ساخت ۳ گیگاوات نیروی بادی
در قزاقستان
قزاقستان قراردادهایی با شرکتهای توتال انرژی فرانسه، مصدر امارات و آکوا پاور عربستان سعودی برای ساخت مزارع بادی به ظرفیت کلی ۳ گیگاوات امضا کرد.دولت قزاقستان اعلام کرد این مزارع بادی در منطقه جنوبی ژامبیل، منطقه ژتیسو در جنوب غربی و مناطق قوستانای یا آکمولا در شمال این کشور، ساخته خواهند شد.دولت قزاقستان جزئیات دیگری درباره این پروژهها ارائه نکرد اما دفتر قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور این کشور، در بیانیه جداگانهای اعلام کرد پروژه یک گیگاواتی ژتیسو که با آکوا پاور در هنگام سفر به امارات عربی متحده، تحت مذاکره قرار گرفته است، ۱.۸ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.بر اساس گزارش رویترز، هیات دولت قزاقستان همچنین اعلام کرد شرکت انرژی دولتی کازمونایگاز، با تشکیل یک شرکت مشترک کشتی سازی با گروه ابوظبی پورتس، توافق کرده و شرکت استخراج اورانیوم کازاتوم پرام، یک توافق تامین اورانیوم با شرکت انرژی هستهای امارات، امضا کرده است.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خبر داد؛
بررسی روند اجرای قانون
مانع زدایی از صنعت برق
در کمیسیون انرژی
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس گزارش ارائه شده به کمیسیون انرژی تاکنون قراردادهایی برای تولید بالغ بر ۵۷۰۰ مگاوات برق توسط بخش های مختلف تولیدی در صنعت منعقد شده و تولید حدود ۷۰۰ مگاوات نیز محقق شده است.
مصطفی نخعی ضمن تشریح جلسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در کمیسیون انرژی میزبان تعدادی از معاونین وزیر نیرو از جمله مدیرعامل شرکت توانیر بودیم. در این نشست روند وجرای قانون مانع زدایی از صنعت برق کشور مورد بررسی قرار گرفت.
وی در ادامه اظهار کرد: به اذعان آقایان این قانون گرههای بسیاری را از مسیر دوستان در وزارت نیرو گشوده است. در حوزه مدیریت ناترازی ها کمک خوبی به وزارت نیرو و مجموعه توانیر داشته است. طبق گزارشی که داده شد، اجرای برخی از مواد پیشرفت های خوبی داشت، اما برخی مواد نیز به دلیل تاخیر در تصویب آئین نامه ها با کندی پیش می رود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در یکی از احکام این قانون تاکید شده بود که وزارت نیرو و وزارت صمت بحث احداث نیروگاه توسط بخش های مختلف تولیدی را دنبال کنند. تکلیف شده بود ۹۰۰۰ مگاوات برق حرارتی و ۱۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر توسط صنایع تولید شود. مزایا و مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده بود. طبق گزارشی که دوستان ارائه کردند حدود ۵۷۰۰ مگاوات قرارداد در این خصوص برای احداث نیروگاه منعقد شده و حدود ۷۰۰ مگاوات نیز نهایی شده و تولید برق دارد. به نسبت زمانی که از ابلاغ قانون گذشته پیشرفت خوبی است. مقرر شد توضیحات تکمیلی با حضور وزیر نیرو در جلسات آتی به کمیسیون انرژی ارائه کنند.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور:
بیتوجهی به تعویض
خودروهای فرسوده مصرف بنزین را افزایش داد
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور معتقد است: طی ۱۰ سال گذشته کمکاری و بیتوجهی به تعویض و از رده خارج کردن خودروهای فرسوده علاوه بر کاهش ایمنی و افزایش کشتهها در تصادفات، موجب شد مصرف بنزین بیش از حد افزایش یابد.
رضا نواز با بیان اینکه حداقل ۳۰ درصد مصرف فعلی بنزین به دلیل وجود خودروهای فرسوده در کشور است و هیچ طرح یا اقدامی توان توقف این رشد مصرف را ندارد، اظهار کرد: علی رغم اینکه افزایش مصرف موجب رشد درآمد برای جایگاهداران میشود ولی دغدغه ملی هر ایرانی کاهش آلودگی هوا و کاهش آمار تصادفات جادهای است و این امر ممکن نیست مگر با تعویض خودروهای فرسوده که کاهش مصرف سوخت را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: مردم کمترین قصور را در افزایش مصرف بنزین دارند چراکه خودروی آنها فرسوده یا پرمصرف است و چاره ای ندارند و لازم است که در این مورد تدبیر صورت گیرد.
سخنگوی صنف جایگاهداران کشور با بیان اینکه کشور ما به لحاظ مصرف روزانه بنزین و تعداد خودروهای فرسوده در بالاترین رتبههای جهانی قرار دارد، اظهار کرد: دولت که قصد اقدام در این باره دارد، مطمئن باشد که مردم برای مقابله با تعارض منافع و انحصارطلبیها در کنار دولت هستند، اگر طی دو سال آینده اولویت تخصیص خودروهای نو به تعویض خودروهای فرسوده اختصاص یابد، برکات و محاسن آن کاملا عیان خواهد شد.