روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 سه‌شنبه 7 آذر - شماره 4494

نفت برنت به مرز ۸۰ دلار بازگشت


  قیمت نفت در معاملات آسیا در آستانه دیدار تولیدکنندگان اوپک پلاس، کاهش یافت و نفت برنت به مرز ۸۰ دلار بازگشت.
بهای معاملات نفت برنت با ۳۷ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۸۰ دلار و ۲۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۶ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۷۵ دلار و ۱۸ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص هفته گذشته برای نخستین بار در پنج هفته اخیر، رشد کردند که تحت تاثیر انتظارات برای تمدید محدودیت عرضه اضافی عربستان سعودی و روسیه در اوایل سال ۲۰۲۴ و مذاکرات تولیدکنندگان اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولیدشان بود.
قیمت نفت اواسط هفته گذشته پس از این که اوپک و متحدانش برگزاری نشست خود را چهار روز به تاخیر انداختند تا اختلاف نظرشان با اعضای آفریقایی این گروه درباره اهداف تولید را برطرف کنند، متحمل ریزش سنگینی شد. از آن زمان، منابع آگاه اظهار کرده‌اند که این گروه به توافق نزدیک شده است.
تحلیلگران موسسه مالی آی ان جی اظهار کردند: با توجه به اختلاف در اوپک پلاس بر سر سهمیه تولید، فضای بازار منفی مانده است اما پیش بینی می‌شود عربستان سعودی، محدودیت عرضه اضافی خود به میزان یک میلیون بشکه در روز را تمدید کند. اگر چنین اتفاقی روی ندهد، قیمت‌ها با در نظر گرفتن مازاد عرضه که برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ پیش بینی شده است، تحت فشار کاهشی بیشتری قرار می‌گیرند.
تحلیلگران بانک گلدمن ساکس در یادداشتی نوشتند: در آستانه نشست اوپک پلاس، برآورد شده که صادرات نفت کشورهای اوپک، به ۱.۳ میلیون بشکه در روز پایین سطح آوریل کاهش پیدا کرده است که مطابق با اهداف تولید این گروه بوده است. ما همچنان انتظار داریم کاهش تولید یکجانبه عربستان و روسیه، دستکم در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ تمدید شود و کاهش تولید اوپک پلاس بدون تغییر بماند اما کاهش بیشتر تولید این گروه احتمالا روی میز است.
معامله‌گران به رویترز گفتند: با این حال، امارات عربی متحده طبق توافق با اوپک پلاس، قرار است صادرات نفت موربان را از اوایل سال میلادی آینده افزایش دهد و این بشکه‌ها به بازار بین المللی روانه خواهند شد.
آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد حتی اگر اوپک پلاس محدودیت عرضه خود را تمدید کند، مازاد عرضه اندک در بازار نفت جهانی را در سال ۲۰۲۴ پیش بینی می کند.
ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن‌ولث در این باره گفت: با پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی که تقاضای جهانی برای نفت در سال آینده، تنها به میزان ۰.۹ میلیون بشکه در روز رشد می‌کند که کمتر از ۲.۴ میلیون بشکه در روز رشد تقاضا در سال ۲۰۲۳ است، اوپک پلاس باید انضباط جدی در عرضه نشان دهد تا نگرانی‌های بازار نسبت به مازاد عرضه شدید در سال آینده را برطرف کند.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت با فروکش تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، ثبات نسبی پیدا کرده است.

خنثی‌سازی نوعی پساب پالایشگاهی که امکان دفع آن
 در محیط زیست نیست
  محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان پایلوتی را برای خنثی‌سازی کاستیک پالایشگاهی که حاوی ترکیبات آلاینده محیط زیستی است، اجرایی کردند و به گفته آنها آب خروجی این دستگاه، آب منطبق بر استانداردهای محیط زیست است.
پورخلیلی، عضو هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان از اجرای پایلوت خنثی‌سازی پساب کاستیک مستعمل خبر داد و گفت: کاستیک مستعمل یکی از دورریزهای مایع صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است که به دلیل محتوای سرشار از آلاینده‌ها، قلیایی، شوری زیاد و غلظت زیاد سولفید به راحتی قابل دفع به محیط زیست نیست.
وی افزود: ترکیبات کاستیک مستعمل بسیار متنوع است و متناسب با منشأ و ترکیب آنها در گروه سولفیدی، نفتنیکی و کریسیلیکی تقسیم‌بندی می‌شوند و از طریق روش‌های مختلفی چون خنثی‌سازی با سولفوریک اسید، تزریق در چاه‌های عمیق، انعقاد الکتروشیمیایی و لخته‌سازی، اکسایش هوازی، اکسایش کاتالیستی، اکسایش پیشرفته، روش‌های زیستی و فیزیکی برای تصفیه کاستیک مستعمل بهره می‌گیرند.
پورخلیلی با اشاره به روش خنثی‌سازی این پساب‌های پالایشگاهی عرضه شده از سوی این شرکت، توضیح داد: در این روش تصفیه با استفاده از ماژول‌های غشایی صورت می‌گیرد، به این صورت که با استفاده از غشاهای نانو کامپوزیتی تصفیه پساب انجام می‌شود.
عضو هیات مدیره این شرکت دانش‌بنیان، خاطر نشان کرد: ورودی این دستگاه، پسابی است که دارای باز قوی است و زمانی که این پساب وارد این دستگاه می‌شود، ابتدا فرآیند خنثی‌سازی اجرایی می‌شود و PH آن به میزان PH آب‌های عاری از آلودگی می‌رسد و بعد از آن فرایند حذف آلاینده‌های محلول در پساب مانند TDS و COD صورت می‌گیرد.
وی تاکید کرد: خروجی این دستگاه با توجه به استانداردهای مورد درخواست مشتریان ما، آبی است که متناسب با استانداردهای محیط زیستی خواهد بود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه