهم همت هزینه درج شده. با مقایسه این دو جدول نشان می‌دهیم که نزدیک ۱۷ همت در هیچ محلی هزینه نشده که با ۱۱ همت غیر قابل نقد و غیر قابل تخصیص به  ۲۸ همت می‌‌رسد و سوالی که مطرح می‌شود این است که ۱۷ همت کجاست؟ چرا در سامانه شفافیت درج نشده؟
صادقی گفت: سوال ما این است که این درآمد کجاست؟ اگر مخارج خارج از چارچوب وجود داشته باید گزارش آن باید به شورا ارائه شود.
وی با بیان اینکه در خصوص درآمدها ۱۹ پروژه سازمان نوسازی در یک لیست ۹.۳ همتی و ۹ پروژه در یک لیست ۲.۳ همتی قید شده است، افزود: در مجموع درآمدها ۲۰ همت محاسبه شده و در هر دو لیست، پروژه ها در حال انعقاد قرار داد است و تفاهم نامه‌هایی رد و بدل شده که ۳.۴ همت عوارض این پروژه ها کارسازی شده و مشخص نیست که این پروژه های در حال انعقاد تفاهم نامه، چرا در لیست درآمدها لحاظ شده است؟
 
رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تأکید کرد؛
 مازوت‌سوزی در ۱۴ نیروگاه در کشور در هنگام ناترازی
  رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: ۱۴ نیروگاه در کل کشور در هنگام ناترازی مازوت سوزی انجام می دهند.
مهدی پیرهادی در یکصد و نود و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در تذکری گفت: در جلسه گذشته شورا در خصوص آلودگی هوا بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تذکری دادم. این گزارش تماماً بر اساس گزارش کمیسیون اصل ۹۰ بود و اگر نکته‌ای وجود دارد کاملاً بر اساس گزارش است که در اختیار رسانه ها و رئیس شورا نیز قرار دادم.
وی افزود: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ اعلام آمادگی کرد که گزارش را در صحن شورا با جزئیات ارائه دهد و عمق فاجعه آلودگی هوا را به گوش مردم برساند. برخی به این دلیل که منافعشان به خطر افتاده به هیاهو و جنجال افتاده اند؛ برخی وظیفه داشتند موارد را پیگیری کنند و چون این کار را انجام نداده اند فرافکنی می کنند. به جای فرافکنی باید این افراد به پاسخگویی بپردازند. بنده از قوه قضاییه درخواست دارم که موضوع را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه نیروگاه شهید رجایی و منتظر القائم و در مجموع ۱۴ نیروگاه در کل کشور در هنگام ناترازی مازوت سوزی انجام می دهند، افزود: ما برای شهرداری تهران بودجه در نظر گرفتیم که در سال ۱۴۰۳ سیاهه انتشار تهیه کند و این در حالیست که باید دیگر دستگاه ها این اقدام را انجام دهند.
این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه مدیران به کمیسیون اصل ۹۰ مراجعه کنند و بگویند چرا گزارش به این شکل است، گفت: به جای اینکه مسئله را درست کنند و بگویند برنامه اجرایی آنها برای عملیاتی شدن قانون هوای پاک چیست؟ فرافکنی می کنند. وای به حال آنها.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه اعلام شده که کشور هنوز به حال اضطرار نرسیده است، گفت: هنوز از سوخت گاز در نیروگاه ها استفاده می شود؛ گرچه گازوئیل نیز آلودگی دارد اما کمتر از مازوت است. این نیروگاه ها گرچه دور هستند، اما با وزش باد، این آلودگی به تهران نیز منتقل می شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت مطرح کرد؛
«آلودگی هوا» پنجمین عامل خطر
 بروز بیماری‌های غیرواگیر
  مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه از سال قبل سازمان بهداشت جهانی از «آلودگی هوا» به عنوان عامل خطر پنجم بروز بیماری‌های غیرواگیر از جمله سرطان‌ها یاد کرده است، گفت: میزان مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا قابل توجه است که باید به آن توجه شود.
دکتر کورش اعتماد با اشاره به اینکه سالانه حدود ۲۰ هزار مرگ ناشی از سرطان در کشور رخ می‌دهد، گفت: سرطان‌های پستان، روده بزرگ، پروستات و ریه جزو سرطان‌های شایع در کشور هستند.
او درباره تاثیر آلودگی هوا در بروز سرطان‌ها، تصریح کرد: آلودگی هوا با سرطان ریه در ارتباط است؛ اما اینکه چه میزان قرارگیری در معرض آلودگی هوا ممکن است باعث بروز این سرطان شود نیاز به انجام مطالعات بیشتر دارد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه معمولا عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر مشترک است، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان‌ها، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی چهار عامل خطر اصلی مرتبط شامل فعالیت فیزیکی پایین، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و مصرف الکل دارند.
وی افزود: البته نکته قابل توجه این است که از سال قبل سازمان بهداشت جهانی از «آلودگی هوا» نیز به عنوان عامل خطر پنجم بروز بیماری‌های غیرواگیر  از جمله سرطان‌ها یاد کرده است.
اعتماد بیان کرد: میزان مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا قابل توجه است که باید به آن توجه شود؛ چراکه در بروز سرطان هم اثرگذار است.
به دنبال انجام مطالعه‌ای از سوی وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۰ تحت عنوان “کمی‌سازی اثرات بهداشتی و اقتصادی منتسب به آلاینده ذرات معلق PM ۲.۵ در ۲۷ شهر کشور” مشخص شده است که میانگین تعداد مرگ کل منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال در ۲۷ شهر کشور، ۲۰ هزار و ۸۳۷ نفر بوده است.
بر این اساس مشخص شده است که بروز بیماری‌های مزمن انسداد ریوی(COPD)، سرطان ریه، بیماری‌های ایسکمیک قلبی و سکته مغزی بی ارتباط با آلودگی هوا نیست.
در این میان، میانگین تعداد مرگ در سال ۱۴۰۰ به علت سرطان ریه در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال در مجموع ۲۷ شهر مورد مطالعه به طور میانگین ۵۱۳ نفر بوده است که هزینه‌های مرتبط با مرگ ومیر ناشی از سرطان ریه در این سال ۲۰۱ میلیون دلار تخمین زده شده و میزان خسارت اقتصادی مرگ و میرهای ناشی از سرطان ریه منتسب به آلودگی هوا به نحو چشمگیری بیشتر از پنج سال قبل بوده است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه