ضرورت همراهی اصحاب رسانه در جنگ روایت ها
رییس تشکلهای دینی کشور گفت: در جنگ روایتها با همراهی اصحاب رسانه و تلاش مؤثر هیأتهای مذهبی و انجمنهای دینی پیروز میدان خواهیم شد.
،حجتالاسلام مجید باباخانی بعد از ظهر شنبه در نشست فرهنگی و رسانهای با محوریت تقویت هیأتهای مذهبی اظهار کرد: هدف این نشست و دوره آموزشی در جنگ نابرابر روایتها و نرم مسلط کردن نیروها به توانمندی بالا در تقویت جبهه مقابله با تهدید دشمن و پیروزی در این میدان پیچیده است.
وی از اصحاب رسانه به عنوان پیشقراولان این جنگ در روایت درست و منصفانه حقایق یاد کرد و گفت: دشمن تلاش میکند تا در این جنگ آنچه را که مطلوب خود است به نسل جوان و نوجوان ما منتقل کرده و در این بین انحراف اخلاقی، رفتاری و فکری ایجاد کند.
رئیس تشکلهای دینی کشور افزود: در جنگ روایتها ضرورت دارد تا ما تغذیه درست و واقعبینانه را برای نسل آینده انجام دهیم تا در تقابل سنت و مدرنیته که یک تقابل اعتقادی و فرهنگی است، بتوانیم ارزشها و آرمانهای اسلامی را به نمایش بگذاریم.
حجتالاسلام باباخانی تصریح کرد: نباید در این عرصه مغلوب روایت غلط و نادرست دشمنان شویم بلکه ضرورت دارد با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین و نقاط قوت مدرنیته از سنت به عنوان بال اساسی در حرکتهای ارزشی، دینی و اصلاح جامعه بهره بگیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تشکلهای مذهبی و انجمنهای اسلامی در این زمینه میتوانند حافظ اصالت و سنتها و باورهای اصیلی باشند که دشمن در تلاش است این نقطه قوت ما را مورد هجمه قرار داده و قوام و دوام زندگی اجتماعی و مقدسات ما را به چهار میخ نابودی بکشاند.
حجتالاسلام باباخانی اضافه کرد: نباید برنامههای مناسبتی محدود به ماه محرم و یا ایام خاص باشد بلکه کارکرد هیأتهای مذهبی همچون استان اردبیل باید در طول سال و مبتنی بر سنتهای اصیل و مفاهیم غنی باشد.
وی ارتباط فرم و محتوا را در این عرصه بسیار مهم اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به تغییر ذائقه جوانان بهتر است در بهترین و زیباترین فرم سنتها و محتوای غنی ارزشهای دینی و اسلامی منتقل شده و بتوانیم در تعامل با مردم و گروههای تأثیرگذار حرکتهای تحولآفرینی را انجام دهیم.
رئیس تشکلهای دینی کشور در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: باید بستر زندگی همراه با شناخت مفاهیم در این هیأتها فراهم آمده و متناسب با سلیقههای مختلف و ذائقههای گوناگون تغذیه فکری را در این حوزه انجام دهیم.
حجتالاسلام باباخانی نقش اصلی مدیران را در این فضاسازیها و بهرهگیری از ظرفیتهای تأثیرگذار در این بخش یادآور شد و تصریح کرد: در کنار فعالیت مؤثر مدیران، باید از ظرفیت رسانهها نیز بهرهگیری شود چرا که خود هیأت یک ظرفیت رسانهای ممتاز است که میتوانند مفاهیم را منتقل کنند.
وی نمونه و مصداق این حرکت رسانهای را تصویرسازی قهرمانی حضرت زینب (س) از کربلا به سمت شام اعلام کرد و گفت: همه این اتفاقات خود رسانه است و میتواند با هوشمندی سخن همراه با اصالت بزرگان دین را به نسل آینده منتقل کند.
حجتالاسلام باباخانی تربیت نسل شایسته و در تراز مبانی اسلامی را در قالب این هیأتها یادآور شد و افزود: باید مربیان مجرب و عالمان دین شبهات را برطرف کرده و افکار جوانان را به سمت تربیت و فضای سالم اخلاقی سوق دهند.
وی بهرهگیری از بانوان را در هیأتهای مذهبی و توجه به تربیت آنها یادآور شد و خاطرنشان کرد: زنان و دختران ما باید در این فضا احساس امنیت بیشتری کرده و بتوانند از بستر هیأت و کانونهای فرهنگی و معرفتی بیش از گذشته استفاده کنند.
حجتالاسلام باباخانی اضافه کرد: در جنگ نابرابر روایتها و آلوده کردن افکار جوانان، ما به جهاد تبیین به عنوان یک اصل اساسی نیازمندیم و در این راستا تلاش بر برگزاری دورههای تعاملی رسانه با هیأتها است که در طول سال به شکل حضوری و مجازی برگزار میشود.
رئیس تشکلهای دینی کشور بیان کرد: برای شرکتکنندگان در این دورهها گواهینامه استانی و حتی ملی نیز صادر میشود و برگزیدگان به عنوان سرگروههای منتخب در چهار گروه بعد از گذراندن دوره تخصصی در تهران، به عنوان مدرس حاضر خواهند شد.
طوماری که به امضای ۱۰۰۰ نفر از جامعه حقوقی کشور رسید
درخواست محاکمه فوری جنایتکاران رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بینالمللی به امضای بیش از یک هزار نفر از اعضای جامعه حقوقی کشور رسید.
به گزارش ایسنا به نقل از معاونت حقوقی رئیس جمهور، در حاشیه دومین همایش مسئولیت اجرای قانون اساسی، اعضای جامعه حقوقی کشور، جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل در غزه را محکوم کردند.
در متن طومار محکومیت جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل در غزه آمده است:
جامعه جهانی در جنگ اخیر غزه شاهد مستندی زنده از جنایتهای بیشمار بینالمللی رژیم آپارتاید و کودککش اسرائیل علیه مردم بیدفاع غزه و نقض اصل تفکیک بوده است. در نتیجه این جنگ، تاکنون بیش از ۱۶ هزار نفر کشته و بیش از ۳۶ هزار نفر مجروح شدهاند و هفت هزار نفر نیز مفقود و زیر آوارند. تاکنون ۱.۵ میلیون نفر نیز آواره و بیسرپناه شدهاند. ۲۰۵ نفر از اعضای کادر پزشکی، ۲۵ نفر از کادر نیروهای امدادی و ۶۴ خبرنگار نیز به شهادت رسیدهاند. حملههای وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی به غزه باعث شده است ۲۶ بیمارستان و ۵۵ مرکز درمانی از روند خدمترسانی به بیماران و زخمیها خارج شود و شاهد اتفاقات دلخراشی برای کودکان بیمارستان النصر غزه باشیم. وزیر دفاع این رژیمِ ناقضِ کلیه قواعدِ حقوق بشری، محاصره کامل غزه را اعلام کرد و متعاقب آن، دسترسی مردم غزه را به برق، غذا، آب، گاز، محیط امن برای اسکان، درمان و حتی اینترنت قطع کردهاند. متأسفانه دولتمردان دنیا، صرفاً شاهد مجازات بیرحمانه و جمعی ملت فلسطین توسط رژیم اشغالگر است. حتی پس از آتشبس موقت، مردم سرپناهی برای بازگشت نداشتند؛ زیرا ۴۳ هزار واحد مسکونی آنان بهطور کامل و ۲۲۵ هزار واحد هم بهطور جزئی تخریب شده و ارتش صهیونیستی، علیرغم توصیه سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری، با عدم موافقت با تمدید آتشبس، مجدداً دست به تخریب و کشتار کور زده است.
ما امضاکنندگان این طومار، ضمن ابراز همدردی با بازماندگان شهدا و مجروحان فلسطینی، انزجار خود را از جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، تجاوز و نسلکشی گسترده فلسطینیان توسط اسرائیل و حامیان اروپایی و آمریکایی آنان و کشورهایی که در حوادث اخیر با ارسال تسلیحات کشتار جمعی و ممنوعه، زمینه این جنایات را فراهم کردهاند، اعلام مینماییم و خواستار اقدام عاجل جامعه جهانی در بیرون راندن رژیم جنایتکار صهیونیستی از مناطق اشغالی و محاکمه فوری جنایتکاران این رژیم در دیوان کیفری بینالمللی (ICC)، شورای حقوق بشر و محاکم داخلی کشورهای مدعی حقوق بشر هستیم.
در عرصه داخلی نیز لازم است کمیته ماده ۱۶ «قانون مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» (مصوب ۱۳۹۹) مسیر اقدامات مؤثر ملی را با تأکید بر سازوکارهای حقوقی برای جلوگیری از بیکیفرمانی این جنایات رقم بزند.
سرلشکر محمد باقری در دیدار با وزیر کشور عراق:
ضرورت طرحریزی و فعالیت مشترک اطلاعاتی
و عملیاتی بین تهران و بغداد
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه برنامههای سفر به عراق با آقای عبدالامیر کامل الشمری دیدار و گفتگو کرد.
سرلشکر باقری در این دیدار ضمن قدردانی از دولت و نیروهای مسلح عراق برای تامین امنیت و آرامش سفر زائران اربعین حسینی و ابراز خرسندی در خصوص افزایش آرامش و ثبات در عراق گفت:
مرز مشترک طولانی ۱۵۰۰ کیلومتری ایران و عراق باید مرز دوستی، تجارت و گردشگری امن باشد.
وی ضمن قدردانی از دولت عراق در خصوص دور کردن گروهکهای ضد انقلاب از مرزهای اقلیم تاکید کرد:
هنوز شواهد و نگرانیهایی از حضور برخی عناصر تروریستی در مرزها وجود دارد و انتظار میرود دولت عراق تا خلع سلاح کامل این گروهکها به اقدامات خود ادامه دهد.
سرلشکر باقری یکی از راههای حصول امنیت کامل مرزی را طرحریزی و فعالیت مشترک نیروهای مرزبانی پیشنهاد کرد.
وزیر کشورعراق نیز ضمن تقدیر از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در همکاری شایسته با دولت و نیروهای مسلح عراق برای تامین امنیت مرزی، کنترل مرزها را از اولویتهای وزارت کشور عراق قلمداد کرد.
سرلشکر باقری در پایان این دیدار از نمایشگاه تجهیزات دفاعی بازدید و دفتر یادبود وزارت کشور عراق را امضاء کرد.