مهمترین نقش جمهوری اسلامی
در جنگ غزه، پایهگذاری مقاومت است
دبیر همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه گفت: «۵۰ پنل تخصصی در همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها برگزار خواهد شد.»
اکبر نصراللهی، دبیر همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها، در مراسم افتتاحیه این همایش که دیروز در دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: «هدف از برگزاری همایش طوفانالاقصی تبیین عملیات پیروزمندانه و تشریح روایت صحیح برای دانشجویان و مردم است.»
وی افزود: «این همایش سه ویژگی مهم دارد؛ نخست این که با حمایت دانشگاهها و رسانههای مختلف در حال برگزاری است و این دانشگاهها شامل دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه امام حسین (ع) هستند. ویژگی دوم این همایش استمرار جهاد تببین در مورد غزه با برگزاری ۵۰ برنامه است.»
نصراللهی یادآوری کرد: «این همایش افتتاحیه است و ادامه خواهد یافت. ۵۰ پنل تخصصی، چه در دانشگاه آزاد و چه در دانشگاههای دولتی، برگزار خواهد شد. برای مثال، گروه محیط زیست میتواند تاثیر حمله به فلسطین را از نظر زیستمحیطی بررسی کند.»
دبیر همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه تصریح کرد: «من معتقدم که ما عملیات ۶ اکتبر را در هشتم اکتبر جا گذاشتیم. به همین دلیل، لازم است که تبیین درستی از اتفاقی که رخ داد داشته باشیم.»
زارعی: ساختارهای مقاومتی متفاوتی که در منطقه پدید آمدند محصول نگاه دولت در ایران بودند
سعدالله زارعی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، در ادامه همایش بینالمللی طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها اظهار کرد: «مهمترین نقش جمهوری اسلامی در جنگ غزه، پایهگذاری مقاومت است. اگر جمهوری اسلامی نبود، کسی تصور نمیکرد که بتواند در مقابل آمریکا ایستادگی کند. ساختارهای مقاومتی متفاوتی که در منطقه پدید آمدند محصول نگاه دولت در ایران بودند. تسلیح مقاومتها در منطقه از سوی ایران سیاست روشن کشور ماست.»
وی افزود: «مدل رفتار جمهوری اسلامی در مدیریت صحنه بسیار مؤثر است. برای مثال، در جنگ ۳۳روزه هم ایران نقش پررنگی در حمایت از مقاومت داشت. ایران سرخط حرکت را مشخص کرد و یک منطقه به حمایت از فلسطین به پاخاست. کارهای شجاعانهای که یمن انجام داد، برخاسته از تجربه و مدیریت جمهوری اسلامی بود. در این ۵۰ روز اسرائیلیها سرگرم مدیریت شکست بودند.»
زارعی یادآوری کرد: «نقش جمهوری اسلامی در مجموعه اتفاقاتی که در ۲ ماه گذشته اتفاق افتاده، واضح است. اسرائیلیها مشغول مدیریت شکست هستند و تلاش میکنند آثار این شکست را از ارکان وجودی خود پاک کنند. اسرائیلیها میخواستند با زور، بمباران و بیرحمی به اسرای خود دست پیدا کنند و نهایتا وادار به مبادله اسرا شدند. مسئله فقط یک عملیات نیست، بلکه روند ضربه به اسرائیل است. اداره آب و نان مردم کار سختی بود که حماس توانست آن را مدیریت کند. قدرت دفاعی حماس در زیر این فشارها، آسیب اساسی ندید و با همان قدرت روز اول میتواند به کار خود ادامه دهد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد که حماس با این تدابیر توانست بخشی از اسرای خود را آزاد کند. این مدیریت پیروزی است.
روحافزا: رسانههای دنیا در دستان صهیونیستها قرار دارد
فرشته روحافزا، استاد دانشگاه، در افتتاحیه همایش بین المللی «طوفانالاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» در رابطه با واقعیت صهیونیسم اظهار کرد: «اگر قدرت صهیونیستها را در جامعه جهانی احصا کنیم، در حساب و کتاب منطقی متوجه خواهیم شد که اینها بازنده شدهاند.»
وی ادامه داد: «انگلستان بعد از جنگ جهانی اول قسمتهایی از اردن، عراق و فلسطین را برای خود برداشت و به صهیونیستها قول داد که من به شما سرزمین میدهم. »
روح افزا یادآوری کرد: «با برنامهریزی دقیق صهیونیستها وارد فلسطین شدند و این سرزمین را غصب کردند.»
وی افزود: «رسانههای دنیا در دستان صهیونیستها قرار دارد و برخی برندها که نام نمیبرم، شنبهها تمام درآمد خود را به صهیونیستها میدهند!»
این استاد دانشگاه اضافه کرد: «بایدن میگوید برای صهیونیست بودن یهودی بودن لازم نیست! اینها شرکتهای مختلفی در دنیا برای سقط جنین دارند.»
وی اضافه کرد: «اینها در بحرانها برای خودشان هم آدمهای خوبی نبودند. در بحث تشکیل خانواده خودشان هم دچار مشکل هستند با آموزش سکس در دوره تحصیلی نوجوانان، آمار بالای افسردگی و زندگیهای ناپایداری که اصلا موفق به ازدواج نمیشوند.»
روح افزا گفت: «در سوئد ۸۸درصد زنان در آرامش نیستند! هر ساله بیش از ۶۰۰ مادر فرزند خود را میکشند و اسناد همه اینها وجود دارد.»
وی بیان کرد: «آمار بالای سقط و کتک خوردن زنان و... وضعیت بحرانی آنها را نشان میدهد. صهیونیسم یک ایدئولوژی است که نمیخواهد هیچ کس در دنیا بفهمد. »
این استاد دانشگاه افزود: «باید بدانیم چه کسی پیروز این جنگ است؟ زن مقاومت با شجاعت ایستادگی کرد. صهیونیست یک اندیشه است و در بین مسیحیان و حتی مسلمانان حامی دارد و کاری کردند که مردم در جهان متوجه نشوند.»
وی ادامه داد: «قطرهقطره خون مردم زنان و کودکان، بیداری اسلامی را رقم زد. صهیونیست با همه برنامهریزیها و توانمندیها امروز به زنکشی، کودککشی و خبرنگارکشی رسیده و این نقطه آخر آنهاست و آنها حقیقتا باختهاند، چون صهیونیسم اندیشهای غلط است.»
«چشم عقاب» ایرانی در آبهای خزر
ناوشکن «دیلمان»، بهعنوان جدیدترین محصول پروژه موج، ویژگیهای متمایزی نسبت به همردههای قبلی خود دارد که از جمله مهمترین آنها دکل یکپارچه با قابلیت نصب رادار آرایه فازی چشم عقاب است.
صبح دیروز، جدیدترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با نام «دیلمان» که توسط متخصصان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و تولید شده است در دریای خزر به ناوگان شمال و منطقه چهارم دریایی امام رضا(ع) نداجا ملحق شد.
ایران چگونه ناوهای جنگی خود را میسازد؟
دیلمان جدیدترین و بهنوعی پیشرفتهترین محصول پروژه موج به حساب میآید که نسبت به نمونههای قبلی از مزایای قابلتوجهی برخوردار است و برای ساخت آن 950 هزار نفرساعت بهمدت 4 سال فعالیت کردند. اما پیش از بررسی ناوشکن دیلمان به روند تولد ناوشکنهای پروژه موج میپردازیم. با دستور فرماندهی معظم کل قوا مبنی بر ساخت ناوشکنی با قابلیت حمل بالگرد و موشک، پروژه موج با محصول اولی بهنام «جماران» تعریف شد و در دستور کار قرار گرفت.
در سال 1380 پس از اتمام طراحیها، اولین قطعه از ناو، سال 1382 کاسه (قسمت زیر عرشه از سازه کلی) و در سال 1385 تمام بخشهای روسازه (سازه و طبقات روی عرشه) ساخته و در ادامه کار تجهیز آن شروع شد. ناو جماران پس از ناوگان دریایی دوران خشایارشاه، اولین شناور نظامی ساخت ایران پس از چند هزار سال بود و در شرایطی ساخته میشد که دانش کشتیسازی نظامی در کشور بهصورت مدرن و مدون وجود نداشت.
ناوشکن سهند
ناو سهند با شماره بدنه 74 نیز یکی از محصولات پروژه موج نیروی دریایی ارتش است و بعد از ناوهای جماران و دماوند سومین محصول این پروژه است که تحویل نداجا شده است. این ناو 94 متر طول و 11 متر عرض دارد و وزن آن 1300 تن است و میتواند با تمام خدمه خود 150 روز دریانوردی کند. سطح مقطع راداری ناو «سهند» نسبت به نمونههای قبلی پروژه موج کاهش پیدا کرده است و این ناو همچنین از سامانههای جنگ الکترونیک پیشرفتهتری بهره میبرد.
«دیلمان»؛ سرباز جدید ایران در خزر
ناوشکن «دیلمان» پنجمین محصول پروژه موج است و از طراحی داخلی و خارجی متفاوتی نسبت به همردههای خود برخوردار است. این ناوشکن دارای 94 متر طول، 11.1 متر عرض و آبخور بهارتفاع 3.25 متر است، از سویی ناوشکن دیلمان 1500 تن وزن و 26 نات سرعت دارد.
یکی از مزیتهای دیلمان نسبت به نمونه قبلی خود در حوزه سامانه رانش این ناوشکن است. در این ناوشکن سیستم رانش چهارخطی شده است و به این ترتیب دیلمان از 4 شفت و 4 پروانه بهره میبرد در حالی که ناوشکنهای قبلی سری موج از دو شفت و دو پروانه بهره میبردند.
سامانه دفاع نقطهای «کمند»
یکی دیگر از سامانههای مهم نصبشده روی ناوشکن دیلمان، سامانه الینت مرصاد است. این سامانه برای جمعآوری و شنود سیگنالی روی ناوشکن نصب شده است و توان مناسبی در حوزه اطلاعاتی به دیلمان میدهد. سامانه خودحفاظتی چف جوشن برای مقابله با موشکهای هدایت راداری نیز از دیگر سامانههای نصبشده روی این ناو است.
رادار آرایه فازی «چشم عقاب» که برای این ناوشکن طراحی شده از 4 وجه با شعاع پوشش 90 درجه و مجموعه 360 درجه برخوردار است. این رادار که در باند فرکانسی ایکس کار میکند برد 200کیلومتری دارد و با مجموع 4 هزار آرایه خود (هر وجه 1000 آرایه) توانایی کشف 100 هدف و درگیری با 13 هدف را دارد. رادار چشم عقاب توانایی بروزرسانی اهداف در مدت زمان کمتر از یک ثانیه را دارد و به همین جهت امکان تغییر سریع فرکانس و تحلیل سیگنالهای اخلالگر را دارد. این توانایی در حوزه ضدجنگ الکترونیک قابلیت مناسبی در اختیار چشم عقاب قرار میدهد.